Bulvių apkepas (Nuotr. Oditėlės blogas)

Bulvių apkepas (Nuotr. Oditėlės blogas)

„Apkepai suteikia daug vietos jūsų fantazijai. Dedi mėgstamus ingridientus ir susikuri nuostabų patiekalą. Nepabijokite į apkepą įdėti rūkytos lašišos, nors atrodo, kad tokia lašiša tinkama tik užkandėlėms, bet toli gražu, nes ji puikiai tinka ir šiltiems patiekalams“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Keturioms porcijoms reikės: 400 g rūkytos lašišos; 12 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupenomis; 1 didelio svogūno; 4 skiltelių česnako; 400 g grietinėlės; 100 g šviežių špinatų; žiupsnelio džiovintų čiobrelių; druskos, maltų juodųjų pipirų; 140 g marinuotų nepjaustytų pievagrybių; 150 g fermentinio sūrio.

Gaminimas:

Nuo lašišos nuimkite odelę ir supjaustykite kvadratėliais. Virtas bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol suminkštės.

REKLAMA

Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, supilkite grietinėlę, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska (labai mažai, nes sūrumo bus nuo lašišos ir sūrio), maltais juodaisiais pipirais, užvirkite ir virkite keletą minučių, kol grietinėlę pradės tirštėti. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, permaišykite ir atidėkite į šalį.

Imkite 4 kepimo indelius. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas bulves, padalinkite paruoštą padažą su grietinėle, dėkite pievagrybius, pjaustytą lašišą, ant viršaus uždėkite bulvių griežinėlius, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Šaltinis: Oditėlės blogas

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Vilniuje katino netekęs vyras gedi: papasakojo, kaip mylėjo visi kaimynai
DABAR RODOMA
Vilniuje katino netekęs vyras gedi: papasakojo, kaip mylėjo visi kaimynai
DABAR RODOMA
Suvalkijoje išseko šuliniai, žmonės nebeturi vandens
DABAR RODOMA
Dar vienas smūgis „Huawei“ – bendradarbiavimą nutraukė ir „Panasonic“
DABAR RODOMA
Lazdijų rajono vandenyje rasta arseno
DABAR RODOMA
Vitulskienė atskleidė, koks Merūno poelgis ją rimtai įsiutino
DABAR RODOMA
Pernavas pasakė, kokius nusikaltimus darė sulaikyta 22 asmenų grupuotė
DABAR RODOMA
Ekonomika auga, tačiau skurstančiųjų Lietuvoje nemažėja
DABAR RODOMA
Po avarijos kelyje Kaunas–Klaipėda vilkiko vairuotojas pateikė savo versiją
DABAR RODOMA
Rinkėjas priblokštas – komisija jį iškeikė
DABAR RODOMA
Pasirodė skandalingasis Rolando Skaisgirio vaizdo įrašas: panašumai su asmeniniu gyvenimu
REKLAMA
Apkepti dešrainiai (Nuotr. Gabrielės blogas)
Savaitgalį mėgstate išbandyti patiekalus ant griliaus, tačiau šašlykai jau spėjo nusibosti? Tuomet išbandykite dešrainius ant laužo, kurie tikrai taps vasaros favoritais.  ...
Nekeptas varškės ir braškių tortas (http://www.ritosreceptai.lt/)
Tinklaraštininkė Rita siūlo pagaminti nekeptą varškės tortą su braškėmis, kurio skonis bus tikrai dieviškas. Jos teigimu, tortukas pavyks labai skanus, o pagaminamas bus ...
Pjaustymo lentelę ištepkite actu (nuotr. 123rf.com)
Dažna namų šeimininkė, pjaustydama svogūnus, ima ašaroti. Galima šypsotis ir sakyti, kad labai gaila pjaustomos daržovės, tačiau realybė yra visiškai kitokia.  ...
Pikantiški agurkėliai niekam neprilygs: jei marinuoti, tai tik taip
Jeigu norite pasimėgauti gardžiai paruoštais pikantiškais agurkėliais, skubėkite išbandyti šį receptą, kuris nepaliks abejingų.  Jums reikės: 1 kilogramo griežinėliais ...
Mėsa su kiviais
Skaitytoja Auksė pasakoja, kad atrastas būdas gaminti šašlykus, kurie – pasakiško skonio, yra paprastas ir lengvai įgyvendinamas. „Savaitgalį sodyboje marinavau kiaulieną ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų