REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ar ši latė gali pagerinti jūsų seksualinį gyvenimą? Gėrimas iš šešių ingredientų su stebuklingais milteliais žada sugrąžinti aistrą.

 Ar ši latė gali pagerinti jūsų seksualinį gyvenimą? Gėrimas iš šešių ingredientų su stebuklingais milteliais žada sugrąžinti aistrą.

REKLAMA

Dailymail.co.uk. „FEMAIL“ skilčiai interviu davė holizmo ir sveikatingumo ekspertė iš Bruklino, Niujorko, Katrine Van Wyk (35).

Dviejų vaikų mama atskleidė savo slaptus receptus su adaptogenais. Adaptogenai – tai augalai ir žolelės, kurios natūraliu būdu sprendžia fiziologines problemas.

Katrine pasidalino keturiais gardžiais receptais, kuriuos naudojami stebuklingi milteliai sugrąžina aistrą.

Ekspertė papasakojo, kaip poros gali iš naujo įžiebti aistrą miegamajame, padedami keleto paprastų libido keliančių žolelių. Pasak statistikos, 52 procentai porų mylisi du kartus per savaitę arba rečiau, o daugelio porų ankstyvoji aistra santykiuose trunka vidutiniškai 3 metus, 3 mėnesius ir 26 dienas.

Nuostabą kelia tai, kad 18-24 metų poroms aistra užgęsta dar greičiau – jų kibirkštėlės vidutiniškai išgaruoja vos per 1 metus, 2 mėnesius ir 2 dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar Katrine Van Wyk (35), Brukline su vyru ir dviem vaikais gyvenanti rašytoja, pasidalino savo receptais, kurie aistrą padės susigrąžinti natūraliu būdu. Pavyzdžiui, Katrine siūlo natūraliai libido keliančio peruvietiško augalo makos milteliais pagerinta latę.

REKLAMA

Holizmo ir sveikatingumo ekspertė, anksčiau dirbusi modeliu ir kilusi iš Norvegijos, jau keletą metų intensyviai studijuoja augalų poveikį, o šį mėnesį ji išleido knygą pavadintą „Stebuklingi milteliai“, kurioje pateikiamas adaptogenų sąrašas konkrečioms problemoms spręsti.

Adaptogenai – tai šaknys, lapai ir uogos, kurios veikia adrenalinę sistemą, maitina bei pasižymi trimis „N“ savybėmis – normalizuoja, nenuodija ir nėra specifinės (vadinasi, tuo pačiu metu veikia keletą skirtingų organizmo vietų).

Adaptogenų pavadinimas reiškia, kad jie prisitaiko prie to, ko kūnui reikia ir gali padidinti arba sumažinti hormonų lygį sistemoje, priklausomai nuo poreikių.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie adaptogenai miltelių forma gali pakelti libido – tai rodiola, ašvaganda ir maka.

Ašvaganda, augalas, kurio uogos ir šaknys yra naudojamos, padeda nuo streso, artrito, nerimo, vaisingumo sutrikimų ir taip pat pakelia seksualinį apetitą bei padeda spręsti vaisingumo problemas.

Tuo tarpu maka, šakninė daržovė, primenanti ridiką bei taip pat vadinama „peruviniu ženšeniu“, gali būti valgoma kepta orkaitėje, virta sriuboje arba vartojama kapsulėmis ar milteliais. Maka kelia libido, pagerina ištvermę, mažina menopauzės simptomus.

Kalbėdama su „FEMAIL“ Katrine atskleidė, kad ji įvairioms problemoms spręsti naudoja daugelį adaptogenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sako: „Daugelis ilgalaikiuose santykiuose gyvenančių porų pradeda pastebėti, kad jaučiasi pernelyg pavargę, stresuoja ir nebesidomi seksu.

Jei negauname pakankamai energijos ir savo kūne jaučiamės blogai, daug mažiau tikėtina, kad mus aplankys romantiška nuotaika.

Dėl streso kūnas kraują varo į galūnes, kad gautume „kovok arba spruk“ komandas, kurias suvokiame kaip grėsmę, net jei reakcija kilo dėl paprasčiausio viršininko elektroninio laiško. Mažiau kraujo varoma į virškinimo ir dauginimosi sistemas.

Kai patiriame stresą, kūnas labiau koncentruojasi į saugumo užtikrinimą, o ne į virškinimą ir maistingųjų medžiagų sugėrimą ar į seksą bei dauginimąsi.“

REKLAMA

Katrine paaiškino, kaip galima padėti kūnui sutelkti dėmesį į apleistas vietas: „Išbandykite galingą protingų augalų grupę, vadinamą adaptogenais – jie naudojami jau tūkstančius metų.

Adaptogeniniai augalai gali būti šaknys, lapai, uogos ar grybai – jie padeda kūnui geriau tvarkytis su stresu, stiprina organizmo endokrininę sistemą (hormonų sistemą) bei imuninę sistemą.

Tai reiškia, kad adaptogenai padės išlikti ramiems ir susikaupusiems ir staiga nereaguoti taip stipriai į kiekvieną galimą dirgiklį, pasitaikantį kasdieniame gyvenime.“

Vardindama kai kuriuos savo gardžiuose receptuose naudojamus adaptogenus, Katrine sakė: „Ašvaganda yra galingas afrodiziakas, maka puikiai subalansuoja hormonus ir pakelia libido, o pušų žiedadulkės gali pakelti testosterono lygį kraujyje.

REKLAMA

Šisandros uogos gerina bendrą lytinių organų sveikatą bei ištvermę, jautrumą ir kraujotaką.

Šilajitas, ajurvedinė žolelė ir adaptogenas, taip pat gali pakelti libido ir subalansuoti lytinius hormonus.

Bei, žinoma, kakava – tai nėra adaptogenas, bet tai tikrai stebuklingas maistas. Gerai žinoma, kad kakava sustiprina malonumą bei veikia kaip afrodiziakas.

Ji priduria: „Taip pat verta paminėti, kad seksas – ryšys ir žmogiškas prisilietimas – taip pat gali padėti numalšinti stresą, padidinti endorfinų kiekį ir sumažinti įtampą. Taigi, kuo daugiau tuo užsiimsite, tuo mažiau patirsite streso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų