REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip taupyti laiką drabužių sudėjimui į vietas juos išskalbę? Ar vakuumo maišai tikrai tokie naudingi? Kaip galima geriau išdžiovinti pažeidžiamus audinius? Išsiaiškinkime atsakymus į visus šiuos klausimus ir sužinokime, ką ligi šiol darėme klaidingai.

Kaip taupyti laiką drabužių sudėjimui į vietas juos išskalbę? Ar vakuumo maišai tikrai tokie naudingi? Kaip galima geriau išdžiovinti pažeidžiamus audinius? Išsiaiškinkime atsakymus į visus šiuos klausimus ir sužinokime, ką ligi šiol darėme klaidingai.

REKLAMA

„Bright Side“ primena dažniausias skalbimo, džiovinimo ir drabužių laikymo klaidas – dėl jų jūsų mėgstami drabužiai atrodys prasčiau ir susidėvės greičiau.

Nekreipiate dėmesio į nešvarumo lygį. Labai nešvarūs drabužiai turėtų būti skalbiami atskirai nuo tik truputį nešvarių, nes kiekvienai situacijai reikia skirtingo vandens kiekio. Jei nesilaikysite šios taisyklės, balti drabužiai papilkės ar pagels, o spalvoti rūbai išbluks.

Tinkamai nesurūšiuojate drabužių. Ekspertai rekomenduoja mažus drabužėlius skalbti kartu su dideliais. Taip drabužiai laisviau juda skalbimo mašinoje ir skalbimas yra efektyvesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Nepritaikote vandens temperatūros. Skalbikliai geriausiai veikia šiltame ar karštame vandenyje. Šaltas vanduo turėtų būti naudojamas tik truputį nešvariems drabužiams skalbti.

REKLAMA

Neišverčiate medvilninių ir vilnonių drabužių į kitą pusę. Dėl trinties su kitais drabužiais skalbimo metu, šie drabužiai gali apsivelti. Šią problemą išspręsti gali būti sudėtinga, todėl geriau iš anksto jai užkirsti kelią drabužius išverčiant. Apatiniams ir kojinėms nenaudojate skalbimo maišų.

Įsigiję skalbimo maišą pažeidžiamiems audiniams ne tik sutaupysite laiko, nes išskalbus nereikės drabužių rūšiuoti, bet pažeidžiami audiniai mažiau išsitampys ir neplyšinės.Sportiniams drabužiams naudojate skalbinių minkštiklį. Dauguma sportinių drabužių yra pagaminta iš specialių audinių, kurie padeda greičiau išdžiūti prakaitui. Skalbinių minkštikliai gali ant tokio audinio palikti plėvę, kuri panaikins specialias jo savybes.

REKLAMA
REKLAMA

Maudymosi kostiumėlius džiovinate ant radiatoriaus ar džiovykloje. Karštis gali pakenkti maudymosi kostiumėlių elastiškumui, todėl juos išskalbę, palikite džiūti ten, kur per daug karščio nėra.

Marškiniams ir kitiems drabužiams džiovinti nenaudojate pakabų. Tokiu atveju, turėtumėte naudoti medines pakabas - taip drabužiai nepraras formos, neišsitampys ir nesusilamdys.

Džiovinimui pakabinate megztus ir vilnonius drabužius. Natūraliai tamprių medžiagų drabužiai turėtų būti džiovinami ant stalo arba ant plokščio paviršiaus. Jei norite, stalą galite apsaugoti paklode.

Vakuuminius maišus naudojate per ilgą laiką. Plastikiniai maišai puikiai tinka drabužiams laikyti trumpą laiką arba kai reikia juos pervežti, bet jei juos naudojate per dažnai, jie drabužiams gali pakenkti. Drabužiams reikia natūralios temperatūros ir pakankamai daug ventiliacijos, kad medžiaga neprarastų savo savybių ir išvaizdos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgam paliekate nešvarius drabužius. Jei prieš atidėdami drabužius ilgam nenaudojimo laikotarpiui juos išskalbsite, užkirsite kelią bakterijų dauginimuisi ir sumažinsite parazitų riziką. Tai ypač tinka sportiniams drabužiams. Po intensyvių treniruočių, drabužius reikėtų išskalbti kaip įmanoma greičiau. Jei šios taisyklės nesilaikysite, jūsų sportiniai drabužiai praras savo savybes ir gerą išvaizdą.

Megztinius ir kitus megztus drabužius kabinate spintoje. Net jei rastumėte reikiamo dydžio pakabą, tokius drabužius laikydami pakabintus jų deformacijos neišvengsite. Geriausia megztiniams turėti atskirą skyrelį spintoje.

Karštu oru po pažastimis dažnai atsiranda prakaito dėmių. Dėl jų jaučiamės labai nepatogiai, bet jų galima nesunkiai išvengti.

REKLAMA

Įsigykite specialių apsaugų nuo prakaito. Tai įdėklai, pažastyse sugeriantys drėgmę. Kai kuriuos jų galima net įsiūti į drabužius.

Perpjaukite perpus higieninį įklotą, ant marškinių pažasties užlipinkite truputį lipnios juostos ir pritvirtinkite įkloto pusę reikiamoje vietoje. Tą pačią procedūra pakartokite kitoje pusėje - ir esate ramūs visai dienai!

Ar ir jūs žinote drabužių gyvavimo laikotarpį prailginančių paslapčių?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų