REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingrida Zakarauskienė, auginanti vos dvimetį berniuką, atsidūrė situacijoje, kai jai pačiai teko visomis išgalėmis kovoti dėl savo vaiko sveikatos ir gyvybės.

Ingrida Zakarauskienė, auginanti vos dvimetį berniuką, atsidūrė situacijoje, kai jai pačiai teko visomis išgalėmis kovoti dėl savo vaiko sveikatos ir gyvybės.

REKLAMA

Jos sūnus su trūkusiu apendicitu buvo girdomas įvairiais antibiotikais, o medikai, pasak mamos tvirtino, kad berniukui – tik angina.

Įtarė anginą ir salmoneliozę

Viskas prasidėjo kovo 7-ąją, kai jos vaiką pradėjo pykinti, o kitą dieną jis tapo vangus ir ėmė karščiuoti.

„Jau kovo 8-ąją atvežėme sūnų į Jonavos ligoninės vaikų skyrių. Ten jam buvo atliktas kraujo tyrimas iš piršto ir diagnozuota angina.

Dar tą pačią dieną prasidėjus viduriavimui buvo papildyta diagnozė – angina ir žarnyno infekcija. Išskyrus papildomą kraujo tyrimą iš piršto, daugiau jokie tyrimai nebuvo atlikti.

Kai po 4 d. temperatūra jau šoktelėjo iki 40 laipsnių Celsijaus, aš paprašiau siuntimo į Kauną, nors buvo pabrėžta jog tai žarnyno infekcija ir angina, kito gydymo t.y penicilino dozės 3k. dienoje mano vaikas negaus. Taip męs atsidūrėme Kauno 2-oje ligoninėje (intensyvios terapijos skyriuje).

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi vaikas viduriavo, buvo paimtas išmatų pasėlis bei pakartotas kraujo tyrimas, čia jau imtas veninis kraujas. Diagnozė – ,,gal ir buvo ta angina, bet pas vaiką šiuo metu įtariama salmoneliozė, laukiam ar laboratorijoje užaugs bakterija”.

REKLAMA

Po dviejų dienų (kovo 13d.) buvom perkelti į bendrą skyrių su diagnoze - salmoneliozė, nors bakterija laboratorijoje taip ir neišaugo. Niekas neklausė nei Jonavoje, nei Kaune, kai sakiau, jog vaikas rodo ir sako, jog pilvą skaudą, niekas to net neužrašė, lyg tai būtų smulkmena.

Kai atsidūrėme bendrame skyriuje, vis kartojau „pilvas, pilvas, pilvas“, nes vaikas aiškiai parodo jog jam skauda. Ne tik parodo, bet ir pasako“, - piktinosi Ingrida.

Nustatė trūkusį apendicitą

Ji atvira – nebuvo linkusi ginčytis su medikais, nes neturinti tam kompetencijos, tačiau galiausiai, kaip ji pati sako, jos žodžiai buvo išgirsti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kovo 15-ąją mano vaikui buvo atliktas echoskopas. Diagnozė išmušė iš vėžių – trūkęs apendicitas. Taip per 1 savaitę mano vaikas atsidūrė jau 3-oje gydymo įstaigoje – Kauno klinikose.

Čia jau mano berniukas buvo skubiai operuojamas, tačiau viskas buvo ne taip, kaip planuota. Vaikui yra įstatyti drenai, kurie padeda išvalyti apendiksą nuo pūlių, kadangi viskas infiltravosi. Jam bus reikalinga dar viena operacija paties apendicito šalinimui“, - pasakojo moteris.

Pradėtas vidaus auditas

Ji sako, kad tik dėl daktarų, ypač Jonavos vaikų skyriaus aplaidumo, vaikas buvo girdomas trijų rūšių antibiotikais ir būdamas dvejų metų ir 4 mėnesių, jau patyrė dvi operacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neaišku kaip baigtųsi vaikui, jei nebūčiau jo išvežusi į Kauną ir nebūtumėme galiausiai pasiekę klinikų“, - sakė moteris ir pridūrė tikinti, jog Jonavos vaikų skyrius kada nors taps kompetetingų gydytojų darbo vieta.

Savo ruožtu Jonavos ligoninės direktorė Aldona Balutienė tv3.lt komentavo, kad dėl šio atvejo jau pradėtas vidaus auditas, o išsami informacija apie konkretų atvejį paaiškės tik po audito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų