REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apibūdinti įspūdingąją Italijos sostinę Romą dažnai pritrūksta žodžių, todėl šį spalvingą miestą, taip vadinamą, muziejų po atviru dangumi, verta nors kartą išvysti kiekvienam.

Apibūdinti įspūdingąją Italijos sostinę Romą dažnai pritrūksta žodžių, todėl šį spalvingą miestą, taip vadinamą, muziejų po atviru dangumi, verta nors kartą išvysti kiekvienam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketinantiems vykti į Romą, keliautojas Vaidas Leliuga pataria, ką reikėtų žinoti prieš kelionę.

REKLAMA

1. Palankiausias metas keliauti

Vaidas pataria kelionę į Romą planuoti vėlyvą pavasarį arba ankstyvą rudenį, kuomet mažiau turistų ir oro temperatūra yra palankesnė. „Paprastai žiemą čia oro temperatūra nukrenta iki 0 laipsnių, o vasarą gali pakilti net virš 30 laipsnių karščio, tad suprantama, kad tokiu metu vaikščioti ir pažinti miestą ne pats maloniausias metas“, – sako „Keliauk išmaniai“ vedėjas.

2. Skrydžių bilietai

Kelionių entuziastas tikina, kad skrydžių bilietai į Romą nėra brangūs, ypač tuomet, jei jų ieškosite iš anksto. „Pigių oro linijų bendrovės tiesiogiai iš Lietuvos jus nuskraidins į oro uostą, nuo kurio per pusvalandį pasieksite Romos centrą. Rekomenduoju naudotis Terravision paslaugomis, kurių autobusai važiuoja kas 10 min., o bilietą galima įsigyti internetu ir jį turėti telefone“, – pataria Vaidas ir priduria, kad jo minimos bendrovės internetiniame puslapyje rasite ir autobusų tvarkaraščius. Į vieną pusę kelionės kainą: 5 eur., perkant iš karto bilietus į abi puses, bilietai kainuos 9 eur.

REKLAMA
REKLAMA

3. Viešasis transportas

Nors V. Leliuga sako, kad visada rekomenduoja įdomias miesto vietas lankyti pėsčiomis, tačiau Roma didelė, todėl tikriausiai prireiks ir viešojo transporto paslaugų.

Italijoje patogiausia rinktis metro, kuriuo pasieksite visas norimas vietas, taip pat naudodamiesi juo nuvažiuosite ir į kitą valstybę – Vatikaną. Vienos dienos metro bilietas kainuoja 7 eur.

4. Bilietai į lankytinas vietas

„Į visus lankomus objektus siūlau iš anksto nusipirkti bilietus internetu, taip nereikės laukti eilėse, nes, pavyzdžiui, norint patekti į Vatikaną , eilėje gali tekti praleisti net 2-3 valandas. Taigi, internete įsigytas bilietas leis sutaupyti daug laiko“, – nurodo Vaidas ir akcentuoja, jog būtina prisiminti, kad muziejai Romoje pirmadieniais nedirba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Papildomas mokestis už nakvynę

Romoje galioja pagalvės mokestis, kuris į viešbučio užsakymo kainą dažniausiai būna neįskaičiuotas, todėl prieš atvykstant į viešbutį ar tik atvykus, teks susimokėti papildomai. Apsistojus 5 žvaigždučių viešbutyje pagalvės mokestis – 7 eur. už naktį, 4 žvaigždučių viešbutyje – 6 eur., 3 žvaigždučių viešbutyje – 4 eur., 2 žvaigždučių viešbutyje – 3 eur., 1 žvaigždučių viešbutyje – 3 eur. žmogui už kiekvieną naktį.

„Žinoma, kaip ir prieš kiekvieną kelionę reikia nepatingėti ir skirti laiko maršruto planavimui. Tinkamai suplanuotas maršrutas sutaupys jums ne tik pinigų, bet ir daugybę laiko. Ką pamatyti būnant Romoje, kur ledus valgo čia atvykęs pats Justinas Timberlake'as jums parodysime „Keliauk išmaniai“ laidoje“, – į skaitytojus kreipiasi Vaidas Leliuga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų