REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Nagai (nuotr. 123rf.com)

Daugelis mūsų per daug nesusimąsto apie savo nagus daugiau nei jų kirpimas ar lakavimas. Tačiau jūsų nagų forma, paviršius bei spalva gali išduoti pavojingus susirgimus, įskaitant ir vėžį.

8

Daugelis mūsų per daug nesusimąsto apie savo nagus daugiau nei jų kirpimas ar lakavimas. Tačiau jūsų nagų forma, paviršius bei spalva gali išduoti pavojingus susirgimus, įskaitant ir vėžį.

REKLAMA

Nagų pokyčiai – spalvos pakitimas, sustorėjimas – atskleidžia sveikatos problemas, susijusias su kepenimis, inkstais, širdimi, plaučiais, mažakraujyste ir diabetu. Jei pastebite, kad jūsų nagas smarkiai pakito, nedelsdami kreipkitės į dermatologą.

Geltoni nagai

Nagai gali gelsti su amžiumi arba nuo rūkymo. Tačiau jei jie ne tik geltoni, bet ir storesni, grublėti, tai gali signalizuoti nagų grybelį, rečiau – skydliaukės problemas, diabetą ar psoriazę.

Skilinėjantys nagai

Nagai gali imti skilinėti, jei dažnai naudojate nagų lako nuėmiklį ar plikomis rankomis naudojate chemikalus, valiklius. Taip pat nusilpę nagai signalizuoja grybelį arba vitaminų trūkumą (A, B arba C).

REKLAMA
REKLAMA

Išgaubti nagai

Jei jūsų nagai atrodo tarsi išsipūtę, išgaubti, tai gali rodyti, kad jūsų kraujyje per mažai deguonies, o tai signalizuoja plaučių ligas. Blogiausiu atveju, tai – kepenų, inkstų, širdies ligos ar net AIDS.

REKLAMA

Baltos dėmelės

Liaudyje tai vadinama nagų „žydėjimu“. Tai tokios baltos dėmelės nėra pavojingos, tik parodo, kad nagas patyrė traumą. Išblukimai išnyksta savaime. Vis dėlto, jei pastebite, kad dėmelė niekaip neišnyksta, jums gali būti nagų grybelis.

Horizontalios juostelės

Tokios horizontalios juostelės ant jūsų nagų dažniausiai rodo, kad nagas patyrė traumą. Tačiau, jei matote jas ant daugiau nei vieno piršto, jums gali būti psoriazė, diabetas, kraujagyslių sutrikimai arba stiprus cinko nepakankamumas.

Vertikalios juostelės

Jei ant nagų pastebite vertikalias juosteles, tai greičiausiai tėra senėjimo požymis. Tai tarsi raukšlės jūsų odoje ir dažniausiai ant nagų neatsiranda iki sulaukiate 50 metų. Kartais šios juostelės reiškia, kad jums trūksta vitamino B12.

REKLAMA
REKLAMA

Įdubę nagai

Šaukštą primenantys nagai rodo, kad jums trūksta geležies, todėl ima plonėti nagas. Jei pastebite tokius nagus, atlikite kraujo tyrimus ir tuomet paaiškės, ar jums mažakraujystė. Retais atvejai įdubę nagai signalizuoja širdies ar skydliaukės problemas.

Duobutės naguose

Daug mažų duobučių naguose signalizuoja psoriazę.

Juodos dėmės

Jei ant savo nagų pastebite juodas dėmes, tai gali reikšti, kad jums odos vėžys. Patariama kuo greičiau apsilankyti pas gydytojus.

Nagai su rausva juostele

Jei pastebite, kad jūsų nagai balkšvi, bet turi rausvą juostelę, tai gali signalizuoti kepenų, širdies problemas arba diabetą. Tokį požymį galite išvysti ir dėl senėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų