Naminiai kotletai, tikėtina, neatsibos niekada. Tiesa, kaip juos pagaminti, tikriausiai, žino kiekviena šeimininkė. Vis tik, jeigu idėjų trūksta, kviečiame išbandyti pasakiškai skanius kotletukus su pievagrybiais, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnio.

Naminiai kotletai su padažu

Naminiai kotletai su padažu

Minkštučiai, purūs, kvapnūs ir greitai paruošiami: tai kotletai, kurie taps dažniausiai gaminami jūsų namuose. Neabejotinai tokiu arba labai panašiu receptu naudojosi ne tik jūsų mamos, bet ir močiutės, kurių naminiai kotletai visada pritraukia papietauti. 

6 kotletams reikės: 

500 g kiaulienos faršo, 1 didelės riekelės batono, 50 ml pieno, 1a.š. krakmolo, 1v.š. smulkiai tarkuoto svogūno, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. česnako miltelių arba mažos skiltelės česnako, poros šaukštų miltų

Padažui: 

200g pievagrybių (kitų mėgstamų grybų), 100 ml riebios grietinėlės, 1/2 svogūno, 2 v.š. aliejaus, 50 gramų sviesto 1a.š. čiobrelio druskos ir pipirų pagal skonį

Kotletams batoną pamerkti piene. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, krakmolu prieskoniais ir mirkytu batonu, bei pienu, kuriame mirko. Viską minkyti 5-10 min rankomis, kad taptų vientisa.

REKLAMA

Suformuoti 6 kamuoliukus, apvolioti juos miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Apkepti iš abiejų pusių, tada uždengus dangčiu ant silpnos ugnies kepti apie 10min.

Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje ir svieste kartu su grietinėle.

Kepinti, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.

Pievagrybius supjaustyti stambokais gabalėliais ir kepti didelė keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai.

Apkeptus pievagrybius sumaišyti su svogūnais, berti čiobrelius, druską ir pipirus.

2019-02-25 13:44:18
Močiutės žinojo, kas yra pievagrybiai???? Maniškės žinojo baravykus, raudonikius, voveruškas, pienes...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
nu 2019-02-25 16:25:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
pilna tu pievagrybiu budavo ganyklose....zinojo ..tikrai apie juos ,bet budavo geresniu grybu..   ATSAKYTI
Taigi, 2019-02-25 14:58:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Jei padazas su pievagrybiais, tai tais laikais kur juos valge??? Mociute gamina, bet labai ir labai valgykliskai!   ATSAKYTI
Tai tu 2019-02-25 13:47:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Babyte pachmiela padaryk.Nes pamirsai ar grietinę dėti ar ne?   ATSAKYTI
2019-02-25 13:44:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Močiutės žinojo, kas yra pievagrybiai???? Maniškės žinojo baravykus, raudonikius, voveruškas, pienes...
   ATSAKYTI

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Karamelinis obuolių pyragas (Nuotr. Jurgittos virtuvė)
„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug ...
Perlenkta mini pica Calzone (nuotr. Organizatorių)
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir gamins visiems puikiai pažįstamus patiekalus. Gian Luca pamokys, kaip ...
Kotletai (Viktorijos virtuvė nuotr.)
Tinklaraštininkė Viktorija siūlo pagaminti kotletukus, kurie tikrai nepaprasti dėl savo skonio.  Gaminimas ir ingredientai: Į faršą(500g) įtarkuojame cukiniją (200g) ir ...
Šokoladinis tinginys
Šio sekmadienio TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ prisiminsime senus, bet labai gardžius patiekalus. Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Simona Kontrimienė ...
Kovai su maisto švaistymu - auka Maisto bankui.
Maisto švaistymas – tai skaudžiai pulsuojanti viso pasaulio opa. Skaičiuojama, jog per metus išmetama net penktadalis Europos Sąjungoje pagaminamo maisto, o vienam gyventojui ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų