REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius dr. Rimantas Kėvalas vaikų gydymui, medicinai paskyrė visą savo gyvenimą.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius dr. Rimantas Kėvalas vaikų gydymui, medicinai paskyrė visą savo gyvenimą.

REKLAMA

Stebėdamas jaunesnius kolegas gydytojus ir medicinos studentus jis dažnai pastebi vieną ryškią tendenciją. Kalbėdamas laidoje „Pasaulis pagal moteris“ profesorius atkreipė dėmesį į bendravimo trūkumą tarp medikų ir pacientų.

„Su siaubu žiūriu į studentus, kurie iš viso nemoka bendrauti. Kai patenkate į ligoninę, juk koks svarbus yra bendravimas.

Dabar mes visi esame labai užimti elektronikos prietaisais, todėl bendravimai nukerpama laiko, nors tai pats svarbiausias dalykas, – trūkumą įžvelgia jis, – ką jau kalbėti apie tėvus, kurių vaikai patenka į intensyvią terapiją ar į ligoninę. Juk jie nori viską žinoti“.

Kėvalas pastebi, kad dabar tėvai į ligoninę atvyksta internete pasiskaitę nebūtinai teisingų straipsnių apie vaikų ligas.

REKLAMA
REKLAMA

„Klaidinančių būna absoliuti dauguma ir kaip ne medikas žmogus dar labiau pasimeta. Todėl mediko tikslas ir yra bendrauti, nuraminti, pasakyti visokius galimus variantus“, – bendravimo stoką įžvelgia patyręs medikas.

REKLAMA

Laidos vedėjai Kristinai Rimienei pasiteiravus apie savo šeimos narių ir ypatingai vaikų sveikatą, R. Kėvalas atskleidė, kad jų gyvenime beveik negydė.

Pagrindinis dalykas anot jo, yra visi vaikui reikalingi skiepai ir švarus geriamasis vanduo.

„Jie nesirgo ligomis, apart elementariomis peršalimo ligomis, kuriomis turi prasirgti vaikai, kad užgrūdintų juos ir susiformuotų imunitetas“, – džiaugėsi kaunietis.

Nebus pamiršta laidoje ir skaudi smurto prieš vaikus tema, taip pat profesorius atskleis, kas padeda išsaugoti vaikų gyvybes ir sveikatą.

Pokalbį su mediku žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų