REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei kada nors jums teko pagyventi su užsikimšusia nosimi, tikrai pritarsite, kad šio jausmo norisi atsikratyti kaip įmanoma greičiau.

Jei kada nors jums teko pagyventi su užsikimšusia nosimi, tikrai pritarsite, kad šio jausmo norisi atsikratyti kaip įmanoma greičiau.

REKLAMA

„Bright Side“ surinko keletą patarimų, kaip greitai atkimšti nosį ir šį poveikį išlaikyti ilgai.

Masažuokite vietą tarp antakių.

Švelniai, bet užtikrintai vieną minutę masažuokite vietą tarp antakių. Šis masažas veikia nosies mukozę: • užkerta kelią sinusų išsausėjimui ir uždegimui; • pasižymi prevenciniu poveikiu; • mažina priekinių sinusų spaudimą.

Masažuokite nosies sinusus.

Sukamaisiais judesiais masažuokite nosies šonus 1-2 minutes smiliumi ir viduriniuoju pirštu, švelniai spausdami. Ši procedūra padės atverti nosies kanalus ir išsipūsti nosį bus daug lengviau.

Masažuokite vietą tarp nosies ir viršutinės lūpos. Vietą tarp nosies ir viršutinės lūpos masažuokite švelniais judesiais 2-3 minutes. Ši gudrybė padeda nuo nosies tinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Naudokite oro drėkintuvą. Jei oro drėgmė yra mažesnė nei 40%, nosies mukozė išsausėja ir trukdo kvėpuoti. Jei mukozės nosyje jau ir taip per daug, o oras yra sausas, gali pradėti vystytis rimtos bakterinės komplikacijos. Optimali oro drėgmė yra nuo 40% iki 60%.

REKLAMA

Šildykite tarpuakio zoną.

Pasiimkite šiltą audinio gabalėlį (jį galite pašildyti mikrobangų krosnelėje arba įdėti į karštą vandenį ir tuomet išsunkti). Šis kompresas neturėtų būti per karštas – šiluma turėtų būti maloni. Šiluma padės suskystinti mukozę. Po tokio šilto kompreso išsipūskite nosį arba išsiplaukite ją fiziologiniu skysčiu.

Jei nosis bėga dėl alergijų – sportuokite.

Kai pulsas pakankamai padidėja ir kūnas sušyla, tai gerai veikia mukozės nosyje skystėjimą – nosį pūstis bus daug lengviau. Nuo alerginio rinito padės net ir 15 minučių treniruotės (žinoma, jei vengsite alergenų).

Kuriuos iš šių metodų esate išbandę ir kurie jų jums labiausiai padeda?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų