REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Meghan Markle ir princesė Diana (tv3.lt fotomontažas)

Artėjant 2019-ųjų pavasariui, vis labiau nekantraujama, kol gims princo Hario ir Meghan Markle karališkasis kūdikis.

55

Artėjant 2019-ųjų pavasariui, vis labiau nekantraujama, kol gims princo Hario ir Meghan Markle karališkasis kūdikis.

REKLAMA

Apie tai, kad Sasekso hercogas ir hercogienė laukiasi pirmojo kūdikio, buvo paskelbta 2018-ųjų spalį, po karališkųjų vestuvių praėjus penkiems mėnesiams.

Naujausia žinia apie Meghan nėštumą ir ta, kas dalyvaus jos gimdyme. Teigiama, kad Meghan pasisamdė dulą, kuri dirba tiek su ja, tiek su princu Hariu, artėjant didžiajai dienai, rašoma yourtango.com.

Kas yra dula?

Pasak „Dona International“, dula – tai „kvalifikuota profesionalė, kuri teikia nuolatinę fizinę, emocinę ir informacinę pagalbą mamai prieš gimdymą, jo metu ir kiek laiko po gimdymo, kad moters patirtis būtų kiek įmanoma sveikesnė ir laimingesnė.“

Pats žodis yra graikų kilmės ir reiškia „slaugytoja“ arba „tarnaitė“.

Tai – ne tas pats, kaip akušerė: akušerės yra kvalifikuotos medicinos darbuotojos, kurios atlieka su gimdymu susijusias medicinines paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu dulos moteriai teikia psichologinę ir emocinę pagalbą. Meghan tokiu būdu taip pat pagerbia karališkąją gimdymų tradiciją, nes prieš daugelį šimtemečių buvo naudojamasi dulų paslaugomis.

REKLAMA

Neatskleistas šaltinis „Us Weekly“pranešė, kad Meghan koncentruojasi į ramią ir pozityvią gimdymą supančią energiją - ji tuo labai tiki.“

„The Sun“ pranešė, Meghan dula yra Lauren Mishcon.

„Doula UK“ forume L. Mishcon buvo užduotas klausimas, ar ji savo paslaugas teikia Sasekso hercogienei. L. Mishcon savo atsakymą pradėjo šelmiško mirktelėjimo jaustuku ir parašė: „Pavasarį turėsiu daug darbo. Niekaip negalėčiau pasakyti.“

Ši dula – tai ne atsitiktinė „apmokyta kūdikio laikytoja“. Jos santykis su karališkąją šeima yra ypatingas.

REKLAMA
REKLAMA

1. Anksčiau, prieš tapdama mama ji dirbo Londono Vestendo aktorių agentūroje.

L. Mishcon pradėjo dirbti gimdymo prižiūrėtojų pasaulyje būdama 40-ies. Karjerą pakeisti ji nusprendė po pirmojo gimdymo – 2003 metais jai gimė pirmasis iš trijų sūnų.

Savo puslapyje „Doula UK“ tinklapyje ji rašo: „pirmasis gimdymas labai mane paveikė ir tada pajutau stiprų norą padėti kitoms moterims, kad jų gimdymo patirtis suteiktų joms galios ir būtų pozityvi.“

2. Apie dulas ji išgirdo per radiją.

Apie šį būdą išpildyti savo pašaukimą Dula išgirdo per radią. Vienoje laidoje buvo pasakojama apie dulų vadimenį. Moteris iš Šiaurės Londono tuomet nusprendė ja tapti ir 2007 metais baigė kursus bei tapo Kvalifikuota Gimdymo Dula. Nuo to laiko ji taip pat mokėsi daugelyje kitų kursų, o 2014 metais L. Mishcon tapo „Doula UK“ gimdymo dulų mentore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. L. Mishcon – itin geidžiama dula.

Nenuostabu, kad Sasekso hercogienė šiam darbui pasirinko L. Mishcon – ji ne tik dirba dula, bet taip pat ir yra „Doulaing Magazine“ žurnalo redaktorė.

Kaip dula, L. Mishcon padeda vos kelioms moterims per metus, bet mėnesiui ilkus iki gimdymo, ji yra nuolat pasiekiama gimdysiančiai moteriai, o taip pat teikia paslaugas nėštumo metu ir po jo. L. Mishcon visas savo teikiamas paslaugas išvardija savo interneto puslapyje, o dėl kainų ir laiko siūlo su ja susisiekti.

4. Ji susijusi su princesės Dianos ir princo Čarlzo skyrybomis.

Laurena yra ištekėjusi už Oliverio Mishcono, kurio senelis vadovavo „Mishcon de Reya“, advokatų kontorai, daugiau nei prieš 20 metų besirūpinusiai karališkųjų skyrybų byla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų