REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Paauglys (nuotr. 123rf.com)

Lietuvė Jurga Dičkuvienė, šiuo metu gyvenanti Tenerifėje, prarado viltį pamatyti savo sūnų laimingą ir besišypsantį. 14-metis berniukas Gabrielius, aiškėja, yra alergiškas paprasčiausiam vandeniui.

4

Lietuvė Jurga Dičkuvienė, šiuo metu gyvenanti Tenerifėje, prarado viltį pamatyti savo sūnų laimingą ir besišypsantį. 14-metis berniukas Gabrielius, aiškėja, yra alergiškas paprasčiausiam vandeniui.

REKLAMA

Bėrimai išsimaudžius

Susijaudinusi Jurga tv3.lt papasakojo, kokios problemos kankina jos paauglį sūnų. „Vaiko kūnas yra stipriai išbertas. Liga atsirado po vaiko atostogų Lietuvoje.

Parsiskraidinau sūnų rugsėjo 8-ąją iš Vilniaus. Anksčiau gyvenome Vilniaus priemiestyje, Avižieniuose. Po kelionės į Lietuvą jis grįžo su išsausėjusia, kiek lengvai paberta oda.

Aš maniau, kad kaltas gali būti karvės pienas, nes kūdikystėje jis gėrė tik ožkos, tačiau niekas nepasikeitė net sureguliavus mitybą“, - pasakoja lietuvė.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai sūnaus mityba buvo sureguliuota, spuoguotumas nemažėjo, o netrukus mama pastebėjo pagausėjusius bėrimus. Naujų židinių atsirado po maudynių. „Niežėjimą pastebėjome po maudynių duše. Tai buvo žaibiška reakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Išgėrus antihistamininių vaistų, situacija pagerėjo – bėrimai kaklo, krūtinės ir nugaros sumažėjo greičiau nei per valandą“, - pasakoja paauglio mama.

REKLAMA

Pirminėse išvadose po kraujo tyrimo rašoma, kad alergiją paaugliui gali sukelti vanduo ir drėgmė.  „Alergija gyvūnams, pienui ir kiaušiniams yra atmesta. Šiuo metu mes laukiame, kol bus paskirtas smulkus testas, padėsiantis konkrečiau nustayti.

Medikų prašysime ištirti kepenis ir skydliaukę“, - aiškina moteris. 

Bėrimai primena įkandimus

Paauglį varginantys bėrimai primena mažus uodo įkandimus su didele dėme aplink įkandimo vietą. „Ant kojų matyti ne paprasti bėrimai, o ryškios dėmės, kurių spalva yra labai keista. Atrodo, kad ji būtų vos įžiūrima, gelsva arba pabalusi, tačiau šių vietų sūnui neniežti.

REKLAMA
REKLAMA

Sūnus gali praustis rankas, veidą be pasekmių, tačiau prausti kūną – itin skausminga.

Mes išbandėme maudynes prafiltravus vandenį, tačiau geresnių rezultatu nebuvo. Nenaudojame jokio prausiklio, tačiau reakcija į kiekvieną – tokia pati“, - pasakoja Jurga.

Nežino diagnozės

Šiuo metu moteris su sūnumi laukia vizitų pas gydytojus, tačiau labiausiai trokšta pabendrauti su panašaus likimo žmonėmis, kurie galėtų pasidalinti patarimais ir patirtimi, kaip išgyventi tokias alergines reakcijas.

„Čia, Tenerifėje, labai didelės eilės pas medikus, tačiau mes laukiame. Noriu žinoti, kokia tai alergija – ar būtent vandeniui, ar kitoms dalelėms. Sprendžiant iš visko, kaltas gali būti būtent vanduo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriame antiparazitinius vaistus, tačiau tik profilaktiškai, nes tikslių tyrimų atsakymų nėra“, - sako moteris.

Ji guodėsi, jog šiuo metu laukia vizito pas specialistą, nes iki šiol buvo patekusi tik pas terapeutą, kuris atliko pirminius alergijos testus. 

Pašnekovė prisipažįsta praradusi viltį, tačiau neketina pasiduoti: „Negaliu, kaip mama, nieko nedaryti ir tiesiog laukti. Gali būti, kad atsakymai mus pasieks tik po kelių mėnesių. Mano sūnus kiekvieną dieną gyvena baimėje, nes negali atlikti to, kas kiekvienam – kasdienybė“, - guodžiasi J.Dičkuvienė.

Negali kasdien praustis

Jurga neslepia – sūnus net negali kiekvieną dieną maudytis, nes jį vargina kankinantis niežulys ir bėrimai.

Šiuo metu moteris savo sūnui perka natūralius prausiklius arba tepa pažeistą odą alijošiumi, tačiau akivaizdaus pagerėjimo iki šiol nemato, todėl tikisi sulaukti žmonių, susidūrusių su šia problema, patarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų