REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu anksčiau jauni žmonės ieškodavo mylimo žmogaus gatvėje ar tarp savo draugų, dabar viskas persikėlė į internetą.

Jeigu anksčiau jauni žmonės ieškodavo mylimo žmogaus gatvėje ar tarp savo draugų, dabar viskas persikėlė į internetą.

REKLAMA

Tarp populiarių internetinių pažinčių puslapių, vis labiau populiarios tampa ir erotinės pažintys. Tačiau seksologas Viktoras Šapurovas įspėja, kad tik intymiems santykiams susitikę žmonės geru seksu vargu ar pasimėgaus.

Erotinių pažinčių tikslas - seksas

Erotinių pažinčių portalo suaugusiems.lt savininkas Povilas Klusaitis sako, kad per aštuonerius pažinčių portalo gyvavimo metus susidomėjimas tokiomis pažintimis tik auga. Pagrindinė erotinių pažinčių amžiaus grupė: 30 – 40 metų asmenys, iš kurių didžioji dalis, net 80 %, yra vyrai. Moterų yra daug mažiau – apie 15 %, o likusi dalis yra pikantiškesnių malonumų ieškančios porelės.

Erotinių pažinčių portalą žmonės renkasi dėl pačių įvairiausių priežasčių.

„Dalis lankytojų yra tik dėl sekso, o mūsų portalas jiems puikiai tinka, nes tuomet nereikia slėpti savo pagrindinio tikslo ir susipažįstant abiems pusėms viskas yra aišku. Tačiau yra nemažai ir tokių, kurie tiesiog ieško pažinčių ir seksas jiems tėra vienas iš tikslų“, – kalba P. Klusaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Nereikia gėdytis savo poreikių

Kaip pasakoja Povilas Klusaitis, erotines pažintis renkasi žmonės, norintys patirti nuotykių.

„Įprastuose pažinčių portaluose ar realybėje susirasti sekso partnerį gali būti daug sudėtingiau, nes ten žmonės turi visai kitus lūkesčius pažinčiai.

REKLAMA

Dažnai gali likti nesuprastas. Mūsų pažintyse nariai puikiai žino, kokių pasiūlymų gali tikėtis vieni iš kitų.

Kasmet portalo užsiregistravusių narių skaičius auga, darome išvadą, kad lietuviai vis laisviau žiūri į sekso temą ir pradeda suprasti, kad tai yra svarbi gyvenimo dalis, kurios nereikia gėdytis“, – kalba P. Klusaitis.

Žmonės nori patogių santykių

Seksologas Viktoras Šapurovas, kalbėdamas apie erotines pažintis, sako, kad mūsų visuomenė darosi vis labiau vartotojiška, todėl žmonės perima tą vartotojiškumą ir į santykius.

Besikeičiantis gyvenimo tempas diktuoja naujus santykių poreikius – žmonės nori artumo, tačiau be jokių investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo atveju - erotinio, seksualinio kontakto. Nori surasti naują partnerį, nori džiaugtis mylėdamiesi, kad būtų patogiau, kad žmogus būtų mažiau apsunkintas psichologiniais saitais,“ – sako seksologas.

Daugiau minusų nei pliusų

Lazda turi du galus, primena V. Šapurovas. Nors tokios pažintys yra patogios ir kai kuriems žmonės daug geresnės už įprastines, tačiau turi daug minusų.

„Žmonių bendravimas nėra ilgalaikis, jie greičiau išsiskiria ir žmonės taip ir lieka vieniši. Maža tikimybė, kad jie susikurs šeimą arba tokia partnerystė išliks. Pastebėjau, kad jauni žmonės, prieš pradėdami bendrauti, visgi galvoja apie šeimos ateitį, ar bus su tuo žmogumi ar ne. Galbūt vyresni žmonės, 40 – 50 metų ar net vyresni, pasidaro kaip ir lengvesni, lengviau sukontaktuoja ir lengviau išsiskiria. Ir jie po to galiausiai lieka vieni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas minusas – nukenčia sekso kokybė. Žmonės mažai įsigilina į psichologinį ir emocinį atitikimą, o ieško tiktai fizinio seksualinio kontakto.

Kada nėra psichologinės dalies, seksualinis pasitenkinimas netenkina žmogaus. Fizinis seksualinis pasitenkinimas taip pat priklauso nuo dvasinio, emocinio kontakto buvimo. Šiuo atveju kaip ir gaunasi toks ratas – susipažįsti, kažkiek pasimyli, greitai išsiskiri ir nusivylus vėl ieško iš naujo,“ – apie seksu grįstas pažintis kalba V. Šapurovas.

Seksu grįsta draugystė neturi ateities

Vežimas priešais arklį – taip seksologas pavadina seksu užsimezgusią draugystę. „Arklys turi tempti vežimą, o čia viskas atvirkščiai.

REKLAMA

Neretai tai sugadina ir apsunkina būsimą šeimos ateitį. Turi būti suderintas seksualinis ryšys, bet jeigu nėra emocinio dvasinio saito, tai ta atranka bus nekokybiška, nes daug kas netiks“, – apie tai, ar įmanoma įsimylėti ir kurti šeimą su sekso partneriu, kalba V. Šapurovas.

Žmogus, kuriantis santykius su sekso partneriu, gali smarkiai nusivilti. „Paaiškės, kad netinka, nors iš pradžių galbūt ir tiko. Pati atranka vien per seksą yra nekokybiška.

Turi būti emocinis, dvasinis ir seksualinis ar fizinis suderinamumas. Gali būti daug nusivylimo, nes žmonės greičiau užsidega, bet aistra greitai užgęsta. Todėl padidėja tikimybė pražiopsoti sau iš tiesų tinkamą žmogų. Tai yra dar viena pasekmė“, – apibendrino seksologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų