REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimdos kaklelio vėžys dažnai vadinamas tyliuoju žudiku, tačiau ir jis turi ženklų, kuriuos pastebėję turėtumėte kreiptis į medikus.

Gimdos kaklelio vėžys dažnai vadinamas tyliuoju žudiku, tačiau ir jis turi ženklų, kuriuos pastebėję turėtumėte kreiptis į medikus.

REKLAMA

49-erių dviejų vaikų mama Julie O‘Connor skundėsi tam tikrais simptomais, tačiau mirė praėjusią savaitę po to, kai medikams net trejus metus nepavyko diagnozuoti vėžio. Kasmet daugiau nei 3 tūkst. moterų išgirsta gimdos kaklelio vėžio diagnozę, tai dažniausias vėžys tarp moterų iki 35-erių.

Jei aptinkamas anksti, gimdos kaklelio vėžys gali būti įveiktas. Didžiosios Britanijos medikai teigia, kad galima užkirsti kelią net 8 iš 10 mirčių nuo šio vėžio, jei tik moterys laiku pasitikrintų, o medikams laiku pavyktų aptikti pakitusias ląsteles.

Taip pat šios vėžio riziką smarkiai sumažina vakcina nuo žmogaus papilomos viruso, kurį partneriai vienas kitam gali perduoti lytiniu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Ženklai, kurie gali išduoti, kad kažkas jūsų organizme ne taip – neįprastas kraujavimas iš gimdos bei skausmas nugaros apačioje. Tiesa, dažniausiai ankstyvomis vėžio stadijomis moterys nejaučia jokių simptomų. Vis dėlto svarbiausia pastebėjus tepimą ar pajutus neįprastą skausmą nebijoti pasikonsultuoti su gydytoju ir įsitikinti, kad viskas gerai.

REKLAMA

Pirmieji ženklai, po kurių verta sunerimti:

- Neįprastas kraujavimas (tarp menstruacijų, per ar po lytinio akto);

- Neįprastos makšties išskyros (keistas kvapas, spalva ar kiekis);

- Išskirtinai gausios mėnesinės ar kraujavimas po menopauzės;

- Skausmas nugaros apačioje;

- Skausmas lytinio akto metu.

Simptomai, galintys atsirasti vėžiui išsivysčius:

- Padažnėjęs šlapinimas;

- Kraujas šlapime;

- Išangės kraujavimas;

- Viduriavimas;

- Patinusios kojos;

- Sunkumas suvaldyti šlapinimąsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų