REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Narvydo Trumpavičiaus būklė išlieka sunki

Kaunietė Rita Trumpavičiūtė – nuoširdi ir mylinti dukrą. Pamačiusi, kad jos tėtis blogai jaučiasi ir karščiuoja, ji suskubo padėti kaip įmanoma greičiau.

4

Kaunietė Rita Trumpavičiūtė – nuoširdi ir mylinti dukrą. Pamačiusi, kad jos tėtis blogai jaučiasi ir karščiuoja, ji suskubo padėti kaip įmanoma greičiau.

REKLAMA

Vis dėlto, dabar ji sako, kad jos pagalba tėčiui buvo didesnė, nei ta, kurią privalo suteikti medikai. Moteris pasipiktino Respublikinės Kauno ligoninės medikų darbu.

Savo ruožtu ligoninės atstovai sako, kad priėmimo-Skubios pagalbos skyriaus medikų pareiga – suteikti adekvačią medicininę pagalbą kiekvienam besikreipiančiam.

Tėčiui trūko oro 

Rita pasakoja, kad viskas prasidėjo prieš kelias dienas, kai tėtis, garbaus amžiaus vyras ponas Narvydas Trumpavičius, prastai pasijautė. „Jis ėmė karščiuoti, blogai jautėsi ir jam trūko oro.

Tai man aiškiai sakė pats tėtis, tačiau gydytojai sutartinai tvirtino, kad jam tikrai nieko netrūksta, nors greitosios pagalbos automobilyje jis buvo su deguonies kauke.

REKLAMA
REKLAMA

Jis dejavo dėl skausmų pilve. Po dviejų valandų, kai patekome pas gydytoją į kabinetą, jam buvo pajungtas deguonis. Tiesa, gydytoja sumaišė korteles, klausinėjo apie ligas, kuriomis jis niekada nebuvo sirgęs.

REKLAMA

Man atrodo, kad tame skyriuje gydytojo darbas yra žiūrėti į kompiuterį ir popierius, bet ne į ligonį. Jie paskutinėje vietoje.

Neįsivaizduoju, kas būtų, jeigu mano tėvas kabinete būtų buvęs visiškai vienas, be manęs. Tiesiog ignoruoja gulinčius ligonius.

Skubios pagalbos skyriuje gydytojai arogantiški, nenorintys bendrauti“, - pasakojo Rita.

Nepraeinamumas žarnyne

Ji piktinosi situacija, o jos pyktį dar labiau sustiprino tai, kad pagaliau gydantis gydytojas, praėjus kuriam laikui, patvirtino, kad pacientui tikrai trūko oro.

„Iki pat dabar, nuo pirmadienio vakaro, jis yra su deguonimi. Šiandien gydantis gydytojas patvirtino, kad jam tikrai trūko oro ir tai buvo dėl žarnyne susidariusio nepraeinamumo“, - sakė R.Trumpavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vyro savijauta išlieka prasta. Rita pasakoja, kad jos tėtis labai vangus, dalinai sąmoningas, jo kraujospūdis stipriai nukritęs, dažnai vemia.

Apgailestauja dėl išgyvento nerimo 

Savo ruožtu Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus Vyresnioji specialistė ryšiams su visuomene Sandra Varanavičė tv3.lt sako visiškai suprantanti paciento artimųjų nerimą ir norą padėti, matant negaluojantį ir kenčiantį. 

Priėmimo-Skubios pagalbos skyriaus medikų pareiga – suteikti adekvačią medicininę pagalbą kiekvienam besikreipiančiam.

Po paciento apžiūros nustatoma, kokius tyrimus būtina atlikti. Juos atlikus ir įvertinus rezultatus, pacientas arba stacionarizuojamas tolimesniam gydymui, arba suteikus skubią pagalbą, išleidžiamas namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deguonies trūkumą organizme rodo objektyvūs atliktų tyrimų rezultatai: kvėpavimo dažnis, organizmo prisotinimas deguonimi (matuojama specialiu prietaisu – saturometru) bei kraujo dujų rodikliai. Tik įvertinus šiuos parametrus, medikai sprendžia dėl deguonies terapijos skyrimo.

Apgailestaujame, kad paciento artimieji išgyveno daug nerimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų