REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blogį galima apibrėžti, bet sunku jį tiksliai įvardinti. Paprastai tariant, blogas žmogus – tai toks asmuo, kurio elgesys yra piktavališkas, rašoma yourtango.com.

Blogį galima apibrėžti, bet sunku jį tiksliai įvardinti. Paprastai tariant, blogas žmogus – tai toks asmuo, kurio elgesys yra piktavališkas, rašoma yourtango.com.

REKLAMA

Kartais sakoma, kad tokie žmonės yra amoralūs, nesveiki, nedori ir pikti, bet visus šiuos žodžius apibrėžti yra sudėtinga. Tai, kas vienam yra amoralu, kitam gali būti normalu.

Tačiau kai sutinkate blogą žmogų, joks apibrėžimų kvestionavimas nepakeis jūsų nuomonės. Tiesa ta, kad blogį atpažįstame jį pamatę.

Blogų žmonių pasitaiko sutikti visur – dažnai ten, kur mažiausiai tikitės. Jų būna mūsų mokyklose, bažnyčiose ir šventovėse, draugų namuose – kur tik bebūtumėte.

Dalijamės įspėjamaisiais ženklais, kaip atpažinti blogą žmogų. Atkreipkite dėmesį į šias savybes – jas pastebėję būsite tikri, kad bet koks tokiuose žmonėse dar likęs gėris bus panaudotas prieš jus. Blogi žmonės gyvenime turi tik vieną tikslą.

REKLAMA
REKLAMA

1. Jie mėgaujasi kitų nesėkmėmis.

Dėl savo piktavališkumo blogi žmonės viduje būna tokie iškrypę, kad džiaugiasi, matydami kitų nesėkmes. Tai gali būti katastrofa, apie kurią pranešama per žinias arba prieš jų akis esanti dramatiška situacija. Atrodo, kad jiems palengvėja, kai jie mato, kad kažkam nesiseka – jie tiesiog minta kitų žmonių sunkumais.

REKLAMA

Kai kitiems atsitinka kas nors blogo, tokiems žmonėms tarsi nukrenta jų pačių skaudulių našta. Didžiausias pavojus čia slypi tame, kad blogi žmonės gali kurti blogas situacijas kitų gyvenimuose, kad tuomet galėtų pasidžiaugti savo sukurta nesėkme.

Kad jums ir jūsų artimiesiems nenutiktų kas nors blogo, svarbu tokius asmenis atpažinti iš anksto. Jei vienintelis dalykas, leidžiantis jiems pasijusti geriau, yra kitų nelaimės, tokiems žmonėms padėti ar jų išgelbėti nebegalite.

2. Jie privalo kontroliuoti kitus.

Blogi žmonės turi šį bendrą bruožą – jie mėgsta kontroliuoti. Bet tai susiję ne tik su jūsų gyvenimo kontroliavimu. Jei jiems nepavyksta kontroliuoti kiekvieno savo gyvenimo aspekto, jiems dažnai būna labai nesmagu ir jie jaučiasi bejėgiai.

REKLAMA
REKLAMA

Piktavališki žmonės dažnai pasauliui ir žmonėms yra tokie žiaurūs, kad kitam žmogui niekada nepatikės nė mažiausio savo gyvenimo aspekto. Dėl šios manijos jie gali sudaryti mandagių, aiškių ir puktualių žmonių įspūdį. Bet jei prisileidžiate juos arčiau, jie ima kontroliuoti taip pat ir jūsų gyvenimą ir padaro jus tokiais pat, kaip ir jie.

Jei nepaklūstate blogų žmonių norams, jie ne visada pradeda su jumis elgtis piktai. Jie gali būti subtilūs. Jie atvirai neskels jums antausio, bet užpuls iš pasalų. Blogo žmogaus tikslas yra kontroliuoti tai, kaip jaučiatės viduje, o ne išorėje.

3. Jie nebūna nuoširdūs.

Pripažinkime – visi kartais pameluojame. Būna smulkaus melo, bet būna ir didelio melo. Nors meluoja visi, ne visi yra melagiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Melagiai – ypatinga žmonių grupė. Jie patologiškai, pastoviai meluoja, kartais patys to nesuvokdami. Piktavališkas melagis paprastai meluoja tiek daug, kad jų melas ima formuoti jų realybę. Gyvendami mele, jie savo protus įkalina savo piktavališkame elgesyje.

Kai kurie blogi žmonės meluoja nedaug, galbūt pagražina tiesą, kad patys atrodytų stipresni, gudresni ar geresni. Kiti blogi žmonės meluoja apie jus ir apie kitus. Bet vienas dalykas yra neabejotinas: jie yra melagiai.

Melas jiems – tai priemonė manipuliuoti realybe, kuri jiems yra nepatogi. Pagauti meluojant, jie greičiausiai bandys tai paneigti. Jie bandys jus priversti abejoti realybe, kad ir toliau juos laikytumėte stiprybės šaltiniu, kai tuo tarpu jie tėra paprasčiausi melagiai.

REKLAMA

4. Su jais jaučiatės nesmagiai.

Tvirtai įrodyta, kad kiekvieno mūsų kūnas skleidžia energijos lauką. Tiksliai nežinome, kodėl taip yra. Gali būti, kad tai – intuityvi apsauginė sistema. Tačiau kaip ir valgant blogą maistą, to ženklai pasirodys ant odos – jei viduje esate blogi, tai bus juntama jūsų energijos lauke.

Galbūt dėl to šalia blogų žmonių jausitės nesmagiai, nors nieko blogo jie jums ir nepadarė. Jūsų energijos laukas iš jų subtilaus energijos lauko pajunta, kas yra jų viduje.

Dažnai vienas iš patikimiausių ženklų, kad žmogus yra blogas, pasireiškia tuo, kad šalia jų gerai nesijaučiate. Apima keistas jausmas, nors ir negalite konkrečiai jo paaiškinti.

REKLAMA

Kai tai bandote paaiškinti kitiems, jie gali pagalvoti, kad išprotėjote, bet neneikite to, kaip mūsų pasaulyje gyvenantys blogi žmonės priverčia jus pasijusti. Pasitikėkite savo nuojauta ir nebijokite, ji jūsų nenuves klaidinga linkme. Jei apie ką nors susidarėte neteisingą įspūdį, atsiprašykite. Bet atsarga gėdos nedaro.

5. Jie jus klaidina

Realybės kontroliavimas yra tai, kas blogam žmogui suteikia daugiausiai galios. Taip elgdamiesi jie gali realybę pritaikyti prie savo niekšiškų užmojų ir užmačių. Būtent todėl blogi žmonės naudojasi tokia gudrybe: jie jus klaidina, kad apie juos, apie kitus jūsų gyvenime esančius žmones ir apie save pačius galvotumėte, tai kas jiems patogiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks klaidinimas gali vykti įvairiai – jie netiksliai perteikia kitų žodžius, meluoja, pagražina tiesą ir iškreipia faktus. Galutinis to rezultatas – jų susikurtas pasaulis, kuriuo sunku patikėti ir kurį sunku suprasti.

Tai vienas iš būdų atpažinti blogą žmogų, ypač klastingą – stebėkite, kaip jie klaidina kitus. Tai pastebėję, nedelsdami sukite šalin.

6. Jie niekada nesigaili.

Apžvelkime tai, ką jau aptarėme: Blogi žmonės yra kontroliuojantys. Jie – melagiai. Jie džiaugiasi kitų nesėkmėmis. Su jais jaučiatės keistai. Ar žinote, kas blogiausia? Jie nė kiek nesigaili dėl to, kaip elgiasi ir dėl to, kaip priverčia jus jaustis. Blogų žmonių nė kiek negraužia sąžinė.

REKLAMA

Jei juos spausite, sakydami, kad jie niekada neatsiprašo už piktavališką savo elgesį, jie keis temą, ims atakuoti jus, ir viską neigs, kad galvotumėte, jog jūsų pažįstama realybė iš tiesų yra klaidinga. Tiesa ta, kad jie tenori išlaikyti savo vadovavimą jūsų gyvenimui, o atsiprašymas reikštų, kad jie gali klysti.

Mūsų pasaulyje gyvenantys blogi žmonės nori būti laikomi tobulais, kad ir toliau jus laikytų apsuktus aplink pirštą. Savo kaltės pripažinimas sugriautų jų kruopščiai susikurtą įvaizdį.

7. Jie yra žiaurūs.

Ligi šiol kalbėjome apie blogus žmones ir tai, kaip jie subtiliais būdais išreiškia savo vidinius piktavališkus norus. Tačiau ne visi blogi žmonės yra klastingi. Kai kurie blogais darbais užsiima visai atvirai. Vienas iš būdų taip daryti – žiaurumas.

REKLAMA

Tai gali pasireikšti muštynėmis, ginčais, artimųjų - sutuoktinių, vaikų, draugų – ar net augintinių skaudinimu. Blogi žmonės dažnai būna savo susikurto kalėjimo aukomis ir dėl to jie taip mėgaujasi nesėkmėmis ir skausmu.

Tai mažina jų pačių giliai širdyje jaučiamą skausmą. Bet tai nereiškia, kad turite juos pateisinti ar būti kartu su jais. Jei esate su žmogumi, kuris išsireiškia tokiais žiauriais būdais, raskite kelią tolyn nuo tokio žmogaus. Vieną dieną jų žiaurumas gali nueiti per toli ir jie gali padaryti rimtos žalos.

8. Jiems trūksta atsakomybės jausmo.

Blogas žmogus neturi jokio moralinio kompaso. Jie daro tai, kas jiems patinka, ir niekada nesijaučia atsakingi už kitiems sukeltą skausmą. Pajutę jų linkme artėjantį kokį nors kaltinimą, jie kaip mat pradeda sukti jį šalin. Jie labai mėgsta kaltę suversti kitiems ir visai nesupranta, kas yra atsiprašymas. Jie mano, kad atsiprašinėjimas reikalingas silpniesiems. Jie daug mieliau priverstų jus atsiprašyti už jų padarytas klaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Jus įspėja jų šeima ir draugai

Labai dažnai vienas iš pirmųjų ženklų, kad žmogus yra tikrai blogas – jų „draugų“ ir šeimos įspėjimai. Jie gali pasakoti apie buvusią merginą ar vaikiną, kurie juos paliko. Jie gali lyg netyčiomis užsiminti apie ankstesnių santykių problemas ir prisigalvoti pasiteisinimų jų gyvenime buvusiam blogam žmogui.

Tai – tam tikras manipuliavimas, tačiau tame taip pat galite įžvelgti įspėjamuosius artėjančios tragedijos ženklus. Tam tikra prasme, šie žmonės jums sako, kad kažkas ne taip, ir kad imtis veiksmų yra jūsų atsakomybė. Kitais atvejais tokių žmonių gyvenimuose dalyvavę žmonės jums pasakys, kad blogas žmogus yra nesveikas ir kad jo reikėtų visomis jėgomis vengti. Bet kuriuo atveju, neignoruokite tikrai blogo žmogaus įsėjamųjų ženklų, ypač jei jums pataria žmonės, tariamai juos mylintys.

REKLAMA

10. Jie yra blogi draugai.

Jei blogas žmogus pasišauna jums padėti, žinokite, kad jie tai daro dėl savo paskatų. Kitaip jie šalia jūsų būtų tik tuomet, kai jums sekasi. Kai tik iškyla sunkumų, jų nebepasieksite.

11. Jie yra rasistai, seksistai, homofobai ir dviveidžiai

Blogi klesti, kai gėris yra susiskaldęs. Būtent dėl to didžiausios sėkmės sulaukė blogiausi kada nors gyvenę žmonės – Hitleris, Stalinas ar Osama bin Ladenas. Jie pasiėmė nereikšmingus žmonių skirtingumus ir juos panaudojo visuomenės suskaldymui, kol visa tai baigėsi tragedijomis.

Jie dažnai būna dviveidžiai, homofobai, seksistai, rasistai ir fašistai, šiaip sau, kad geri žmonės neitų išvien ir kad pasaulyje būtų daugiau blogų žmonių. Nevyniokime žodžių į vatą: baltųjų pranašumo šalininkai yra blogi žmonės. Rasistai yra blogi žmonės.

REKLAMA

Homofobai ir transfobai yra blogi žmonės. Taip pat ir dviveidžiai, nors ir ne kiekvienu atveju, yra blogi žmonės. Įsidėmėkite šias žmonių kategorijas. Kai kurie jų tiesiog klysta, bet daugelis yra paprasčiausiai piktavališki.

12. Jie manipuliuoja kitais.

Blogi žmonės taip pat puikiai moka demonstruoti gerumą, kaip ir piktavališką elgesį, bet iš kitų jie iš tiesų išsiskiria savo gerumo kaina. Labai dažnai blogi žmonės su jumis elgsis gerai vien tik tam, kad iš jūsų gautų tai, ko nori – pinig ų, sekso, paslaugų ar ko nors dar blogesnio.

Jei naudodamiesi savo gerumu praeityje jie bando jumis manipuliuoti, priminkite jiems, kad gerumas neturi kainos. Kad darytumėte gerus darbus ir būtumėte geri kitiems, jums nereikia jokios papildomos motyvacijos ar paskatinimų. Tikrai geri žmonės yra geri ir nesitiki už tai nieko gauti.

REKLAMA
REKLAMA

13. Jie jus žemina.

Blogiausias iš visų blogo žmogaus naudojamų manipuliavimų - emcinis manipuliavimas. Tai dažnai daroma žeminimo būdu. Taip pat ir žeminimas gali būti įvairus. Tai gali būti apsimetimas auka, kai iš tiesų nepadarėte nieko blogo. Tai gali būti tyčiojimasis iš jūsų išvaizdos, figūros, interesų, lūkesčių, pomėgių, tikslų, draugų, namų, svajonių - blgo žmogaus akimis žeminti galima dėl bet ko.

Neleiskite piktavališkiems žmonėms pakeisti jūsų nuomonės apie savo ir įtakoti jūsų sprendimų. Paprasčiausiai pasakykite: „Man gaila, kad tau nepatinka ši mano gyvenimo dalis, bet man ji yra svarbi.“ Ir viskas.

14. Jie kelia sumaištį ir konfliktus.

Blogi žmonės naudojasi chaosu, sumaištimi ir konfliktais savo užm ačioms tenkinti taip pat, kaip ir anksčiau minėtomis taktikomis gerų žmonių suskaldymui. Kuo labiau išsibarstę, išsigandę ir neužtikrinti būsite, tuo lengviau jiems bus jus valdyti. Su tuo galite kovoti būdami ramūs ir savimi pasitikintys, net jei iki galo nesuprantate, kas dedasi jūsų gyvenime ir jus supančiame pasaulyje.

Labai dažnai blogi žmonės yra būtent tie, kurie visų pirma į jūsų gyvenima įneša sumaišties ir konfliktų. Nepakliūkite į jų spąstus. Kad ir kas beatsitiktų, elkitės ramiai. Tvarkydamiesi su gyvenime pasitaikančia sumaištimi ir konfliktais, būiite susikaupę.

REKLAMA

15. Jie gyvena dvigubą gyvenimą.

Piktavališki žmonės niekada jums neatskleis savo tikrojo gyvenimo. Sakydami, kad jie gyvena dvigubą gyvenimą, mes išsireiškiame net per švelniai. Jie gyvena šimtus gyvenimų.

Kad gautų tai, ko nori, jie gali apsimesti kuo tik reikia. Su kiekvienu žmogumi jie būna vis kitokie. Jie turi gerai suręstą istoriją ir kruopščiai sukonstruotą įvaizdį. Vienintelis bendras jų visų požymis – niekas iš tiesų nežino, kas jie.

16. Jie neturi ribų.

Blogi žmonės yra užsispyrę, draugiški, intensyvūs, prieraišūs ir apsimetėliai. Jie iš dalies primena bumerangus. Kad ir kaip stipriai mestumėte juos iš savo gyvenimo, jie apsukę ratą vis tiek grįžta pas jus.

Bet tik tuomet, jei tai jiems leidžiate. Blogas žmogus jumis manipuliuos ir mėgins jus priversti vėl atidaryti duris ir juos įsileisti. Tačiau tai nepraeina be skaudžių pasekmių, todėl jei juos įsileisite, piktavališkas žmogus mielai nusivilks paltą, nusiaus batus ir įsitaisys su jumis priešais televizijos ekraną.

Neverta abejoti vienu – kad ir kas beatsitiktų, jei blogą žmogų išspirsite iš savo gyvenimo, jis visada ras būdą sugrįžti. Tai neišvengiama, bet tam galima užkirsti kelią.

Kad ir kokie užsispyrę, draugiški, intensyvūs, prieraišūs ir apsimetėliai jie bebūtų, blogus žmones visada įmanoma išmesti iš savo gyvenimo.

REKLAMA

Kad leistumėte jiems pasilikti, jie griebsis visų įmanomų priemonių. Jie manipuliuos, meluos, apsimes gerais, puls jus ir žemins, klaidins ir kontroliuos.

Neabejotina tik viena - jei vėl juo įsileisite į savo erdvę, savo aplinką, savo gyvenimą, jų iškrapštyti nebepavyks. Jie bandys pakeisti jūsų nuomonę, bet vienintelis būdas nuo jų išsilaisvinti – palikti juos užnugaryje.

Blogas žmogus gali pasikeisti, bet tai jis gali padaryti tik vienas pats su savimi. Jūs negalite priversti jų pasikeisti. Jie gali keistis tik atvėrę savo širdis, pasiruošę atsakyti už savo veiksmus ir rimtai pradėti keisti savo piktavališką elgesį.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų