REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

11 metų praėjo nuo tos dienos, kai sunki onkologinė liga pasiglemžė visoje Lietuvoje mylimą ir gerbiamą maestro Vytautą Kernagį. Šiandien, net ir praėjus 11 metų, maestro atmintis gyva ne tik jo šeimoje, bet ir visoje Lietuvoje.

11 metų praėjo nuo tos dienos, kai sunki onkologinė liga pasiglemžė visoje Lietuvoje mylimą ir gerbiamą maestro Vytautą Kernagį. Šiandien, net ir praėjus 11 metų, maestro atmintis gyva ne tik jo šeimoje, bet ir visoje Lietuvoje.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt kovo 15-osios rytą susisiekė su V. Kernagio sūnumi Vytautu Kernagiu. Vyras pasakoja, kad savo tėtį prisimena kiekvieną dieną, ne tik per metines ar didžiąsias šventes.

„Per metines mes neturime didelių ar ypatingų tradicijų, kaip prisiminti tėtį. Nelipame ant Kryžių kalno ir neiname Vilnelės vagomis. Mes tiesiog su šeima susirenkame pabūti, pabendrauti. Susitinkame taip pat, kaip ir per kitas šventes, minėjimus, svarbias dienas“, – pasakoja V. Kernagis.

Sakoma, kad laikas gydo net ir didžiausias žaizdas. V. Kernagio sūnus pritaria, kad laikas išties padeda, tačiau ilgesys tikrai nemažėja. 

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad laikas apgydo žaizdas, nušlifuoja skausmą, tačiau yra momentų, kurie būna labai sunkūs“, – sakė jis.

Prisimena tėčio patarimą

Visoje Lietuvoje mylimas ir gerbiamas maestro V. Kernagis, būdamas gyvas, savo sūnui davė nemažai pamokų ir patarimų, kaip eiti per gyvenimą.

REKLAMA

Vieną svarbiausią jis iki šiol prisimena ir dabar dalijasi.

„Tėtis man sakydavo, kad negalima gyvenime nieko bijoti. Kad ir kas nutiktų, kad ir kas bebūtų gyvenime, negalima bijoti. Reikia judėti, drąsiai eiti pirmyn ir nepasiduoti“, – kalba vyras.

Dalijasi maestro taisyklėmis

Prieš pat 11-ąsias mirties metines V. Kernagis tvarkė tėvo archyvus ir tarp jų rado ranka rašytas Vytauto Kernagio taisykles.

1. Laikykis duoto žodžio. Dažnai dėl dalyvavimo renginy ar TV laidoj tariamasi tiesiog telefonu. Pažadėjęs – net jei vėliau kažkas pasiūlys tau pelningesnį ar įdomesnį vakarą – mirtinai laikykis duoto žodžio. Pasitikėjimas mūsų žanre – beprotiškai svarbu.

REKLAMA
REKLAMA

2. Jokio alkoholio lipant į sceną. Jo poveikis (atsipalaidavimas, geresnė nuotaika it t.t....) gryna apgaulė, kurios pats beveik niekad nepastebi, tačiau stipriai gadini nervus kolegoms.

3. Nevėluok į susitikimus ir repeticijas. Ne veltui sakoma, kad punktualumas – karalių mandagumas. Nedaryk kitų savo neorganizuotumo įkaitais.

4. Turėk sceninį saiką. Jei tau skirta koncerte sudainuoti tris dainas, tai tiek ir dainuok. Nesvarbu, kad pasisekimas – pašėlęs, o publika kelia ovacijas. Tavo kolegos irgi moka daug dainų, bet niekas nenori išeiti į sceną po vidurnakčio.

5. Pasitikėk savimi. Kiekvienas, einantis į sceną turi galvoti apie save 3–5 proc. geriau nei yra iš tikrųjų. Tai (o ne alkoholis!) suteikia pasitikėjimo. Kokie 86 proc. – jau susikaustymas ir abejonės. Tačiau, jei manai apie save 20 ar 30 proc. geriau nei yra – tuštybių tuštybė ir pasipūtimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Turėk savo nuomonę. Išklausyk visų pastabų ir patarimų. Išklausyk, ir draugus, ir (labai svarbu!) nedraugus. Ir tie, ir kiti dažnai pamato ir pastebi tai, ką tu pats pražiopsojai. Tačiau, visų išklausęs, spręsk tik pats.

7. Gerbk publiką. Publika (kaip ir pirkėjas) – visada teisi. Jei kažkas vyksta ne taip – kaltas tik tu. Neradai bendros kalbos. Kiekvieną vakarą publika vis kitokia. Ir tu kitoks. Tam keitimuisi įtakos turi metų laikai, giedra ar lietus, koncerto paskirtis, vieta ir t.t. Vadinasi kiekvieną kartą kalbėkis su konkretaus renginio žiūrovais, o ne su vakardienos ar rytdienos. Gerbk publiką ir elkis taip, kad ir ji gerbtų tave.

REKLAMA

8. Nepanikuok scenoje. Jei tau būnant scenoj įvyksta nenumatyti dalykai – kažkas lūžta, atsijungia, krenta, užgęsta ir t.t. – nepanikuok ir nepasimesk. Publika tikrai įvertins tavo išradingumą išsisukant iš situacijos. Taigi, atsitiktinumai visada tau padės, jei esi jiems pasiruošęs.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų