REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau moterų ryžtasi įvairiausioms injekcijoms – lūpų didinimas, skruostikaulių išryškinimas ar raukšlių panaikinimas. Tačiau Vilniuje įsikūręs Gražinos Bogdanskienės „Vaisingumo centras“ siūlo gana unikalias injekcijas, kurios padės patirti didesnį orgazmą ar net atjauninti kiaušides. Tiesa, kiti šalies medikai teigia, kad tokių injekcijų nauda nėra įrodyta. 

Vis daugiau moterų ryžtasi įvairiausioms injekcijoms – lūpų didinimas, skruostikaulių išryškinimas ar raukšlių panaikinimas. Tačiau Vilniuje įsikūręs Gražinos Bogdanskienės „Vaisingumo centras“ siūlo gana unikalias injekcijas, kurios padės patirti didesnį orgazmą ar net atjauninti kiaušides. Tiesa, kiti šalies medikai teigia, kad tokių injekcijų nauda nėra įrodyta. 

REKLAMA

Pasak Vaisingumo centro įkūrėjos Gražinos Bogdanskienės, jų klinikoje galima atlikti dvi unikalias procedūras – G taško injekciją arba kiaušidžių atjauninimą, pastaroji atliekama tik šioje įstaigoje. Nors G taško injekcijai ryžtasi mažai lietuvaičių, štai kiaušidžių atjauninimas per 1,5 metų jau suviliojo ne vieną pacientę.

Kiaušidžių atjauninimas

Kaip rašoma Vaisingumo centro internetiniame puslapyje, kiaušidžių atjauninimo procesas apima du etapus. Pirmasis yra moters trombocitais praturtintos plazmos parengimas – procedūra pradedama duriant į veną ir taip pripildant kelis mėgintuvėlius kraujo.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau filtruojant per sudėtingą šveicarišką sistemą, baltieji kraujo kūneliai ir trombocitai yra atskiriami nuo raudonųjų kraujo kūnelių ir serumo.

REKLAMA

„Kita kiaušidžių atjauninimo proceso dalis yra PRP injekcija į kiaušides. Ši procedūra yra minimaliai invazinė, kadangi trombocitais praturtinta plazma sušvirkščiama į kiaušides transvaginaliai (pro makštį), ultragarso kontrolėje, taip išvengiant sudėtingų chirurginių intervencijų. Procedūra daroma lengvos bendrinės nejautros metu“, – rašoma centro puslapyje.

Padidėja tikimybė pastoti

Pasak pačios centro vadovės Gražinos Bogdanskienės, ši procedūra yra rekomenduojama moterims, kurioms yra priešlaikinis arba ankstyvas kiaušidžių išsekimas, sumažėjęs jų kiaušidžių rezervas ir artėja meno pauzė.

REKLAMA
REKLAMA

„Menopauzė gali artėti ir kai moteriai yra, tarkime, trisdešimt metų, procedūra gali tai atidėti ar atitolinti. Į kiaušides yra suleidžiama trombocitais parturtinta plazma ir jeigu kiaušialąstės nėra visiškai išsekusios, augimo faktoriai, kurie yra trombocituose, skatina kiaušidėse esančių kamieninių ląstelių virtimą į kiaušialąstes. Tuomet atsistato ovuliacija ir atitolinama meno pauzė“, – sako G. Bogdanskienė.

Pasak gydytojos, po šios procedūros žymiai padidėja pastojimo galimybė ir po jos moterys pastoja natūraliai arba po dirbtinio apvaisinimo. G. Bogdanskienės teigimu, po tokios injekcijos efektyvumas išlieka nuo dviejų iki šešių mėnesių, bet dažnai lieka ir visus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nori ir didesnio orgazmo

Vaisingumo centre taip pat atliekama ir kita procedūra – G taško injekcija, kuri taip pat yra trombocitais praturtintos plazmos injekcija.

„Jeigu moterys nori intensyvesnio orgazmo, tada yra leidžiamas tam tikros koncentracijos haliuronas į vadinamąjį G tašką. Žinoma, tai nėra specialus taškas, tiesiog makšties priekinėje sienelėje nervinių galūnėlių susikirtimo vieta, kuri populiariai vadinama minėtu G tašku“, – sako ji.

Pasak G. Bogdanskienės, po tokios procedūros yra labiau išreiškiamas G taškas, jis tampa jautresnis ir jaučiamas ryškesnis malonumas, o jo efektas išlieka apie pusę metų.

Nors centro vadovė tikina, kad po tokių procedūrų nėra jokių šalutinių poveikių, vis dėlto centro internetiniame puslapyje pabrėžiama, kad moterims po kiaušidžių atjauninimo gali pasireikšti skausmas, karščiavimas ar vidinis kraujavimas.

REKLAMA

Taigi kiek kainuoja tokios procedūros? „Kadangi kiaušidžių atjauninimas yra operacinė procedūra, atliekama su bendrine nejautra, ji kainuoja apie 960 eurų, o G taško injekcija apie du šimtus eurų“, – sako centro vadovė.

Poveikis nėra įrodytas

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos ginekologė Daiva Bartkevičienė teigia, kad tokios procedūros nėra pavojingos, tačiau jų poveikis iki šiol yra plačiai diskutuojamas, tyrimai vis dar to neįrodo, todėl teigti, kad jos padeda – tikrai nėra įmanoma.

„Kalbant apie kiaušidžių atjauninimą, pakankamai daug tyrimų yra atlikta su trombocitais praturtinta plazma, šis metodas yra priskaitomas prie senėjimo lėtinimo metodų. Vėliau pradėta jį taikyti ir į visas kūno vietas“, – sako ji.

REKLAMA

Gydytoja patikina, kad tokia procedūra yra saugi, nes jos metu yra paimamas žmogaus kraujas, jis specialiai paruošiamas ir naudojami tik trombocitai.

„Tai daro visas pasaulis, bet studijų apie jų poveikį yra atlikta per mažai, kad būtų galima teigti, jog jos padeda. Nėra daug žmonių, kurie galėtų leisti pinigus tokiam metodui ar plastinėms operacijoms“, – komentuoja pašnekovė.

Nesutaria dėl taško egzistavimo

Kiaušidžių atjauninimas negali būti taikomas tuomet, kai pacientas yra sirgęs onkologine liga, ŽIV, hepatitu, kitomis virusinėmis infekcijomis ar autoimuninėmis ligomis.

Kalbant būtent apie g-taško injekcijas, D. Bartkevičienė sako, kad apie jo egzistavimą taip pat netyla kalbos, todėl ir tokių injekcijų nauda nėra patvirtinta.

„Iki šiol vyksta diskusijos, nes tokio anatominio taško kaip ir nėra, yra kraujagyslių arterijų veniniai šuntai. Žinoma, akivaizdu, kad po tokios injekcijos suaktyvėja kraujotaka, atsistato nervinių galūnėlių jautrumas. Tačiau haliuronas yra užpildas, jis kaip tik blokuoja moters jautrumą“, – sako D. Bartkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų