REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Virtuvės šefo Dmitrijaus pokyčiai: atsikratė 49 kg (nuotr. asm. archyvo)

Vilnietis virtuvės šefas Dmitrijus prieš pusantrų metų svėrė 130 kg. Dabar vyras atrodo visiškai kitaip –pakeitęs gyvenimo būdą, dabar džiaugiasi atsikratęs net 49 kg.

10

Vilnietis virtuvės šefas Dmitrijus prieš pusantrų metų svėrė 130 kg. Dabar vyras atrodo visiškai kitaip –pakeitęs gyvenimo būdą, dabar džiaugiasi atsikratęs net 49 kg.

REKLAMA

Kaip pasakoja Dmitrijus, pati geriausia sporto salė jam – virtuvė.

Apėmė azartas

Gana dažnai žmonės galvoja, kad virtuvės šefas – tai storas vyriškis, besisukiojantis virtuvėje. Tačiau Dmitrijaus atveju viskas nutiko priešingai. „Svorį pasiryžau mesti dėl to, kad nebuvau patenkintas savo išvaizda. Blogai atrodžiau pats sau.

Rimtai pradėjau sportuoti prieš pusantrų metų. Per metus ir keturis mėnesius numečiau 53 kg. Iš pradžių svėriau 130 kg, o dabar – 81 kg. Mažiausiai svėriau 75 kg, bet tada supratau, kad manęs netenkina toks svoris. Vyras negali tiek sverti,“ – pasakojo Dmitrijus.

Per pirmus tris mėnesius vilnietis numetė 30 kg. Kaip pats prisipažįsta, tada jį apėmė azartas: „Kasdien sverdavausi prieš treniruotę. Sportavau vienas, be trenerio, nors jo iš tiesų reikia. Informaciją, kaip ir ką daryti, ėmiau iš interneto ir sportininkų draugų. Nevartojau jokių riebalų degintojų, papildų ar kitokios chemijos.“

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiausia – subalansuoti mitybą

Maistas yra Dmitrijaus aistra, todėl buvo sunku subalansuoti mitybą. „O Dieve, kaip buvo sunku atsikratyti bulvių traškučių, šokoladų ir greito maisto... Šiuo metu nevalgau kiaulienos beveik dvejus metus, riboju save su greitu maistu, bet kartais „pasileidžiu plaukus“,“ – prisipažįsta virtuvės šefas.

REKLAMA

Prieš pradėdamas sportuoti, Dmitrijus savęs neribojo, tačiau užsibrėžus tikslą ir išvydus pirmuosius rezultatus, vyras nusprendė pasikeisti: „Pradėjau aktyviai gyventi – rytais bėgiojau, daugiau vaikščiojau, o vietoje pasisėdėjimo ant suoliuko kieme, ėjau į salę.

Labai daug padėjo darbas virtuvėje, dideli krūviai, įtampa ir stresas. Aš taip stipriai norėjau pasikeisti, kad man nerūpėjo niekas aplinkui, o tik rezultatai. Atsikėlęs ryte, nuėjau ir užsirašiau į sporto salę. Nuo to laiko viskas apsivertė aukštyn kojom.“

Dmitrijus papasakojo daugiau apie naujus mitybos įpročius. Dabar jis kiekvieną rytą stengiasi papusryčiauti: „Pusryčiai yra be galo svarbus dienos elementas. Sportuodamas supratau, kad negalima badauti. Reikia valgyti daug, mažomis porcijomis, bet proto ribose.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dabar nelabai prižiūriu savo mitybą, bet stengiuosi vengti cukraus, negeriu limonado, gazuotų gėrimų, šokoladu ar tortų. Renkuosi vandenį ar salotas.“

Mesti svorį – į virtuvę 

Kaip jau anksčiau minėjo Dmitrijus, darbas virtuvėje jam padėjo greičiau atsikratyti svorio. Vyras pasakojo, kad net ir kitų paklaustas, kaip numesti svorio, visada pasiūlo padirbėti virtuvėje.

Tačiau nereikalingų kilogramų pradėjo atsikratyti ne tik darbas – Dmitrijus dar ir sportuoja. „Šiuo metu turiu du darbus ir dar papildomai dirbu renginiuose. Sportui skiriu mažai laiko, nes neturiu tam laiko.

Bet visuomet atsiradus galimybei, su draugais nueinu į sporto salę. Jeigu sportuočiau su treneriu, manau, kad mano rezultatai būtų dar geresni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportuoti su treneriu yra gerai, nes paaiškina, kaip viską taisyklingai daryti. Nors dabar kas antras profesionalus treneris, kuris ką tik baigė mokyklą, tikriausiai žino lygiai tiek pat kiek ir aš,“ – apie tai, kodėl sportuoja savarankiškai, aiškina vyras.

Užkrečiantis pavyzdys kitiems 

Pradėjęs mesti svorį, Dmitrijus sulaukė labai daug dėmesio. „Visuomet buvau tas mažas ir storas, į kurį niekas nežiūrėdavo, bet dabar viskas kitaip. Gerai atrodantis vyras, virtuvės šefas su geru humoro jausmu,“ – juokavo vyras.

Dmitrijų palaikė ne tik šeima ir draugai. Vyras pasakoja, kad sulaukė įvairių atsiliepimų apie svorio pokyčius. „Kažkas sakė, kad jau per daug numečiau ir laikas pavalgyti. Kažkam atvirkščiai – labai patikau.

Nesvarbu, kiek svorio numesi, liksi toks pat. Įdomiausia tai, kad man pradėjo rašyti žmonės su pagalbos klausimais, kaip numesti svorio. Tuo metu supratau, kad aš tapau ta motyvacija ir tai žiauriai faina,“ – pasakojo virtuvės šefas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų