Karšti sumuštiniai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Karšti sumuštiniai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Savaitgalį trokštate pasigaminti kažką gardaus, bet itin greito? Tuomet rekomenduojame jums išbandyti šių sumuštinių receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

Ingredientai: čiabatos duona: 8 riekelių; alyvuogių aliejus: 4 arbatinių šaukštelių; žaliųjų alyvuogių pasta: 4 arbatinių šaukštelių (galima keisti pesto padažu); fermentinio sūrio riekelės; raudonosios paprikos: 1; saliami dešra: 12 griežinėlių; šv. petražolės.

Gaminimas:

Pradžioje išdarinėtą papriką supjaustome į 4 dalis bei pridengę folija, kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės bei įgaus dūmo kvapo.

Tada apibarstome su druska, alyvuogių aliejumi, susukame į foliją bei paliekame 10-15 minučių (žinoma galima dėti nekeptas paprikas arba marinuotas aliejuje). Tuomet čiabatos riekeles iš vienos pusės aptepame alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Apverčiame ir ant keturių puselių užtepame žaliųjų alyvuogių pastos. Išdėliojame ant jų fermentinio sūrio riekeles, po to dedame juostelėmis supjaustytą papriką, saliamio griežinėlius, šv. petražolių bei vėl sūrio.

Galiausiai uždedame čiabatos riekelę (apteptos aliejumi riekelės turi būti iš sumuštinio išorės).

Sumuštinius sudedame į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Ant viršaus uždedame folijos bei paslėgiame, t.y. uždedame puodą ir 2-3 skardines, kad susidarytų svoris bei sumuštiniai būtų suspausti.

Ant vidutinės ugnies kepame 2-4 minutes, po to apverčiame, vėl paslėgiame bei apskrudiname iš kitos pusės.

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Kruvinos Velykos Panevėžyje: mirus porai 13-metė liko našlaite
DABAR RODOMA
Tragiškos Velykos turistų rojuje: žuvo 215 žmonės, nugriaudėjo aštuoni sprogimai
DABAR RODOMA
Gedimino kalnas – pinigus ryjanti vieta: reikalauja daugiau
DABAR RODOMA
Aiškėja tikroji motociklininko žūties priežastis
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Meschino ruoštos velykinės vaišės supykino Jankevičių
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
Pateko į aferisto pinkles: patikli kaunietė prarado 4 kambarių butą
REKLAMA
Kotletai kepti orkaitėje
Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio.  Jums reikės: kilogramo ...
Vištienos ketvirčiai (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė šeimą palepino vištienos ketvirčiais su česnakine plutele. Jos teigimu, ketvirčiai gavosi labai skanūs, mėsytė minkšta, tiesiog atšoko ...
Naminiai kijevo kotletai
Gaminti Kijevo kotletus nėra sunku, jie gali pavykti kiekvienai šeimininkei, tereikia tiksliai žinoti, kaip pagaminti. Dalijamės receptu, kurio autorė sako, kad taip paruošti ...
Pikantiška mišrainė
Per Velykas išsivirėte per daug kiaušinių ir nežinote ką su jais daryti? Puiku sunaudojimo būdu gali tapti pikantiška mišrainė, kuri idealiai tiks ant paskrudinto batono. ...
Antis (nuotr. 123rf.com)
Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute.  ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų