REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarį dažna moteris susirūpina savo savijauta ir grožiu. Gydytoja dermatologė Asta Dumbliauskienė įspėja, kad pavasaris yra sudėtingas metų laikas veido odai. Todėl dermatologė pasidalino naudingais patarimais, kaip pavasarį prižiūrėti odą.

Pavasarį dažna moteris susirūpina savo savijauta ir grožiu. Gydytoja dermatologė Asta Dumbliauskienė įspėja, kad pavasaris yra sudėtingas metų laikas veido odai. Todėl dermatologė pasidalino naudingais patarimais, kaip pavasarį prižiūrėti odą.

REKLAMA

Nepamirškite drėkinimo

Temperatūrų skirtumas, vitaminų stoka, susilpnėjęs organizmas – tai tik kelios priežastys, kodėl veido oda tampa aikštinga. „Labai dažnai pavasarį oda būna dehidratuota. Intensyviai besikeičiant orams, oda išgyvena sunkų laikotarpį, todėl tampa labai sunku parinkti tinkamą kosmetiką.

Dažnai ateina žmonės ir sako, kad nežino kokiu kremu teptis, nes atrodo, kad niekas netinka. Tokiu atveju patariu neeksperimentuoti, neinvestuoti labai daug, nes bus sunku rasti idealiausią variantą. Orientuokitės į dabartinę odos būklę ir jos pagrindinį poreikį,“ – kalba dermatologė.

Jeigu žiemos metu drėkinote odą, nepamirškite to daryti ir atėjus pavasariui. „Turėkite gerą drėkinamąjį kremą. Jeigu žiemą daugelis naudojo ir drėkinamąjį, ir maitinantį kremą, plius aliejų, nepamirškite ir serumų. Serumas puikiai veikia su kremu. Nepamirškite serumo naudoti naktį,“ – primena A. Dumbliauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Atsargiai eksperimentuokite

Radote įdomią naminę kaukę veido odai, tačiau bijote ją išbandyti? Dermatologė A. Dumbliauskienė sako, kad jeigu jūs neturite didelių odos problemų, galite šiek tiek eksperimentuoti.

REKLAMA

„Jeigu oda yra sudėtinga, ją beria, turite aknę ar rožę, nepatarčiau eksperimentuoti. Yra priemonių, kurios gali išprovokuoti kokį nors paūmėjimą.

Tarkim, naudojate citriną ar su vaisinėmis rūgštimis darote rūgštinę valančią procedūrą. Kažkam ji gali nepakenkti, sakykim, riebios odos turėtojui, bet jautrios odos savininkui vargu ar padės,“ – įspėja A. Dumbliauskienė.

Naudingi patarimai pavasariui

Dermatologė A. Dumbliauskienė išskyrė kelis patarimus, į kuriuos turėtų atsižvelgti kiekvienas, susirūpinęs savo veido oda.

Jeigu nesate tikri dėl veido odos tipo, pasikonsultuokite su kosmetologu ar dermatologu. Tik tada žinosite, kaip tinkamai pasirūpinti savo veido oda ir kokias priemones rinktis.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant odos tipo (riebi, sausa ar mišri), oda gali būti dehidratuota. Todėl nepamirškite sudrėkinti išsausėjusios odos.

Jeigu turite sausą odą, galite rinktis riebesnį kremą intensyviam drėkinimui. Tuo pačiu metu oda bus ir pamaitinta, ir sudrėkinta. Jeigu turite riebią odą, ji kemšasi, riebesnis kremas bus per sunkus. Tokiu atveju rinkitės intensyvų drėkinimą, light tekstūros kremą.

Kosmetikos priemones, kurias iki šiol naudojote ryte su įvairiomis rūgštimis, retinoliu, vitaminu C ir kt., naudokite vakare. Ryte rinkitės kremą su SPF. Pavasario saulė yra labai aštri. Jeigu ant veido turite pigmentines dėmes, kapiliarinę kuperozinę odą ar apgamų, tokią odą labai saugokite.

Nepamirškite, kad grožis - tai ne tik puiki veido oda. Rūpinkitės plaukais, nes pavasarį dažnas skundžiasi plaukų slinkimu. Taip pat pasirūpinkite ir nagais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų