Čirviniai blynai

Čirviniai blynai

Šiandien minima čirvinių blynų diena. Ta proga palepinkite artimuosius būtent tokiais blyneliais. Jų skonis sužavės, o pagaminsite lengvai ir greitai. Jie tokie skanūs, kad recepto norėsis daugeliui. 

Jums reikės: 

200 gramų varškės, 3 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 100 ml kefyro, 40 gramų sviesto, 200 gramų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių. 

Padažui:

2 bananų, 1 šaukšto cukraus, pusės stiklinės vandens, šaldytų, trintų arba mėgstamų uogų (pusės stiklinės). 

Iš pradžių varškę gerai išsukame su kiaušiniais, cukrumi bei kefyru (kad nebeliktų varškės gumuliukų). Tuomet į šią masę supilame išlydytą sviestą. Miltus, sumaišiusios su kepimo milteliais, taip pat supilame į varškės masę bei viską gerai išmaiome.

Tešla turi gautis tirštoka. Tada įkaitinkite blynų keptuvę bei įpylusios po kelis šaukštus tešlos kepkite blynus. Prieš kedamos keptuvę galite šiek tiek patepti riebalais (priklausomai nuo turimos keptuvės). Šie blynai gaunasi itin minkšti bei gardūs. O jei prie jų dar labai tinka pasigaminti šiltą saldų padažiuką.

REKLAMA

Padažas: Bananus smulkiai supjaustome, užpilame su cukrumi, supilame vandenį bei sudedame šaldytas uogas. 

Viską paverdame ant nedidelės ugnies maždaug 5 minutes. Nukėlusios nuo ugnies sutriname smulkintuvu. Gaunasi aromatingas, gardus ir šiltas padažas prie čirvinių blynų. Pasimėgaujam!

šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

Ainis
2019-03-25 19:12:28
Prieš 50 metų skanesni buvo be kefyro, bananų ir cukraus, o su tikra varške, naminiu sviestu, medumi, ant žarijų kepami. Aviečių arba braškių uogienė - vietoj padažo. Pienas natūralus, šaltas, ką tik iš šulinio iškeltas - kad blynai burnos nenudegintų. Pamirkai karštą blyną piene, šaukštą uogienės ant viršaus ir tu devintam danguj :)
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Romualda 2019-03-25 21:02:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pritariu jums    ATSAKYTI
Ainis 2019-03-25 19:12:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Prieš 50 metų skanesni buvo be kefyro, bananų ir cukraus, o su tikra varške, naminiu sviestu, medumi, ant žarijų kepami. Aviečių arba braškių uogienė - vietoj padažo. Pienas natūralus, šaltas, ką tik iš šulinio iškeltas - kad blynai burnos nenudegintų. Pamirkai karštą blyną piene, šaukštą uogienės ant viršaus ir tu devintam danguj :)   ATSAKYTI
nesamones 2019-03-25 21:32:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
karta blyna piene veeee  
Neišradinėkim 2019-03-27 09:10:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikra tiesa visu 100procentų. Snumėlis mmmmm  
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
Šiurpus momentas: Lekavičius aikštę paliko kraujuojančiu veidu
DABAR RODOMA
Kaimynai ir pareigūnai prabilo apie „Iki" užpuoliką
DABAR RODOMA
Greitas ir lengvas velykinis desertas: pavyks kiekvienam
DABAR RODOMA
Viskas, ką reikia žinoti apie velykines gėlių kompozicijas
DABAR RODOMA
Sausas ir šaltas oras trukdo pradėti sėją
DABAR RODOMA
Šaro techninė Stambule. Ar „Žalgirio“ strategas pasikarščiavo be reikalo?
REKLAMA
Pikantiška mišrainė
Per Velykas išsivirėte per daug kiaušinių ir nežinote ką su jais daryti? Puiku sunaudojimo būdu gali tapti pikantiška mišrainė, kuri idealiai tiks ant paskrudinto batono. ...
Antis (nuotr. 123rf.com)
Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute.  ...
Nepamirškite gerai nusiplauti rankų (nuotr. 123rf.com)
Kiaušinių marginimas yra viena iš smagiausių velykinių pramogų. Tačiau ši pramoga gali baigtis ne itin smagiai, supratus, kad ant rankų liko dažų dėmių. Kaip nuvalyti margučių ...
Šašlykai (Nuotr. Ritos receptai)
Savaitgalį planuojate išsikepti šašlykų? Tuomet dalijamės su jumis puikiu Ritos receptu, kuris tikrai sužavės visą giminę.  Šašlykams reikės: 2 kg. kiaulienos mentės ...
Netikras zuikis (nuotr. „Nestoras maistas“)
„Vaikystėje niekaip nesuprasdavau patiekalo, pavadinimu „Netikras zuikis“. Kodėl netikras zuikis? Kodėl apskritai zuikis? Tiesa pasakius, ir dabar nelabai suprantu. Nepaisant ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų