REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Žaidimai galėjo baigris tragedija (nuotr. asm. archyvo)

Apsilankymas uostamiestyje įsikūrusiame vaikų žaidimo kambaryje „Pyplys“ vienai klaipėdiečių šeimai galėjo baigtis tragedija.

2

Apsilankymas uostamiestyje įsikūrusiame vaikų žaidimo kambaryje „Pyplys“ vienai klaipėdiečių šeimai galėjo baigtis tragedija.

REKLAMA

Ant arklį vaizduojančių sūpuoklių besisupęs berniukas staiga krito žemyn ir galva trenkėsi į grindis. Nelaimė greičiausiai įvyko todėl, nes atsilaisvino sūpuoklių konstrukcija, pritvirtinta prie kambario lubų. Vaikas nukrito kartu su ja - vėliau ant žemės gulintį „arkliuką „mama nufotografavo.

Tačiau tai, kas įvyko po to, vardo viešai minėti nenorėjusią klaipėdietę mamą pribloškė dar labiau.

Po kryčio - šokas

„Mes atėjome į vaikų žaidimų kambarį. Jame buvo ne savininkė, o prižiūrėtoja - auklė. Ir kita moteris - turbūt dar vieno vaiko mama. Mano berniukui patiko suptis ant „arkliuko“. Jis buvo prisuktas nuo lubų iki grindų. Kabojo metro aukštyje. Mano vaikui yra 4 metukai. Aš jį užkėliau“, - istoriją pradėjo pasakoti klaipėdietė.

Vaikas prašė jį supti vis greičiau ir greičiau. „Jis buvo laimingas, juokėsi. Arkliukas prikabintas net 4 virvėmis, mūsų vaikui vos 20 kilogramų, juk supasi ir kur kas didesni vaikai. Atrodė saugiai“, - sakė ji, pripažinusi, kad vaiką supo išties stipriai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, prieš tai moteris teigė iš tos vietos patraukusi visus žaislus.

„Ta supynė sukasi tam tikra trajektorija. Kadangi yra virvės, kai kuriais momentais supynė susisukdavo, o ne siūbavosi pirmyn atgal. Tai įvykdavo savaime. Stengdamasi, kad neatsitrenktų supynė į sieną, pakreipdavau vaiką„, - dėstė klaipėdietė.

REKLAMA

Staiga vaikas nukrito kartu su sūpuokle ir stipriai trenkėsi galva į grindis. „Aš sustingau. Mane ištiko šokas. Kelias sekundes negalėjau pajudėti, po to puoliau prie vaiko.

Palaukiau, kol vaikas baigs verkti. Jis šiek tiek apsiramino. Prižiūrėtojai pasakiau, kad tai atsitiko. Laukiau, kol ką nors ji pasiūlys - ledukų, vandens, gal greitąją medikų pagalbą kviesti. Aš suprantu, kad ji samdytas žmogus, bet ji man pasakė, kad čia ne jos reikalas“, - stebėjosi klaipėdietė.

Moteris pripažino dar supdama vaiką iš darbuotojos išgirdusi pastabą, kad vaiką reikėtų supti ne taip stipriai, tačiau teigė vis tiek netikėjusi, kad tokia nelaimė gali įvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Nusivylusi, kad nesulaukia jokios pagalbos iš darbuotojos, mama prasitarė, kad gali kreiptis į teismą.

„Net nebūčiau supykusi, jei prižiūrėtoja būtų pasiūliusi kokią nors pagalbą, atjautusi mus, atsiprašiusi, bet ji tik kvailai nemaloniai šypsojosi“, - sakė ji.

Šokiravo aplinkinių reakcija

Tuo metu susižeidusio vaiko mamą dar labiau nustebino tame pačiame kamberyje buvusios kitos mamos reakcija. Ši esą pasakė, kad teisme paliudytų, jog vaikas išties buvo pernelyg smarkiai supamas.

„Jei tai yra sūpynė, ji turi atlaikyti bet kokį supimą", - stebėjosi pašnekovė.

Klaipėdietė teigė, kad vaiko galvos srityje išryškėjo kraujosruvos. Moteris pasakojo, kad kol ramino traumą patyrusį vaiką, kita mama esą irgi buvo prieš ją nusiteikusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jos mane įžeidinėjo, tyčiojosi. Šita mama mane fiziškai pastūmė", - negalėjo patikėti pašnekovė.

Moteris paskambino vyrui ir paprašė pagalbos. Vaikas tą patį vakarą atsidūrė medikų rankose. Kaukolės traumų nustatyta nebuvo, tačiau medikai esą įtaria, kad berniukas galėjo patirti smegenų sukrėtimą. Šiuo metu laukiama tyrimų rezultatų.

Tą patį vakarą, kai įvyko nelaimė, su mama susisiekė žaidimų kambario savininkė ir dėl incidento atsiprašė.

„Buvau labai įsižeidusi dėl to, kad darbuotoja nemoka tokioje situacijoje elgtis ir taip sutapo, jog visiškai priešiškai prieš mane buvo nusiteikusi kita lankytoja. Jos vietoje to, kad man padėtų, užjaustų, nieko nedarė. Jos tęsė savo įžeidimus.

REKLAMA

Koks žmogus gali pasakyti tokį dalyką, kai mato, kad vaikas nukrito ir verkia? Kokios moralės ir kokios širdies, kokios tamsios sielos turi būti žmogus, kad tai pasakytų tokioje tragiškoje situacijoje?„, - aplinkinių abejingumu stebėjosi mama.

Komentuoti atsisakė

Paskambinus žaidimų kambario „Pyplys“ kontaktiniu telefonu, atsiliepusi moteris prisistatė esanti savininkė, tačiau savo vardą ir pavardę sakyti atsisakė: „O kodėl aš turėčiau?“

„Mes ką tik kalbėjome su tėveliais, mes nekomentuojame tokios situacijos - nei tėveliai, nei mes“, - sakė ji.

Tačiau netrukus savininke prisistačiusi moteris pati susisiekė su žurnalistu ir paaiškino, kad kita situaciją mačiusi mama norėtų pakomentuoti, ką nelaimės vakarą pamatė.

REKLAMA

„Negaliu nieko komentuoti. Lauksime, kol sužinosime išvadas dėl vaikučio. O mamytė neadekvačiai elgiasi - skambina ir nekalba.

Mėginome susisiekti, atsiprašyti. <...> Net nežinau, ką pakomentuoti, nemačiau situacijos. Būčiau mačiusi situaciją, galėčiau pakomentuoti“, - sakė ji ir pabrėžė, kad sūpuoklės žaidimų kambaryje buvo 8-erius metus ir net po nelaimės nelūžo.

Neprisistačiusi pašnekovė aiškino, kad mama pernelyg stipriai supo vaiką.

Liudininkė stebėjosi mamos elgesiu

Žurnalistui susisiekus su moterimi, kuri teigė mačiusi incidentą, ši taip pat atsisakė pasakyti savo vardą, tačiau paaiškino, kad susižeidusio vaiko mamos elgesys ją gerokai nustebino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusantrų metų vaiką auginanti moteris teigė mačiusi, kad mama darbuotojos buvo įspėta nesupti vaiko taip smarkiai, tačiau sulig šiais žodžiais esą supti pradėjo dar smarkiau.

„Tas arklys man nuo pradžių atrodė labai nesaugus, net nesodinau savo vaiko. Kai ji pasodino savo vyresnį vaiką, man pasidarė keista“, - dėstė ji.

Liudininkė teigė, kad išties po incidento tarp jos ir susižeidusio vaiko mamos įvyko konfliktas, esą pastaroji net ėmėsi ją fotografuoti, moterys apsižodžiavo.

„Keista tai, kad vaikas gulėjo ant žemės su balnu, o motina sėdėjo ant sofos ir nieko nedarė. Po kiek laiko ji paėmė savo vaiką„, - apie tai, kas vyko iškart po incidento, sakė liudininkė.

REKLAMA

Ji patvirtino tai, kad žaidimų kambario darbuotoja siūlė pagalbą, tai galinti esą paliudyti ir teisme.

„Man tai pasirodė nenormalu, kad vaikas guli minutę ant žemės, o mama nesiteikia jo pakelti. Ją pavadinau nenormalia, tačiau jokių necenzūrinių žodžių nevartojau“, - dėstė liudininkė.

Tėtis priblokštas

Dienraščio žurnalistui susižeidusio vaiko tėvas aiškino, kad nepaisant to, kaip stipriai vaikas buvo supamas, sūpuoklės tai turėjo išlaikyti.

Jis prabilo apie kitos mamos moralę. Anot jo, tai be galo skaudina, kad aplinkiniai įvykus nelaimei, neskuba padėti, o priešingai - ima pulti.

Tėtis aiškino, kad galiausiai su žaidimų kambario vadove pavyko susikalbėti. Jam skaudžiausia tai, kaip elgėsi darbuotoja ir kita mama.

REKLAMA

Kas prižiūri - nežinia

Tėvai džiaugiasi, kad vaikas gyvas, nors ir nežinia, ar nepatyręs smegenų sutrenkimo.

Dienraštis pamėgino išsiaiškinti, kas prižiūri žaidimų kambariuose įrengtas konstrukcijas ir sūpuokles.

Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorė Renata Kleponienė teigė, kad tai - ne šios įstaigos kompetencija.

„Statinių naudojimo priežiūrėjoje inspekcija dalyvauja tol, kol vyksta statinio statybos. <...> Sunku pasakyti, kieno čia funkcija. Kai statinys „priduotas“, tai savivaldybė statinių priežiūrą atlieka“, - dėstė R. Kleponienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė pasakojo, kad kambariuose esančios įrangos skyrius neprižiūri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Net neįsivaizduoju“, - paklausta, kas galėtų atlikti šią funkciją, ištarė ji.

J. Drizgaitė aiškino, kad nukritus sijai, skyrius situacija domėtųsi, tačiau šiuo atveju taip neatsitiko.

„Kiekvienas pastato savininkas turi turėti savo techninį prižiūrėtoją. Mūsų skyrius prižiūri, kaip techniniai prižiūrėtojai vykdo savo funkcijas“, - aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų