REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Julie Newman jau buvo išgyvenusi gimdos kaklelio vėžį, todėl sužinojusi, kad liga sugrįžo, buvo sugniuždyta. Kai Julie Newman kreipėsi į gydytojus, ji tikėjosi krūtinės infekcijos diagnozės, rašoma thesun.co.uk.

Julie Newman jau buvo išgyvenusi gimdos kaklelio vėžį, todėl sužinojusi, kad liga sugrįžo, buvo sugniuždyta. Kai Julie Newman kreipėsi į gydytojus, ji tikėjosi krūtinės infekcijos diagnozės, rašoma thesun.co.uk.

REKLAMA

Tačiau 44-erių metų moterį jos diagnozė sukrėtė iki širdies gelmių. Dviejų vaikų mama Julie jau buvo išgyvenusi gimdos kaklelio vėžį, todėl žinia, kad liga sugrįžo, ją tiesiog sugniuždė – šį kartą tai buvo plaučių vėžys.Gydytojai įspėjo Julie, kad jai gyventi teliko aštuonios savaitės, tačiau moteris viršijo gydytojų lūkesčius – išgyvenusi dar septynis mėnesius, ji mirė kovo 6 dieną.

Iki šios datos vėžys jau buvo išplitęs į jos kaulus ir smegenis bei kitus organus, praneša „Hull Daily Mail“.

Moters dukra Georgia (23) sakė, kad ji ir jos brolis Charlis (26) mamos mirties valandą buvo su ja.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji visada norėjo būti su šeima.“ – pasakojo ji. – „Ji tiesiog būdavo su mumis, kiekvieną dieną, bet kuriuo metu ir kad ir kuriame pasaulio krašte bebūtumėme.

REKLAMA

Buvome su ja paskutinio jo atodūsio akimirką. Ji atnešė šviesos į daugelio žmonių gyvenimus – į ją negalėdavai neatsisukti.

Vos su ja susipažinę, žmonės ją pamėgdavo. Ji nebuvo pasipūtusi, gerai sutarė su visais.“

8 įspėjamieji plaučių vėžio simptomai

• Nuolatinis kosulys • Neįprastas kosulio pasikeitimas • Greitai pritrūksta kvapo • Atsikosėjate gleivėmis su kraujo žymėmis • Krūtinės ar peties skausmas • Sumažėjęs apetitas • Nusilpimas (išsekimas) • Svorio kritimas

Julie gimdos kaklelio vėžys pirmą kartą buvo diagnozuotas 2007 metais.

Pasakodama apie savo ligą tuomet, ji sakė, kad diagnozė jai buvo nustatyta po tepinėlio testo, kurį ji atidėliojo beveik metus.

REKLAMA
REKLAMA

44-erių metų moteris turėjo kęsti chemoterapiją ir rentgenoterapiją, tačiau išsigydė.

Pastaruosius 12 metų ji dirbo skleisdama žinią apie gimdos kaklelio vėžį ir ragino moteris būtinai pasidaryti tepinėlio testus.

„Padėti kitiems mano mamai buvo labai svarbu.“ – sako Georgia. – „Ji savo gyvenimą paskyrė padėti kitiems, ji tai darė savanoriškai, nes būtent tuo norėjo užsiimti, mes užsiimdavome labdaringais darbais ir daug apie tai kalbėdavome.“ 2017 metų spalį Julie ir vėl pasijuto blogai.

Po keturių mėnesių, apsilankiusi pas gydytoją, kadangi nepraėjo simptomai, ji tikėjosi, kad jai bus diagnozuota krūtinės infekcija.

Tačiau Julie teko išgirsti siaubingą žinią – praėjusių metų vasarį gydytojai pranešė, kad ji serga plaučių vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet praėjusių metų rugpjūtį Julie išgyveno priepuolį – anot gydytojų prognozių, jai buvo likę gyventi vos aštuonias savaites, nes vėžys išplito į smegenis.

Ji mirė kovo 6 dieną, apsupta savo šeimos.

„Mama kovojo iki galo.“ – sako Georgia. – „Mes labai gražiai praleidome Kalėdas su ja, ji visiškai savarankiškai judėjo iki pat paskutinių savaičių.

Mama buvo labai išdidi, ji nenorėjo, kas svetimi žmonės matytų ją tokios būklės, todėl ja rūpinomės mes, šeimos nariai.

Ji buvo labai drąsi, nenorėjo, kad mes panikuotumėme, bet mama nenorėjo mirti, ji nenorėjo išeiti. Tai taip siaubinga – mes žinojome, kad ši diena artėja.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų