REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžiečių šeimą 54 m. Daivą ir 56 m. Vilmį Pikūnus, Panevėžyje, kaip ir rajone žino daug kas, o ypač nepasiturinčiai gyvenančios šeimos, auginančios vaikus.

Panevėžiečių šeimą 54 m. Daivą ir 56 m. Vilmį Pikūnus, Panevėžyje, kaip ir rajone žino daug kas, o ypač nepasiturinčiai gyvenančios šeimos, auginančios vaikus.

REKLAMA

Šiai šeimai iškilmingų apdovanojimų „Lietuvos garbė“ įteikta nominacija Metų kaimynai. Nominaciją panevėžiečiai gavo iš LR Ministras pirmininko, kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio. 

Geradariais kitų vadinama pora, 3 metus savo iniciatyva renka labdarą vaikams. Užsiimti labdara porą paskatino dukros netektis.

„Po to, kažkaip norėjosi užpildyti širdyje susidariusią tuštumą. Taip, atsirado sūnus, bet ta netektis padarė savo..“ - atviravo Daiva.

Jie skersai išilgai išmaišė Lietuvą rinkdami vaikams būtinus daiktus: rūbelius, žaislus, sauskelnes, baldus, buitinę techniką. Į savo ne pirmos jaunystės lengvąjį automobilį, kurį Daiva su Vilmiu meiliai vadina trasformeriu, sudeda tiek daiktų, kad net ir patiems kartais keista darosi.

REKLAMA
REKLAMA

Prašančiųjų padėti geografija plati. Padėti prašo panevėžiečiai, anykštėnai, pakruojiškiai, Ukmergės ir kitų miestų gyventojai. Daiva patikino, kad neatsako nei vienam.

REKLAMA

„Nors pagrinde renkame labdarą vaikams, bet jeigu paprašo suaugusieji, irgi padedam. Kažkaip negaliu žiūrėti į tas liūdnas, prašančias akis kieno jos būtų - vaiko, ar suaugusio“ - sako Daiva.

Labdaringa veikla verda kasdien - 7 dienas per savaitę. Padeda kuo gali. Per šį laikotarpį geradarių porą spėjo pažinti ir užsienio lietuviai, kurie noriai padeda labdaros rinkime.

Tokios pagalbos stokojančiųjų šalyje nemažai, tačiau nemažai ir remiančiųjų būtinais daiktais. „Suprantama, kad geriau gyvenančių yra didmiesčiuose.

Todėl labai dažnai tenka važiuoti iš Panevėžio į Kauną, Klaipėdą pasiimti atiduodamo baldo ar buitinės technikos. Buvo taip, kad vyras, gal 5 ryto kėlėsi, kad nuvažiuotų į Vilnių paimti spintos ir po to tiesiai į darbą - laiku spėjo“ - šypsodamasi pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Jos vyras ne taip drąsiai kalba, bet prasitaria, jog jam ši veikla į kraują įaugo. „Neįsivaizduoju kasdienybės be šios veiklos“ - sako Vilmis.

Daiva su Vilimu net nesuskaičiuoja, kiek jie pinigėlių palieka kurui, kurio reikia pasiimti kitų surinktas labdarų siuntas, taip pat ir jų išvežiojimui.

„Mes nesam turtuoliai. Bet su stokojančiais visą laiką pasidalinsim. O kai dar pamatai tas liūdnas svetimų vaikų akis, atrodo, kad dėl jų ir kalnus gali nuverst“ - kalbėjo Daiva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų