REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Karšti sumuštiniai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Savaitgalį trokštate pasigaminti kažką gardaus, bet itin greito? Tuomet rekomenduojame jums išbandyti šių sumuštinių receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

50

Savaitgalį trokštate pasigaminti kažką gardaus, bet itin greito? Tuomet rekomenduojame jums išbandyti šių sumuštinių receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Ingredientai: čiabatos duona: 8 riekelių; alyvuogių aliejus: 4 arbatinių šaukštelių; žaliųjų alyvuogių pasta: 4 arbatinių šaukštelių (galima keisti pesto padažu); fermentinio sūrio riekelės; raudonosios paprikos: 1; saliami dešra: 12 griežinėlių; šv. petražolės.

Gaminimas:

Pradžioje išdarinėtą papriką supjaustome į 4 dalis bei pridengę folija, kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės bei įgaus dūmo kvapo.

Tada apibarstome su druska, alyvuogių aliejumi, susukame į foliją bei paliekame 10-15 minučių (žinoma galima dėti nekeptas paprikas arba marinuotas aliejuje). Tuomet čiabatos riekeles iš vienos pusės aptepame alyvuogių aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA

Apverčiame ir ant keturių puselių užtepame žaliųjų alyvuogių pastos. Išdėliojame ant jų fermentinio sūrio riekeles, po to dedame juostelėmis supjaustytą papriką, saliamio griežinėlius, šv. petražolių bei vėl sūrio.

REKLAMA

Galiausiai uždedame čiabatos riekelę (apteptos aliejumi riekelės turi būti iš sumuštinio išorės).

Sumuštinius sudedame į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Ant viršaus uždedame folijos bei paslėgiame, t.y. uždedame puodą ir 2-3 skardines, kad susidarytų svoris bei sumuštiniai būtų suspausti.

Ant vidutinės ugnies kepame 2-4 minutes, po to apverčiame, vėl paslėgiame bei apskrudiname iš kitos pusės.

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų