REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

35-erių metų moteris pripažinta kalta dėl 13 mėnesių amžiaus dukros nužudymo: vaikas nuskendo vonioje, kol motina 47 minutes telefonu kalbėjosi su drauge, rašoma dailymail.co.uk.

35-erių metų moteris pripažinta kalta dėl 13 mėnesių amžiaus dukros nužudymo: vaikas nuskendo vonioje, kol motina 47 minutes telefonu kalbėjosi su drauge, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Sarah Elizabeth Morris (35) pripažinta kalta dėl aplaidumo ir nužudymo. 13-os mėnesių jos dukra Rosie 2015 metų liepą vonioje buvo palikta viena su dvyne sese.

S. E. Morris vaiko mirties metu telefonu kalbėjosi su drauge ir prieš kviesdama greitąją paskambino draugei.  Prieš dukros mirtį motina buvo įspėta dėl vaikų palikimo vienų vonioje, rašoma dailymail.co.uk.

Namų vonioje nuskendus vaikui, moteris pripažinta kalta dėl nužudymo dėl aplaidumo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Sarah Elizabeth Morris (35) šiandien teisme buvo nuteista dėl jos 13 mėnesių amžiaus dukters Rosie mirties.

Rosie su dvyne sese 2015 metų liepą maudėsi vonioje šeimos namuose Flinšyre, Velse, kol jos mama telefonu kalbėjosi su drauge.

REKLAMA
REKLAMA

Skambutis truko 47 minutes, tuo tarpu dvynės buvo paliktos vandenyje iki juosmens. Kai moteris grįžo į vonią, jos dukra jau buvo nustojusi kvėpuoti.

Prieš kviesdama greitąją pagalbą, S. E. Morris dar dešimt minučių kalbėjosi su drauge.

Posėdžio metu teismas išklausė S. E. Morris, kuri nesugebėjo aiškiai išdėstyti, kas atsitiko ir vaikus palikusi vonioje beveik 50 minučių kalbėjosi su drauge.

REKLAMA

S. E. Morris sakė, kad vandens vonioje buvo maždaug dvynėms iki juosmens, o anksčiau niekada su jų palikimu vonioje nėra buvę problemų.

Moteris teigė, kad jai įėjus į vonią Rosie sesuo dvynė, kurios vardas neatskleidžiamas dėl teisinių priežasčių, buvo ištraukusi vonios kamštelį, o Rosie tuščioje vonioje gulėjo ant nugaros.

Kaimynai padėjo gaivinti mergaitę, kol atvykę medikai išvežė ją į „Ysbyty Glan Clwyd“ ligoninę dėl sustojusios širdies. Rosiemirė po kelių valandų.

Kryžminio tyrimo metu prokuroras Oliveris Saxby‘is sakė, kad moteris per keturis mėnesius iki vaiko mirties buvo du kartus įspėta dėl vaikų palikinėjimo vienų vandenyje keliamo pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas Simonas Pickenas Mold Krauno teisme prisiekusiesiems sakė, kad tai – „daugiau nei paprastas aplaidumas.“

Jis pridūrė: „Tai turi būti laikoma aplaidumu sunkinančiomis aplinkybėmis. Tai taip pat daugiau, nei labai tiesiog labai klaidingi sprendimai. Tai neabejotinai reikėtų laikyti sunkiu aplaidumu, prilygstančiu nusikaltimui.“

Motina nuolat bendrauja su socialiniais darbuotojais ir kitais asmenimis, kurie patvirtino, kad „jai sekasi neblogai“, buvo pranešta teisme.

Nuosprendis bus skelbiamas nedelsiant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų