REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
A. Kaluginas apie neištikimybę  (nuotr. 123rf.com)

Neištikimybė – viena skaudžiausių temų santykiuose. Tačiau, ar verta apie ją prisipažinti ir ar tikrai prastas lytinis gyvenimas gali paskatinti partnerį malonumų ieškoti kitur? Į šiuos klausimus atsako psichoterapeutas Andrius Kaluginas.

12

Neištikimybė – viena skaudžiausių temų santykiuose. Tačiau, ar verta apie ją prisipažinti ir ar tikrai prastas lytinis gyvenimas gali paskatinti partnerį malonumų ieškoti kitur? Į šiuos klausimus atsako psichoterapeutas Andrius Kaluginas.

REKLAMA

Portalo tv3.lt studijoje viešėjęs psichoterapeutas Andrius Kaluginas jau ilgą laiką konsultuoja poras dėl įvairiausių problemų, viena jų – partnerio neištikimybė.

„Konsultuoju ir seksualinius partnerius, labai dažnai tenka bendrauti su meilužiais ar meilužėmis. Aš laikausi nuomonės, kad bet bet koks neištikimybės slėpimas vėliau sukelia žmogui įvairias psichologines pasekmes“, – sako jis.

Visada geriausia prisipažinti

Psichoterapeuto teigimu, tiesa vis tiek kada nors išaiškėja, tačiau vis dėlto partneriai labai bijo apie tai prisipažinti savo antrajai pusei, nors tai ir tebuvo tik vienkartinis nuotykis:

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu neištikimybės atvejis atsitiko visai netyčia ir neplanuotai, buvo tik vienkartinis nuotykis, manau, visada geriau sakyti tiesa nei laikyti giliai širdyje. Visada išlieka tikimybė, kad yla išlįs iš maišo, galbūt kažkas pradės net šantažuoti ar grasinti“.

REKLAMA

A. Kaluginas atvirauja, kad poros, kurios ateina konsultuotis dėl partnerio neištikimybės, visada prieina klausimo – „Kodėl tu man nepasakei anksčiau?“

Psichoterapeutas pastebi, kad dažniausiai, pavyzdžiui, vyrai, laikosi įsitikinimo, kad moteriai apie neištikimybę niekada nereikia sakyti, nors tiek jiems, tiek meilužei tai buvo tik vienkartinis nuotykis, kuris nieko nereiškia.

„Jeigu jūs galite gyventi su neištikimybės paslaptimi ir jūsų sąžinė rami, tuomet – valio, bet visuomet geriausia yra su savo partneriu kalbėtis atvirai ir pasakyti tiesą“, – pabrėžia A. Kaluginas.

REKLAMA
REKLAMA

Prastas lytinis gyvenimas gali paskatinti neištikimybę

Niekam nėra paslaptis, kad dažniausiai partneriai, sužinoję apie kito neištikimybę, ima kaltinti save ar net savo sugebėjimus lovoje. Tiesa, psichoterapeutas A. Kaluginas atskleidžia, kad iš tiesų prastas seksualinis gyvenimas gali privesti prie neištikimybės.

„Kartais būna, kad įgūdžiai ir lytiškai orientuoti temperamentai tiesiog nesutampa, partnerių lytiniai apetitai yra skirtingi. Aš pats asmeniškai atlieku testus, kurie parodė, jog vyrui poreikis mylėtis yra 3 kartai per savaitę, o moterims – 1 kartas per dvi savaites, tai genetiškai užprogramuota.

Taigi, jeigu vienas partneris yra labiau įgudęs, jis nori įdomesnių pozų ar sprendimų, o kitas to nekompensuoja – žinoma, tai gali paskatinti ieškoti poreikių patenkinimo kitur“, – sako jis.

Tačiau A. Kaluginas pabrėžia, kad prastas seksualinis gyvenimas tai nėra proga eiti į kairę. Tai proga sėsti ir sąmoningai tai aptarti, pasikalbėti apie savo lytinį gyvenimą ir priimti sprendimus, kurie jį pagerintų.

Visą pokalbį su psichoterapeutu A. Kaluginu žiūrėkite čia: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų