REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienas vaikas miega skirtingai, todėl, deja, nėra vieno stebuklingo vaisto. Tačiau kai kurie dalykai situaciją labai apsunkina, rašoma mirror.co.uk.

Kiekvienas vaikas miega skirtingai, todėl, deja, nėra vieno stebuklingo vaisto. Tačiau kai kurie dalykai situaciją labai apsunkina, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutikę draugą ar šeimos narį, kuris neseniai susilaukė vaikučio, paprastai iškart klausiame – „na, ar spėji išsimiegoti?“

REKLAMA

Užmigdyti mažuosius yra vienas iš didžiausių iššūkių, su kuriais susiduria mamos ir tėčiai, o bemiegės naktys gali tęstis metų metus.

Patarimų galima išgirsti įvairiausių, netrūksta ir liaudies išminties rekomendacijų, tačiau tiesa ta, kad kiekvienas vaikas skirtingas ir kartais jokios gudrybės neveikia.

Tačiau yra keletas dalykų, kurių jokiu būdu nereikėtų daryti, pataria vaikų auginimo ekspertai tinklapyje „BabyCentre“. Jie paaiškino dažniausias tėvų daromas klaidas ir kaip jų reikėtų vengti.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų lūkesčiai – nerealistiški

Daugelis tėvų turi tą draugą, kuris visada akį merkdamas pasakoja, kaip jų mažasis angelėlis pradėjo išmiegoti visą naktį, būdamas vos kelių savaičių.

Kai kurie kūdikiai nuo aštuonių savaičių amžiaus pradeda miegoti ilgai, o kiti dienos mietu pamiega kelias valandas, bet kaip ir kiekvienas suaugęs žmogus, taip ir kiekvienas vaikas yra skirtingas.

Daugelis vaikų iki trijų mėnesių negali išmiegoti visą naktį nepamaitinti, o didžioji dalis naktį atsibunda valgyti iki pat šešių mėnesių amžiaus. Tad tikrai nesate vieni!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiką į lovą guldote per vėlai

Daugelis tėvų įsitikinę, kad jei vaiką į lovą guldys vėliau, mažasis bus labiau pavargęs ir ilgiau miegos.

Kai kurie net nusprendžia ilgiau leisti vaikui pavakaroti, kad kartu galėtų praleisti daugiau laiko, ypač jei dienos metu tėvai dirba.

Kad ir dėl kokios priežasties vaiką į lovą guldote vėlai, tai nėra gera mintis.

Pervargusiems vaikams iš tiesų yra sunkiau užmigti ir jie dažniau pabunda naktį.

Jie taip pat anksčiau keliasi ryte.

„BabyCentre“ ekspertai tėvams pataria laikytis griežto režimo ir prieš nešant vaiką į lovytę nelaukti, kol jis ar ji pradės žiovauti ar trinti akis.

REKLAMA

Vaikams didelę reikšmę gali turėti net ir 15 minučių miego.

Vaiko migdymui naudojate judėjimą

Daugelis tėvų greitai pastebi, kad jų kūdikis automobilyje užmiega akimirksniu, judėjimo vairuojant dėka.

Vis dėlto, kai kurie tėvai tai pradeda naudoti kaip taktiką vaikui užmigdyti, kai to nepavyksta padaryti kitais būdais. Tai – klastingi spąstai.

Taip elgtis kiekvieną vakarą – ne tik nepraktiška, todėl venkite taip daryti per dažnai, kad tai netaptų įprastu ritualu.

Vaikui ruošiantis miegoti jį perkraunate stimulais

Svarbu, kad vaikas miegui ruoštųsi per daug nesiblaškydamas, kad nesukiltų emocijos.

Ruošdamiesi gultis į lovą pamėginkite vaiką nuraminti lopšinėmis ar eilėraštukais, kurie padės vaikui suprasti, kad laikas miegoti.

REKLAMA

Besisukantys žaisliukai, ypač jei jie turi švieselių ar skleidžia garsus, gali suaktyvinti vaiko smegenis, o tai neleis jiems užmigti.

Todėl būtinai vaiko lovytę statykite tamsiame kambaryje. Vaikas dar per mažas, kad įsivaizduotų naktinius košmarus, todėl tamsos nebijo.

Jei iš kitų namų kambarių ar iš gatvės sklinda garsai, padės ventiliatoriaus ar specialaus prietaiso skleidžiamas „baltasis triukšmas“.

Praleidžiate vaiko migdymo laiką

Vaikams labai svarbu yra griežtas režimas, ypač einant miegoti. Daugelis tėvų įsitikinę, kad kūdikiai yra per maži, kad pastebėtų ar vertintų režimą, bet tai – netiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbu ruošiantis miegui turėti visą serija raminančių užsiėmimų – vonia, knyga, lopšinė.

Konkreti veikla priklauso tik nuo jūsų, bet svarbu, kad ji kiekvieną vakarą būtų tokia pati.

Nepastovumas

Jei susidarėte planą, būtinai jo laikykitės. Pavyzdžiui, jei nesprendėte pradėti miego treniruotes, turite naktinių atsibudimų metu išlaikyti pastovumą.

Gali kilti noras grįžti prie senų gudrybių, kad vaikas vėl užmigtų, ypač jei atrodo, kad daugiau niekas nepadeda, bet labai svarbu laikytis susidaryto plano.

Galiausiai pamatysite, kad tai buvo verta pastangų!  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų