REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pervirtus makaronus galima pataisyti juos kelias minutes pakepant keptuvėje. Orkaitėje kepamos bulvės nebus traškios, jei jų vienu metu kepate per daug, todėl padalinkite bulves į dvi skardas. Susmegusio pyrago pavojaus išvengsite tešlos ingredientus pašildę mikrobangėje.

Pervirtus makaronus galima pataisyti juos kelias minutes pakepant keptuvėje. Orkaitėje kepamos bulvės nebus traškios, jei jų vienu metu kepate per daug, todėl padalinkite bulves į dvi skardas. Susmegusio pyrago pavojaus išvengsite tešlos ingredientus pašildę mikrobangėje.

REKLAMA

Nėra nieko nemalonesnio už sugadintą patiekalą, kai iki draugų ar giminaičių atvykimo į namus vakarienei lieka vos kelios minutės.

Jaučiate spaudimą padaryti įspūdį, todėl padarysite viską, kad išgelbėtumėte savo tuoj patieksimą patiekalą.

Nors maistą sudeginus padėti negalės jau niekas, nebent galite nupjaustyti suanglėjusius kraštus ir tikėtis, kad niekas nepastebės, „Good Houskeeping“ ekspertai siūlo keletą sprendimų kitoms virtuvėms nesėkmėms.

Greitoji pagalba makaronams

Kai gamindami maistą darome kelis dalykus vienu metu, tai geruoju nesibaigia – visiems yra tekę bent kartą per ilgam palikti virti makaronus ar ryžius.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj to, kad juos iškart išmestumėte, nukoškite makaronus ar ryžius kaip esate įpratę, ir tuomet juos kelias minutes pakepinkite didelėje keptuvėje.

REKLAMA

Kepant pervirtą maistą turėtų išgaruoti bent dalis perteklinio įsigėrusio vandens, todėl makaronai pernelyg glitūs.

Gali atrodyti, kad tai – per paprasta, bet kad šios gudrybės neprireiktų, pasižiūrėkite nurodymus ant pakuotės ir naudokitės virtuviniu laikmačiu.

Traški bulvių išorė

Bulvės – vienas dažniausių patiekalų, bet kartais niekaip nepavyksta jų iškepti taip, kad vidus būtų minkštas, o išorė – tobulai traški.

Jei bulvės niekaip nepasidaro traškios, greičiausiai vienoje skardoje kepate jų per daug - perkrova neleidžia išgaruoti drėgmei.

REKLAMA
REKLAMA

Pamėginkite kitoje skardoje įkaitinti truputį aliejaus 5 minutes, tuomet pusę bulvių iš vienos skardos perkelkite į kitą.

Kitam kartui, kodėl gi jų nepadalinus į dvi skardas iš pat pradžių?

Apskrudusi mėsa

Mėsą niekaip neapskrunda būtų galima tinkamai kepti. „Good Housekeeping“ siūlo atsargiai išimti mėsą iš keptuvės ir ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Tuomet padidinkite kaitrą, įpilkite dar aliejaus, ir kepkite.

Susmegęs pyragas

Pyragas susmenga tuomet, kai gerai nesusimaišo sviestas ir kiaušiniai – arba todėl, kad sviestą naudojote per šaltą, arba todėl, kad per greitai įdėjote kiaušinius.

Norėdami šią problemą išspręsti, ingredientus pašildykite, tešlos dubenį palaikydami virš puodo su karštu vandeniu iš krano arba atšildymo režimu įdėkite juos į mikrobangę 30 sekundžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet sudedamosios dalys gerai susimaišys – bet atminkite, galutinis tešlos rezultatas nebus toks tirštas, kokio tikėjotės.

Šis patarimas nepadės, jei į tešlą jau įbėrėte miltus.

Kristalizuota karamelė

Jei per greitai šildote cukrų, neabejotinai gausite kristalizuotą karamelę. Vietoj to, kad išmestumėte visą keptuvės turinį, šlapiu teptuku desertams ištirpdykite kristalus ir įlašinkite kelis lašus acto arba citrinos sulčių.

Kitą kartą gamindami karamelę cukrų šildykite labai lėtai ir mišinio neužvirkite, kol kristalai neištirpsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų