Vištienos kepsniai

Vištienos kepsniai

Jei turite vištienos ir norite ją pagaminti skaniai ir be didelio vargo, išbandykite šį receptą. Jis nepaliks abejingų, o skonio dar ilgai nepamiršite. 

Jums reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 150 gramų sūrio, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, vyšninių pomidoriukų, baziliko, kario, 2 kiaušinių, 2 saujų džiūvėsėlių. 

Iš pradžių vištienos krūtinėlę įpjaukite, ir atlenkite, kad kepsnys taptų didesnis. Jeigu norisi mažesnių bei daugiau kepsnių, tada galite įpjauti per visą filė, ir iš vienos gausite du gabalėlius. Krūtinėlę užklokite su maišeliu, kad išmušant nesitaškytų sultys.

Pamušame kočėlu.

Tuomet vištienos filė pabarstykite su prieskoniais: druska, pipirais ir kariu. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius, kitoje suberiame dvi saujas džiūvėsėlių, o trečioje sutarkuojame sūrį. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Keptuvę gerai įkaitinkite.

REKLAMA

Tada vištieną pradžioje pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to pavoliokite džiūvėsėliuose ir vėl plakinyje, o tada sutarkuotame sūryje. Dedame į karštą keptuvę bei ant didelės ugnies apkepame greitai apie 2 minutes.

Paskui vištienos kepsnius sudedame į skardą, primėtome į dvi arba keturias dalis pjautus pomidorus, pamėtome baziliko arba kitų mėgiamų prieskoninių žolelių, pabarstome likusiu sutarkuotu sūriu ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 10 minučių, arba kol sūris gražiai išsilydis. Skanaujame!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gairės:  maistas, receptas, lėkštė
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
Šiurpus momentas: Lekavičius aikštę paliko kraujuojančiu veidu
DABAR RODOMA
Kaimynai ir pareigūnai prabilo apie „Iki" užpuoliką
DABAR RODOMA
Greitas ir lengvas velykinis desertas: pavyks kiekvienam
DABAR RODOMA
Viskas, ką reikia žinoti apie velykines gėlių kompozicijas
DABAR RODOMA
Sausas ir šaltas oras trukdo pradėti sėją
DABAR RODOMA
Šaro techninė Stambule. Ar „Žalgirio“ strategas pasikarščiavo be reikalo?
REKLAMA
Pikantiška mišrainė
Per Velykas išsivirėte per daug kiaušinių ir nežinote ką su jais daryti? Puiku sunaudojimo būdu gali tapti pikantiška mišrainė, kuri idealiai tiks ant paskrudinto batono. ...
Antis (nuotr. 123rf.com)
Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute.  ...
Nepamirškite gerai nusiplauti rankų (nuotr. 123rf.com)
Kiaušinių marginimas yra viena iš smagiausių velykinių pramogų. Tačiau ši pramoga gali baigtis ne itin smagiai, supratus, kad ant rankų liko dažų dėmių. Kaip nuvalyti margučių ...
Šašlykai (Nuotr. Ritos receptai)
Savaitgalį planuojate išsikepti šašlykų? Tuomet dalijamės su jumis puikiu Ritos receptu, kuris tikrai sužavės visą giminę.  Šašlykams reikės: 2 kg. kiaulienos mentės ...
Netikras zuikis (nuotr. „Nestoras maistas“)
„Vaikystėje niekaip nesuprasdavau patiekalo, pavadinimu „Netikras zuikis“. Kodėl netikras zuikis? Kodėl apskritai zuikis? Tiesa pasakius, ir dabar nelabai suprantu. Nepaisant ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų