REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

43-ejų metų verslininkas mirė po plaukų persodinimo operacijos Indijoje: sukėlė alerginę reakciją. Shrawanui Kumarui Choudhary‘iui vienoje Bombėjaus klinikoje buvo atlikta operacija.

43-ejų metų verslininkas mirė po plaukų persodinimo operacijos Indijoje: sukėlė alerginę reakciją. Shrawanui Kumarui Choudhary‘iui vienoje Bombėjaus klinikoje buvo atlikta operacija.

REKLAMA

43-ejų metų vyras, vadovavęs logistikos įmonei, mirė kitą dieną po operacijos. S. K. Choudhary‘is už 12 valandų trukusią plaukų persodinimo operaciją sumokėjo 500 000 rupijų (6388 eurus), rašoma dailymail.co.uk.

Pranešama, kad vyras iš Indijos po plaukų persodinimo operacijos patyrė alerginę reakciją. Vietos spauda praneša, kad Shrawanui Kumarui Choudhary‘iui vienoje privačioje Bombėjaus klinikoje buvo atlikta operacija.

Pasak „The Times of India“, 43-ejų metų vyras, vadovavęs logistikos įmonei, mirė kitą dieną po operacijos.

S. K. Choudhary‘is, kuris, pasak pranešimų, apie procedūrą savo šeimos neinformavo, už plaukų transplantaciją sumokėjo 500 000 rupijų (6388 eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Juo besirūpinęs gydytojas policijai sakė, kad vyras vieno seanso metu prašė persodinti 9 000 plaukų – tris kartus daugiau, nei rekomenduojama.

Šiuo metu neaišku, ar dr. Vikas Halwai‘us, S. K. Choudhary'į gydęs dermatologas, su prašymu sutiko.

REKLAMA

Vis dėlto, dr. V. Halwai‘us policijai pripažino, kad S. K. Choudhary‘ui komplikacijos prasidėjo persodinus 3 700 plaukų. 

Plaukų persodinimo operacija buvo pradėta praėjusio ketvirtadienio vakarą, prieš tai S. K. Choudhary‘ui atlikus tyrimus.

Manoma, kad tai buvo standartiniai saugumo testai.

KAS YRA ANAFILAKTINIS ŠOKAS?

Anafilaksė, taip pat vadinama anafilaktiniu šoku, gali žmogų nužudyti per kelias minutes. Tai sunki ir galimai mirtinai reakciją į dirgiklį, pavyzdžiui, alergiją.

Šią reakciją gali sukelti tam tikri maisto produktai, pavyzdžiui, žemės riešutai arba moliuskai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau mirtiną pavojų keliančią anafilaksę taip pat gali sąlygoti kai kurie vaistai, bičių įgėlimai ir net lateksiniai prezervatyvai.

Pasak Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos, tai nutinka tuomet, kai imuninė sistema per stipriai sureaguoja į dirgiklį. 

Anafilaktinio šoko simptomai: galvos svaigimas ir nualpimas; kvėpavimo problemos – greitas, negilus kvėpavimas; švokštimas; greitas pulsas; lipni oda; sumišimas bei nerimas, parkritimas ar sąmonės praradimas.

Tai laikoma kritine medicinine būkle, kuriai reikia gydyti nedelsiant. Daugeliui žmonių vabzdžių įgėlimai pavojaus nekelia, tačiau tam, kad kiltų pavojus, žmogus nebūtinai turi turėti kokį nors sutrikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alergiją gali sukelti didėjantis vabzdžių įgėlimų kiekis, o sekantis įgėlimas gali tapti anafilaktinės reakcijos dirgikliu. Penktadienio naktį, 2 val. 30 min. pacientui ėmė skaudėti kaklą. Dr. V. Halwai‘us teigia, kad vyras atsisakė nuskausminamųjų ir antibiotikų.

Tuomet S. K. Choudhary‘is buvo skubiai išvežtas į „Global“ ligoninę Parelyje, kur jam prasidėjo kvėpavimo problemos.

Jis mirė šeštadienį, „Hiranandani“ ligoninėje, kur penktadienį jį nuvežė draugė.

Vietos policijos pajėgos S. K. Choudhary‘o mirtį paskelbė nelaimingu atsitikimu, tačiau aplinkybėms iki galo išsiaiškinti pradėtas tyrimas.

Mirties priežastis kol kas nenustatyta. Tačiau „The Times of India“ skelbia, kad gydytoju teigimu, sunki alerginė reakcija, vadinama anafilaktiniu šoku, yra tikėtiniausias paaiškinimas.

REKLAMA

Anot Indijos estetikos plastinių chirurgų asociacijos, tik labai nedidelė plaukų persodinimo operacijos pacientų dalis patiria kvėpavimo sunkumus.

Šios asociacijos atstovė sakė: „Pacientai dažnai ragina gydytojus vieno seanso metu sutvarkyti didelius plotus.

Vieno seanso metu neplanuojame persodinti daugiau nei 2 500-3 000 plaukų ir užtikriname, kad procedūra netruktų ilgiau nei šešias – aštuonias valandas.

Didesnė procedūros trukmė ir ilgalaikis anesteziją gali sukelti problemų.“

Viena Didžiosios Britanijos plaukų klinika teigia, kad maksimalus per dieną persodinamų plaukų skaičius yra 3 000. Indijos Plaukų atkūrimo chirurgų asociacija atskleidė, kad dr. V. Halwai‘us plaukų transplantacijas atlieka jau aštuonerius metus.

REKLAMA

Dr. Anilas Gargas, šios asociacijos narys, teigia: „Valandų skaičius priklauso nuo asmens galimybių ir gali tiesioginio pavojaus gyvybei nekelti.“

Vis dėlto, jis pripažino, kad ši operacija gali būti pavojinga, jei atliekama nesteriliomis sąlygomis. Dr. V. Halwai‘aus klinikai nebuvo pateikta jokių kaltinimų dėl švaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų