REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Moteris  (nuotr. 123rf.com)

Mokslininkai jau seniai aiškinasi, kodėl moterys patiria orgazmą. Kai kurie jų mano, kad be malonumo, tam turi būti dar kokia nors paskirtis, rašoma dailystar.co.uk.

21

Mokslininkai jau seniai aiškinasi, kodėl moterys patiria orgazmą. Kai kurie jų mano, kad be malonumo, tam turi būti dar kokia nors paskirtis, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Paprastai manoma, kad moterų orgazmas egzistuoja vien tik malonumo tikslais. Nepaisant šio paplitusio mito, moterų orgazmui yra dar viena svarbi priežastis.

Mokslininkai mano, kad moterys, kurios pasiekia pasitenkinimo viršūnę, turi didesnę tikimybę pastoti.

Ši naujiena gali būti labai naudinga pastoti negalinčioms moterims.

Dr. Robertas Kingas apie šį fenomeną rašo ką tik išleistoje savo knygoje „Tulpės naktyje: Naršant po naujausius tyrimus apie moteriškojo orgazmo pobūdį ir funkcijas“.

Taikomąją psichologiją Korko universitetiniame koledže dėstantis ekspertas atrado, kad moterų orgazmas padeda „įsiurbti“ spermą į dominuojančią kiaušidę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu tikimybė pastoti gali būti didesnė. Mokslininkas aiškina: „Mano tyrimai remiasi vis didesniu kiekiu įrodymų, kad moterų orgazmas yra glaudžiai susijęs su vaisingumu.

REKLAMA

Mano manymu, erotizmas ir intymumas nėra nebūtini žmogaus seksualumo ir dauginimosi papildymai.

Be to, moterų orgazmo modelis kaip atsakas į jų partnerio ar partnerės orgazmą toli gražu nėra atsitiktinis. Paprastai moterys dažniau pasiekia orgazmą su protingais, rūpestingais ir energingais meilužiais, kurie skaniai kvepia – ypač paskutinis dalykas yra labai svarbus, nes jis reiškia, kad partnerių imuninės sistemos yra suderinamos!“

Dr. R. Kingas šią teoriją patikrino su šešiomis savanorėmis. Tyrimo dalyvių, kurių amžius buvo nuo 26 iki 52, buvo paprašyta mėnesį namie fiksuoti savo orgazmus.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperimento metu buvo stebima, kaip tuo tarpu moters organizmas laiko skysčius. Vietoj sėklos orgazminėmis ir neorgazminėmis sąlygomis buvo naudojamas lubrikantas.

Kai eksperimento dalyvė patirdavo orgazmą, ji sulaikydavo iki 15 procentų daugiau „spermos“, lyginant su tais atvejais, kai orgazmo nepatirdavo.

Tai reiškia, kad pasiekus malonumo viršūnę šansų pastoti yra daugiau. Dr. R. Kingas nėra vienintelis, kalbantis apie moterų orgazmo privalumus.

Viena žymiausių vaisingumo eksperčių dr. Hana Visnova, kompetetingos Europos vaisingumo klinikos „IVF Cube“ Prahoje, Čekijoje, medicinos direktorė, sako, kad poroms labai svarbu palaikyti intymų ryšį, susidūrus su vaisingumo problemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji komentavo: „Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad moterų orgazmas ir pastojimo rodikliai yra susiję, o tai yra daugiau tyrimų reikalaujant sritis.

Taip pat svarbu nepamiršti moterų orgazmo teikiamų psichologinių privalumų, pavyzdžiui, streso mažinimo.

Jei jūsų kūnas patiria stresą, jame įsijungia „kovok arba spruk“ režimas. Kraują užplūsta hormonai, įskaitant adrenaliną, kortizolį ir norepinefriną.

Ir jie kūnui sako, kad kadangi šiuo metu yra menama grėsmė, dabar jokiu būdu nėra tinkamas laikas pastoti. Tai veiksminga, evoliucijos būdu susiformavusi reakcija. Ir tai – labai realus barjeras.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų