REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitytojas kreipėsi į medikus klausdamas, kaip elgtis su erekcijos sutrikimais. Gydytojas Martinas Scurras atsako į klausimus apie sveikatą portale dailymail.co.uk.

Skaitytojas kreipėsi į medikus klausdamas, kaip elgtis su erekcijos sutrikimais. Gydytojas Martinas Scurras atsako į klausimus apie sveikatą portale dailymail.co.uk.

REKLAMA

Man – 77-eri ir erekcijos disfunkcija mane vargina jau septynerius metus. Esu išbandęs tabletes, vakuuminį prietaisą ir kremą.

Pagalvojau, kad jei dėl širdies ligų užsikimšusios arterijos gali būti atveriamos stentavimu, kodėl ta pati technologija negali būti naudojama kraujotakai į varpą pagerinti?

Ačiū jums už tokį įdomų klausimą apie tokią asmenišką problemą. Erekcijos disfunkcija (ED) – tai negalėjimas pasiekti patenkinamos erekcijos, kurį sukelia daugelis priežasčių, įskaitant ateromas (riebalų sankaupas), kurios susiaurina arterijas, kuriomis kraujas teka į varpą.

Kaip jūs teisingai sakote, kai panašios sankaupos susiaurina koronarines arterijas, jos gali būti praplatinamos procedūra, vadinama angioplastija. Šios procedūros metu į kirkšnyje esančią arteriją įvedamas ilgas ir plonas vamzdelis, einantis į širdį.

REKLAMA
REKLAMA

Įstačius tokį vamzdelį, per jį praleidžiamas balionėlis, kuris tuomet pripučiamas ir taip pašalinamos riebalų sankaupos bei praplečiama arterija. Kad arterija neužsikimštų, taip pat gali būti įvedamas metalinis vamzdelis (stentas).

REKLAMA

Ši technika nėra veiksminga ED atveju iš dalies dėl žmogaus anatomijos - pavyzdžiui, kraują į širdį varančios kraujagyslės yra pakankamai trumpos.

Tuo tarpu kelias, kuriuo kraujas keliauja į penį yra daug labiau vingiuotas ir eina per daugiau nei vieną arteriją – taigi, kai ateromos susiformuoja pakankamame kiekyje vietų, kad pasireikštų ED, vienas ar du stentai nebepadės.

Situacija dar sudėtingesnė todėl, kad pacientai, kurių ateromos tokios sunkios, kad dėl jų pasireiškia ED, taip pat dažnai serga 2-ojo tipo diabetu, dėl kurio gali būti pažeisti varpos nervai.

Mano kolega, kraujagyslių chirurgas, teigia, kad jei susiaurėjimas apsiriboja klubikaulio arterijomis pilve, angioplastija gali būti naudinga. Tačiau, deja, tai – labiau išimtis, nei taisyklė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų