REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Gerda Žemaitė gyvena laukimu (nuotr. asm. archyvo)

Žurnalistė, laidos „TV Pagalba“ žvaigždė Gerda Žemaitė jau netrukus turėtų susilaukti vaikelio. Apie tai, kaip ji susitvarkė su komplikuotu nėštumu ir kokį žmogų pasirinko palydėti ją į gimdymo palatą, moteris papasakojo naujienų portalui tv3.lt 

27

Žurnalistė, laidos „TV Pagalba“ žvaigždė Gerda Žemaitė jau netrukus turėtų susilaukti vaikelio. Apie tai, kaip ji susitvarkė su komplikuotu nėštumu ir kokį žmogų pasirinko palydėti ją į gimdymo palatą, moteris papasakojo naujienų portalui tv3.lt 

REKLAMA

Priaugo 15 kilogramų

Interviu su Gerda derinome kelias dienas – akivaizdu, kad net ir nėštumo metu ji turi reikalų ir nėra iš tų moterų, kurios nuo ryto iki vakaro gilinasi į nėščiųjų literatūrą arba mėgaujasi laisvu laiku.

 

„Esu iš tų moterų, kurioms patinka savimi rūpintis, todėl ir nėštumo metu pakankamai prisižiūriu. Žinoma, kai esi atpažįstamas ir matomas, taip pat negali apsileisti. Negali būti riebaluotais plaukais arba ataugusiomis šaknimis. Žiūrovams labai svarbu geras estetinis vaizdas“, - pradeda kalbėti Gerda.

Vis tik ji prisipažįsta, kad nėštumo metu kiek pasikeitė ne tik jos kasdienybė, bet ir savijauta. „Nors man patinka savimi rūpintis, vis dėlto skaičiuojant paskutinius nėštumo mėnesius, tai padaryti pakankamai sunku. Tapo sunku išsėdėti kirpėjos kėdėje. Naktimis prastai miegu, vartausi, kankina nepatogumo pojūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Šio nėštumo metu priaugau 15 kilogramų. Gydytoja prašo jau sustoti, atsisakyti saldumynų, tačiau aš juos labai pamėgau būtent nėštumo metu. Jei anksčiau niekada negerdavau pieno, tai dabar būtent pieną dažniausiai ir geriu. Pamėgau varškės patiekalus, įvairiausius saldėsius“, - pasakoja garsi moteris.

REKLAMA

Lydi nuotaikų kaita

Ir nors kūdikis pasaulį turėtų išvysti pavasarį, Gerda jau dabar susikrovusi daiktus, kurie bus reikalingi ligoninėje po gimdymo.

„Vaiko kraitelis jau supirktas ir viskas paruošta. Jaudintis, kad privalau turėti visus daiktus, kai tik prireiks, pradėjau galvoti dar pirmaisiais nėštumo mėnesiais. Aplinkiniai sakė, kad per anksti galvoti, tačiau aš esu ta, kuri nori viską susidėlioti tiksliai ir aiškiai, kad paskutinę minutę nekiltų nesklandumų.

Esu racionali mama. Tiesa, prisipažinsiu, kartais galvą pametu. Ypač, kai patenku į vaikiškų drabužėlių ir daiktų parduotuvę. Būna, kad ir Andrius mane stabdo, primena, kad nereikėtų visko pirkti iš eilės, nes bus daiktų, kuriais net nespėsiu papuošti vaiko“, - juokiasi Gerda.

REKLAMA
REKLAMA

Smalsu, ar Gerda – įnoringa nėščioji, dažnai pavaikanti vyrą Andrių parvežti jai skanaus maisto? „Nesu iš tų reikliųjų, tikrai ne. Pastebiu, kad dabar, dėl hormonų svyravimo, vis kinta mano nuotaikos.

Būna, žiūriu anonsą ir apsiverkiu, o jau netrukus imu juoktis. Vis dažniau jaučiu, kad pavargstu, kartais jaučiuosi emociškai pavargusi. Turbūt taip mane veikia hormonai“, - šypteli moteris.

Namie neužsibus

Po gimdymo G.Žemaitė neplanuoja ilgai užsibūti namuose. Jau nuo rudens ji ketina nerti į darbus. „Mano ir Andriaus darbai – panašūs, visą vasarą būname laisvi, todėl skirsime pakankamai laiko kūdikiui, taip pat ieškosime atsakingo žmogaus, kuris mums padėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negaliu ramiai sėdėti be darbų. Nu rudens ne tik grįšiu į darbus, bet ir studijuosiu, mat įstojau į kūrybos ir pramogų industrijas, tačiau vos po stojimo dėl nėštumo sustabdžiau studijas, kurias pradėsiu nuo rudens.

Tikiu, kad norint galima viską suderinti. Man pavyzdys – aktorė Ineta Stasiulytė. Gražu žiūrėti, kaip ji viską suspėja. Svarbu, turbūt, didelis noras.

Namuose man labai padeda Andrius su sūnumi. Jie daugybę dalykų daro kartu, taip palengvindami mano kasdienybę, todėl tikiu, kad ir auginti kūdikį nebus sunku“, - prasitaria Gerda.

Į gimdymą – su dula

Pirmajam Gerdos sūnui – 15 metų. Dabar ji prisimena, kad tąkart nėštumas buvo kiek kitoks. Ji buvo priaugusi net 25 kilogramus, o gimdymas nebuvo natūralus.

REKLAMA

Dabar gi moteris itin klauso medikų rekomendacijų nepriaugti svorio, saugoti save ir labai nori vaikelį pagimdyti natūraliai.

Būtent tam, kad viskas vyktų sklandžiai, Gerda į nėštumą žada pasikviesti dulą, kuri jai padėtų sunkiausiomis akimirkomis. 

„Šis mano nėštumas nuo pirmųjų mėnesių buvo komplikuotas. Pamenu, medikai negalėjo nieko pažadėti, jie prašė viską palikti tik Dievo valiai. 

Dabar į viską žiūriu labai atsakingai, lankau įvairias paskaitas, kursus, jau turiu ir dulą, kuri bus gimdymo metu.

Su Andriumi draugiškai sutarėme, kad jis bus su manimi sąrėmių metu, tačiau per patį gimdymą paprašyti ateiti dulą.

Manau, kad moteris moterį supranta daug geriau, o dula, kuri pati yra mama, tikrai gerai žinos, ką pasakyti, ką patarti, kur pridėti ranką ar pamasažuoti“, - aiškina Gerda.

Ji prasitaria, jog jos vyras išties lengviau atsikvėpė sužinojęs, jog Gerda pasirinko dulą, kuri lydės ją į gimdymą. Dabar moteris šventai tiki – po sunkaus ir komplikuoto nėštumo gimdymas bei vaikelio atėjimas į šį pasaulį bus sklandus ir ramus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų