REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi žinome, koks svarbus yra geras nakties poilsis mūsų kasdieninei veiklai ir energijai, todėl labai svarbu miegoti ant tinkamos pusės.

Visi žinome, koks svarbus yra geras nakties poilsis mūsų kasdieninei veiklai ir energijai, todėl labai svarbu miegoti ant tinkamos pusės.

REKLAMA

„Health digezt“ pateikia pavyzdžių, kurie atskleis, kodėl geriau miegoti ant kairės pusės.

Pagerinate limfinės sistemos funkciją

Limfinė sistema atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį mūsų organizme, pašalindama iš mūsų sistemos atliekas ir toksinus. Krūtinės ląstos kanalas yra mūsų kairėje pusėje. Štai kodėl miegojimas ant kairės pusės gali padėti efektyviau apdoroti toksinus ir kitas medžiagas.

Kadangi limfinė sistema taip pat užtikrina riebalų, baltymų ir kitų svarbių medžiagų gabenimą į audinius, gulėjimas ant kairės pusės leidžia jūsų ląstelėms gauti šias maistines medžiagas daug greičiau.

Leidžiate blužniai atlikti savo darbą daug geriau

Blužnis yra didžiausias organas limfinėje sistemoje ir taip pat yra kairėje kūno pusėje. Kai miegate ant kairės pusės, jūsų blužnis veikia efektyviau, skatinate kraujo tekėjimą į blužnį, leidžiančią greičiau filtruoti priemaišas.

REKLAMA
REKLAMA

Skatinate netinkamą medžiagų šalinimą

Jungtis tarp plonosios žarnos ir storosios žarnos yra kairėje kūno pusėje. Kai miegate ant kairės pusės, taip palengvinate nereikalingų medžiagų judėjimą iš plonosios žarnos į storąją žarną, taip greičiau pašalinant organizmo atliekas.

REKLAMA

Saugosite kepenis nuo perkrovos

Kadangi kepenys yra dešinėje kūno pusėje, gulėdami ant dešinės pusės apsunkinate šį organą. Tačiau pasirinkę kairiąją pusę neleisite toksinams ir kitoms kenksmingoms medžiagoms perkrauti kepenų.

Tai gerai jūsų širdžiai

Miegas ant kairės pusės gali padėti jūsų širdžiai lengviau ir efektyviau atlikti savo darbą. Taip palengvinate kraujotakos sistemos, ypač aortos, funkciją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų