REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
15 kv. m. kambario iššūkis: kaip patogiai gyventi 3 asmenų šeimai? (nuotr. TV3)

Kaip jaunai trijų asmenų šeimai (ir dar su šuniuku) tilpti vos 15 kv. metrų kambaryje? Kaip jame patogiai miegoti, dirbti, žaisti ir dar visus daiktus susitalpinti? Patogios, funkcionalios ir gražios gyvenamosios erdvės problema – ne svetima daugeliui Lietuvos šeimų.

7

Kaip jaunai trijų asmenų šeimai (ir dar su šuniuku) tilpti vos 15 kv. metrų kambaryje? Kaip jame patogiai miegoti, dirbti, žaisti ir dar visus daiktus susitalpinti? Patogios, funkcionalios ir gražios gyvenamosios erdvės problema – ne svetima daugeliui Lietuvos šeimų.

REKLAMA

Aistis ir Rima beveik dešimt metų gyvena nedideliame 1 kambario bute Vilniuje. Aistis – profesionalus barmenas, važinėjantis dirbti į renginius, taigi namuose be asmeninių daiktų laikomi ir jo darbo reikmenys – sulankstomas baras ir kitokios priemonės. Dar labiau erdvės stygius pasijuto gimus vaikeliui. Namuose atsirado daug daiktų: vystymo stalas, vaikiška lovytė, žaislai ir t.t.

Nebeišmanydama kaip patogiai susitvarkyti gyvenamą kambarį, pora užpildė paraišką dalyvauti TV3 ir IKEA projekte „Namų idėja su IKEA“.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto metu IKEA interjero dizaineriai septynioms Lietuvos šeimoms nemokamai atnaujins pasirinktas namų erdves. Visi pokyčiai bus parodyti TV laidų metu.

REKLAMA

Rimai ir Aisčiui pasisekė – iš poros tūkstančių gautų anketų būtent jų gyvenamasis kambarys buvo parinktas atnaujinimui. Jau rytoj, pirmoje laidoje žiūrovai išvys, kaip pertvarkomas ir neatpažįstamai pakeičiamas jų kambarys.

IKEA dizainerė Eimantė Nemanė kartu su laidos vedėju Vitalijumi Cololo apsilankys poros namuose ir, išklausiusi visų pageidavimų bei poreikių, padės rasti tinkamiausius sprendimus.

„Tų daiktų tiek daug, kad net įkvėpti atrodo sunku. Norėtųsi kažkaip sutvarkyti tuos daiktus, kad bent kiek erdvės atsirastų“, – pagrindinę problemą įvardino namų šeimininkė Rima.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi savo darbą organizuoju savarankiškai, man reikia darbo vietos. O ir vaikui norėtųsi atskiro kampelio“, – savo lūkesčius dėstė šeimos galva Aistis.

Ko imtis, kad kambarys būtų erdvesnis?

Poros 15 kv. m. gyvenamąjį kambarį atnaujinusi IKEA interjero dizainerė Eimantė Nemanė sakė, kad jau pirmasis apsilankymas namuose atskleidė iškalbingus lietuvių interjero planavimo įpročius.

„Iš karto pastebėjau, kad projekto dalyvių kambarys gana mažas ir gausiai apkrautas baldais bei daiktais. Tad pagrindinis iššūkis buvo optiškai išplėsti jo erdvę. Šiuo tikslu atnaujinome ne tik baldus, bet ir kambario tekstilę, keitėme ir kambario baldų planą bei koloritą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat reikėjo pritaikyti patogius daiktų laikymo sprendimus, nes kuo mažesni namai, tuo protingesnės turi būti daiktų laikymo sistemos“, – pasakoja ji. Pasak dizainerės, pora įvardijo ir dar vieną itin dažną lietuvių baimę, kuri trukdo tinkamai išnaudoti namų erdves, tačiau ar pavyko dizainerei vilniečius perkalbėti, matysite šį šeštadienį laidoje „Namų idėja su IKEA“.

Pasak E. Nemanės, kuriant kambario interjerą svarbu nepamiršti jo funkcijos – priešingu atveju erdvė netrukus taps „perkrauta“.

„Nusprendus atsinaujinti, derėtų aiškiai įvardinti pagrindinę problemą ir tiksliai žinoti, ko sieki. Pirmenybę siūlyčiau teikti praktiniams poreikiams ir funkcionalumui, o tik tada svarstyti apie spalvas, aksesuarus ir baldų pasirinkimą“, – teigia IKEA atstovė.

REKLAMA

Būtent dėl šitų aspektų ir išryškėjo poros bei dizainerės nuomonių skirtumai. Dizainerė siūlė kabinti lentynas ant sienos virš sofos, o Aistis kategoriškai tam priešinosi. „Kambarys yra labai mažas, todėl būtina išnaudoti sienas. Geriau dėti daiktus į lentynas nei ant grindų juos laikyti“, – įtikinėjo Eimantė.

Tuo tarpu Rimai kilo abejonių dėl sofos spalvos – dizainerė siūlė šviesią, o moteriai, auginančiai mažą vaiką, tai atrodė gan nepraktiška. Taip pat kilo diskusijos ir dėl pasiūlytos darbo vietos erdvės.

Ar pavyks šeimai ir dizainerei susitarti ir rasti kompromisą? Ar profesionalios dizainerės pertvarkytas kambarys atitiks šeimos lūkesčius? Visa tai pamatysite jau šį šeštadienį 17.30 val. laidoje „Namų idėja su IKEA“ per TV3.

REKLAMA

Kiekvienoje „Namų idėja su IKEA“ laidoje bus atnaujinama vis kita septynių projekto dalyvių namų erdvė: gyvenamasis kambarys, virtuvė, miegamasis, vaikų kambarys, balkonas ar terasa, garažas. Laidos dalyviai varžysis tarpusavyje dėl galimybės laimėti pagrindinį prizą – viso būsto atnaujinimą.

Sprendimas priklausys ir nuo TV žiūrovų – jie galės balsuoti už erdvę, kurios atnaujinimas labiausiai patiko. Taigi, lemiamas sprendimas priklausys susumavus dalyvių ir žiūrovų balsavimo rezultatus, ir paaiškės paskutinės laidos metu. Žiūrėkite, rinkite labiausiai patikusį pertvarkymą ir semkitės idėjų savo namams gražinti, juk už lango pavasaris – atsinaujinimo metas!

„Namų idėja su IKEA“ – kiekvieną šeštadienį 17.30 val. per TV3.

Daugiau apie projektą: www.IKEA.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų