REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milanas - puikus pasirinkimas norintiems trumpam pabėgti nuo kasdienybės ir pasimėgauti nuostabiu itališku maistu bei pajusti kitokį, itališką gyvenimo ritmą.

Milanas - puikus pasirinkimas norintiems trumpam pabėgti nuo kasdienybės ir pasimėgauti nuostabiu itališku maistu bei pajusti kitokį, itališką gyvenimo ritmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Keliauk išmaniai“ vedėjas Vaidas Leliuga besiruošdamas iš naujo atrasti Milaną, dalinasi patarimais, kokius namų darbus reikia atlikti prieš planuojant vykti į šį nuostabų Italijos miestą.

REKLAMA

1. Oro uostas. Pirmiausia, reikia žinoti, kad iš Lietuvos Milaną galima pasiekti atskrendant į Bergamo arba Malpensa oro uostą, priklausomai nuo to, kokiomis oro linijomis skrisite. Abu oro uostai nuo miesto centro nutolę panašiu atstumu, o atsidurti centre vienas patogiausių būdų – autobusas. Iš Bergano oro uosto kelionės kaina 6 e., iš Malpensa – 8 e. Vykstant autobusu iš oro uosto į Milaną centrą, pasieksite Milano centrale – pagrindinę miesto traukinių stotį, o iš ten – kur tik reikia. Jūsų ten lauks metro, miesto autobusai, tramvajai – pasirinkimas platus.

REKLAMA
REKLAMA

2. Viešasis transportas. Vaidas akcentuoja, kad prieš vykstant į Milaną reikia žinoti, jog viena kelionė viešuoju transportu kainuoja 1,50 e., todėl rekomenduoja rinktis 24 ar 48 valandų bilietą, kuris kainuoja 4,50 e. arba 8,25 e. Taip tikrai sutaupysite, o su tuo pačiu bilietu galėsite važiuoti tiek autobusais, tiek tramvajais ar metro.

3. Nakvynė. Vaidas pasakoja, kad visada besirenkantis ir rekomenduojantis rinktis kitiems viešbutį ir būtinai su pusryčiais tam, kad atsikėlus ryte nereikėtų sukti galvos, kur pusryčiauti. Pasak jo, Milane viešbučių gausu – nuo pigių, iki prabangių variantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Miesto pažinimas. Prieš keliaujat į miestą, patartina iš anksto žinoti, ką jame norite pamatyti ar nuveikti, tad prieš kelionę reikėtų nepatingėti ir skirti laiko informacijos paieškoms internete apie Milaną, o jos tikrai gausu.

5. Laiko planavimas. Išankstinės paieškos apie lankytinas vietas leis susiplanuoti maršrutą, kurį patogu susižymėti, tiesiog, telefono žemėlapyje – taip viską turėsite vienoje vietoje ir galėsite lengviau planuoti savo laiką. Taip pat taupant laiką ir siekiant išvengti stovėjimo eilėse, pavyzdžiui, norint patekti į Duomo katedrą – bilietus geriausia įsigyti internetu, taip galite sutaupyti net valandą ar daugiau.

Daugiau patarimų keliaujant į Milaną ir šio miesto vietas, kurias verta pamatyti, išvyskite laidoje „Keliauk išmaniai“:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų