REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Atnaujino seną vilnietės virtuvę (nuotr. TV3)

Vilnietės Mintarės šeima nė nenumanė, kad pasiseks projekte „Namų idėja su IKEA“. Paauglę dukrą ir dvynukus auginanti Mintarė pasakojo, kad negalvojo, jog užpildyta anketa padovanos naują virtuvę, kurioje dizainerė sukūrė net vaikų kampelį!

12

Vilnietės Mintarės šeima nė nenumanė, kad pasiseks projekte „Namų idėja su IKEA“. Paauglę dukrą ir dvynukus auginanti Mintarė pasakojo, kad negalvojo, jog užpildyta anketa padovanos naują virtuvę, kurioje dizainerė sukūrė net vaikų kampelį!

REKLAMA

Vizualiai padidėjusi virtuvė

Mintarė pasakojo, kad virtuvei reikėjo remonto. Kambariams jau buvo darytas remontas prieš porą metų, tačiau virtuvė buvo nepaliesta. Moteris norėjo atnaujinti virtuvę, o su IKEA pagalba jai tai pavyko.

IKEA dizainerė Ilona Mozgo pasakoja, kad ši patirtis - virtuvės atnaujinimas per itin trumpą laiką - buvo nauja ir įdomi. Labiausiai vilnietės Mintarės virtuvėje akį rėžė ryški, melsvai žalia spalva, kuri vargino.

Dizainerė pastebėjo, kad ant paviršių yra daug daiktų, todėl žinojo, kad naujoje virtuvėje bus daugiau spintelių. „Nors pastatėm dar didesnę virtuvę, aukštesnę, iki pat lubų, bet ji neužėmė daug vietos pačioje patalpoje“, – apie virtuvės pokyčius pasakojo dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA

Po atnaujinimo, apie 13 kv. m. virtuvė vizualiai padidėjo. „Dabar virtuvė ne žalia, o šviesi. Dar buvo senovinis baras per vidurį. Kadangi išėmė, vizualiai padidėjo ir atsirado daugiau vietos“, – pasakojo vilnietė Mintarė.

REKLAMA

Dabar virtuvėje – ne tik nauji baldai, bet ir pagražintos lubos, nauja pakabinama indauja ir kampelis, specialiai sukurtas vaikams.

Specialus kampelis vaikams

Naujoje vilniečių virtuvėje atsirado neįprasta vieta - vaikų kampelis. „Mano dvynukams sukūrė kampelį, kuriame jie turi ką veikti. Yra magnetinė lenta, vaikiškas staliukas ir vaikiška virtuvėlė. Jiems labai patinka ši vieta“, – pasakojo beveik trejų dvynukus ir penkiolikmetę dukrą auginanti moteris.

IKEA dizainerė Ilona pastebėjo, kad mamai yra labai nepatogu gaminant maistą bėgti laiptais į apačią ir stebėti, ką veikia vaikai. Todėl ir gimė vaikų kampelio idėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau rasti vietą vaikams, kad jie kažką veiktų šalia mamos. Esu pati mama ir mano požiūris yra toks - vaikui erdvė visur turėtų būti ir su juo reikia praleisti kuo daugiau laiko kartu, net ir gaminant ar veikiant ką kita.

Taip ir atsirado vaikiška virtuvėlė, staliukas vaikams. Taip pat kėdutės prie didelio valgomojo stalo, skirtos vaikams, kad jie kartu galėtų valgyti. Mama minėjo, kad jie valgo prie savo staliuko“, – kalbėjo dizainerė.

Kaip vizualiai padidinti virtuvę? IKEA dizainerės Ilonos Mozgo patarimai:

● Norint praplėsti erdvę, reikėtų rinktis šviesias spalvas. Rinkitės įvairius atspalvius, bet geriausi - šiltesni atspalviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

● Jeigu norite, galite rinktis kokius nors tamsesnius akcentus. Atminkite, kad tai turėtų būti nedideli daiktai. Susidarys įspūdis, kad viskas, kas yra aplink juos, yra didelė erdvė.

● Žaiskite su apšvietimu, tai gali padėti praplėsti erdvę.

● Jeigu norite pakeisti kokias nors smulkmenas virtuvėje, o sienos tamsios, erdvė nelabai prasiplės.

● Kuo daugiau šviesių spalvų erdvėje, tuo virtuvė atrodys didesnė.

TV laidoje - namų atnaujinimas su IKEA

Kiekvienoje „Namų idėja su IKEA“ laidoje bus atnaujinama vis kita septynių projekto dalyvių namų erdvė. Vėliau, laidos dalyviai varžysis tarpusavyje dėl galimybės laimėti pagrindinį prizą – viso būsto atnaujinimą.

REKLAMA

Šis sprendimas priklausys ir nuo TV žiūrovų – jie galės balsuoti už erdvę, kurios atnaujinimas labiausiai patiko. Taigi, lemiamas sprendimas priklausys susumavus dalyvių ir žiūrovų balsavimo rezultatus, ir paaiškės paskutinės laidos metu.

Žiūrėkite, rinkite labiausiai patikusį pertvarkymą ir semkitės idėjų savo namams gražinti, juk už lango pavasaris – atsinaujinimo metas!

„Namų idėja su IKEA“ – kiekvieną šeštadienį 17.30 val. per TV3.

Daugiau apie pokyčius šiuose namuose skaitykite www.IKEA.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų