REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų auginimo tinklaraštininkė pasidalino „sumania mamos gudrybe“, bet vėliau suprato, kad tai – labai nesaugu, rašoma mirror.co.uk.

Vaikų auginimo tinklaraštininkė pasidalino „sumania mamos gudrybe“, bet vėliau suprato, kad tai – labai nesaugu, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Viena mama manė, kad sugalvojo nuostabų dalyką – jai į galvą atėjo būdas, kaip išlaikyti vaiko galvą vietoje jam miegant automobilyje. Tačiau dabar ji kitus tėvus įspėja to jokiu būdu nebandyti.

Vaikų auginimo tinklaraštininkė Adele Barbaro iš Melburno, Australijos, „Instagram“ pasidalino, kaip naudojantis sportine liemenėle vietoje išlaikyti automobilyje miegančio mažylio galvą.

Tačiau dėl to pasitarusi su ekspertais jis apsigalvojo ir kitus įspėja to nebandyti.

Vėliau „Instagram“ įraše ji rašė: „Savaitgalį paskelbiau įrašą apie tai, kaip vargstu, kai mano mažojo galva krenta jam miegant mašinoje.

Vis atsisukinėjau, kad atlenkčiau jo galvą, ir mane ėmė pykinti, todėl nusiėmiau savo sportinę liemenėlę ir uždėjau ją jam ant kaktos – maniausi sugalvojusi puikią mamos gudrybę. Bet aš labai klydau. NIEKADA TO NEDARYKITE.“

REKLAMA
REKLAMA

Mama pridūrė, kad supratusi, kad ši gudrybė „kelia didelį pavojų“, ji savo ankstesnį įrašą ištrynė.

Toliau ji pasakojo pasikalbėjusi su paramedikais ir kitais kvalifikuotais profesionalais, kurie nepataria taip naudoti sportinės liemenėlės.

REKLAMA

„Išsiaiškinau, kad svarbiausias dalykas – turėti automobilio kėdutę, kuri yra įrengta profesionaliai ir kurios palinkimas yra tinkamas.“ – tęsė ji. – „Bet kuriuo atveju, šiuo įrašu noriu pasakyti, kad nesu tobula. Man ne viskas pavyksta, visai kaip kitoms mamoms. Ir nors tas įrašas buvo juokingas, niekada nesidalinčiau tuo, kas vaikams kelia pavojų.“

Tinklaraštininkės sekėjai socialiniuose tinkluose ją gyrė už tai, kad ji pripažino savo klaidą, o daugelis pasidalino turintys tą pačią problemą.

Kaip šią problemą spręsti – sunkus klausimas, audringai aptarinėjamas vaikų auginimo forumuose, kuriuose mamos ir tėčiai sako nežinantys, ką daryti.

REKLAMA
REKLAMA

Which.co.uk nerekomenduoja naudoti jokių vaikų galvos atramų automobilio kėdutėse, nes tai gali būti pavojinga.

Ten pat rašoma: „Jei jūsų vaikas dažnai užmiega ilgų kelionių automobiliu metu, tuomet jums gali kilti pagunda įsigyti galvos atraminę juostą, kad jų galva nenulinktų į priekį ir nevargtų jų kaklas. 

Tačiau daugelis parduodamų juostų yra tokio paties dydžio ir kai kurie tėvai skundžiasi, kad galvos atrama yra per maža, kad tilptų ant automobilio kėdutės viršaus. Kiti tėvai sako, kad juosta yra per didelė, todėl nuslysta, o tai gali būti pavojinga ir net gali baigtis mirtimi, ypač jei taip nutinka kol vairuojate ir esate nusisukę.“

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos tinklapyje rašoma, kad svarbu patikrinti, ar automobilio kėdutės dydis atitinka jūsų vaiko amžių, ar kėdutė tinkamai įrengta ir ar jos kampas yra tinkamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų