REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vargstate dėl žemo libido ar erekcijos sutrikimų? Intymias problemas įveikti padės šie natūralūs afrodiziakai. Dailystar.co.uk rašoma, kaip tai padaryti.

Vargstate dėl žemo libido ar erekcijos sutrikimų? Intymias problemas įveikti padės šie natūralūs afrodiziakai. Dailystar.co.uk rašoma, kaip tai padaryti.

REKLAMA

Daugelio mūsų libido su laiku svyruoja. Maždaug 50% moterų kenčia dėl intymaus gyvenimo problemų, įskaitant nebegalėjimą susijaudinti ir pasiekti orgazmo.

Dėl žemo libido taip pat kenčia penktadalis vyrų – tai sukelia ir erekcijos sutirkimus.

Laimei, yra daugelis įvairių šios problemos sprendimų. Mitybos pokyčiai – paprastas būdas pakelti libido.

Tyrimai yra parodę, kad juodas šokoladas išleidžia dopaminą, geros savijautos hormoną, kuris paveikia malonumo centrus smegenyse.

„Journal of Proteome“ publikuotas tyrimas parodė, kad dvi savaites kas dieną suvalgant po 40 g juodojo šokolado sumažėja streso hormono kortizolio kiekis.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperimentas taip pat atskleidė, kad tai natūraliu būdu mažina kraujo spaudimą.

Kraujo spaudimas gali turėti įtakos ir jūsų libido, kadangi hipertenzija yra vienas iš erekcijos sutrikimų rizikos faktorių.

REKLAMA

Kitas tyrimas, publikuotas „South African Journal of Clinical Nutrition“, patvirtina, kad valgyti šokoladą gali būti naudinga. Tyrėjai išsiaiškino, kad jis padidina serotonino kiekį kraujyje.

Šis chemikalas yra laikomas afrodiziaku, nes jis turi teigiamą poveikį nuotaikai. Taip pat sakoma, kad jis padeda kovoti su stresu, o tai lovoje gali daryti stebuklus.

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos tinklapyje aiškinama, kaip nuotaika veikia geismą: „Stresas, nerimas ir nuovargis gali paveikti visas gyvenimo sritis ir daryti didelę įtaką laimės jausmui, o taip pat ir seksualiniam geismui.“

REKLAMA
REKLAMA

Štai penki maisto produktai, kurie yra laikomi turinčiais geismą keliančių savybių:

1. Riebi žuvis – Baltymų ir omega-3 turintis maistas gali padėti pakelti geros savijautos chemikalo dopamino lygį smegenyse, o tai turėtų sužadinti geismą.

2. Avokadai – Šiuose vaisiuose gausu vitamino B6, kuris padeda reguliuoti hormonus.

3. Raudonas vynas – Taurė raudono vyno ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir sužadina geismą.

4. Moliūgų sėklos – Šiame maisto produkte yra daug cinko, kuris kūnui yra reikalingas testosterono gamybai.

5. Jūros dumbliai – Šiose daržovėse daug tiroidinių hormonų, kurie skatina kraujotaką ir suteikia daugiau energijos.

Jei skundžiatės intymiomis problemomis, vertėtų pasitarti su gydytoja. Įvertinusi jūsų atvejį, jūsų šeimos gydytoja gali jums skirti gydymą vaistais.

Gydytoja taip pat jums gali pasiūlyti antidepresantų, hormoninių kontraceptikų ar vaistų nuo aukšto kraujospūdžio. Taip pat gali būti rekomenduotina pasikonsultuoti su psichoseksologu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų