REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Dėl šių sesių meldėsi visa Lietuva (nuotr. asm. archyvo)

Vilija ir Vitalija Tamulevičiūtės pasaulį išvydo prieš 32-ejus metus. Nors dabar jos šypsosi, garsiai kalba ir tiksliai žino, ko nori iš gyvenimo, buvo metas, kai dėl jų gyvybės kovojo garsiausi pasaulio medikai, o lietuviai meldė Dievo, kad galvomis suaugusios dvynukės išgyventų.

17

Vilija ir Vitalija Tamulevičiūtės pasaulį išvydo prieš 32-ejus metus. Nors dabar jos šypsosi, garsiai kalba ir tiksliai žino, ko nori iš gyvenimo, buvo metas, kai dėl jų gyvybės kovojo garsiausi pasaulio medikai, o lietuviai meldė Dievo, kad galvomis suaugusios dvynukės išgyventų.

REKLAMA

Siamo dvynės iš Alytaus tirpdė net šalčiausias širdis. Sulaukusios dvejų metukų, Vilija ir Vitalija buvo atskirtos viena nuo kitos.

Dabar suaugusios moterys gyvena atskirus gyvenimus ir nors pasitaiko atvejų, kai pasipuošia vienodais drabužiais arba nusiperka bilietus į tą patį kino seansą iš anksto nesusitarusios, jos stengiasi nebūti išvien kartu.

Vieną vakarą, atitrūkusios nuo darbų, su pašnekovėmis įsikuriame populiariame knygyne, kuriame iki šiol dirba viena iš dvynių. Čia kalbamės apie paprastų merginų nepaprastas gyvenimo istorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiuojasi savo istorija

Garsiai šnekančių, užkrečiamai besijuokiančių ir ryškiai pasidažiusių merginų sunku nepastebėti – turbūt retas, pamatęs jas kartu nežinotų, jog tai – garsiosios dvynukės.

REKLAMA

Merginos su malonumu pozuoja fotografui ir jau netrukus savo gyvenimo istoriją ima pasakoti nuosekliai, nepamiršdamos net smulkmenų.

„Mes didžiuojamės savo gyvenimo istorija. Dažnai pristatome save kaip merginas, kurios yra paprastos, tačiau kurių gyvenimo istorija – nepaprasta. Buvo laikas, kai nebuvo aišku, ar mes gyvensime.

Medikai nežinojo, ar pavyks išgelbėti mūsų abiejų gyvybes, o gal tik vienos iš mūsų. Vis tik iki šiol mes esame dėkingos savo tėvams. Tik jų dėka esame gyvos.

Jie surizikavo ir leido medikams atlikti mums operaciją, kuri buvo labai sudėtinga“, - kone vienu balsu kalba merginos.

REKLAMA
REKLAMA

Jos neslepia – šiandien ypač vertina gyvenimą ir mėgaujasi kiekviena diena, praleista šioje žemėje.

Žmonės atpažįsta

Suderinti interviu su merginomis buvo gana sudėtinga – susisiekus su Vilija ši patvirtino, kad sutiks tik tuo atveju, jeigu sutiks Vitalija, ir atvirkščiai. Ar merginos tarpusavyje viską derino taip pat, kaip derino interviu vietą, laiką ir datą?

„Viešumas ir žurnalistų dėmesys yra ta tema, kai norime pasitarti, prieš sutikdamos. Vitalija interviu duoda gerokai dažniau, o man viešumo ir dėmesio nereikia“, - prasitaria Vilija, šiuo metu dirbanti vienoje ligoninėje registratore.

Pasiteiravus kodėl, ji paaiškina, kad visuomenėje ir taip yra gerai atpažįstamos. „Kur benueitume, kur bedirbtume, mus pažįsta, todėl aš kartais noriu būti paprastu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešumas mums nėra pakišęs kojos, tačiau žurnalistų dėmesys, kurį esame gavusios nuo pat mažų dienų, kartais vargina“, - neslepia Vilija.

Vaikystėje – su šalmais

Merginos atviros – savo istorijos joms pasakoti jau nebereikia, tačiau jos niekada nebandė slėptis ar meluoti, jog nėra garsiosios Siamo dvynės. Tiesa, vaikystėje, kiek pamena pačios, net nesuprato, kad buvo kitokie vaikai.

„Iki operacijos, kuri mums buvo atlikta dvejų metukų, mes gyvenome suaugusios galvomis. Mums, vaikams, tai nė kiek netrukdė.

Mes išdykaudavome, dūkdavome taip, kaip tai daro visi vaikai, tačiau mums buvo labai nepatogu, nes buvome visada kartu, suaugusios viena su kita.

REKLAMA

Po atliktos operacijos ilgus metus turėjome dėvėti specialius šalmus, kurie mus saugojo nuo susižalojimų. Žinojome, kad jeigu susižeisime, tai galėtų kainuoti mums gyvybę“, - prisimena Vitalija.

Gynėsi net kumščiais

Puikiai atrodančios ir savimi pasitikinčios merginos sako, kad šiuo metu gyvena ramiai, žino, ko nori iš gyvenimo, tačiau buvo metas, kai už būvį reikėjo pakovoti nagais ir dantimis.

„Tiek, kiek pats prisitaikai, taip ir būna. Kai buvome paauglės, aplinkiniai buvo labai žiaurūs mūsų atžvilgiu.

Net jeigu būsi tobulas, vis tiek atsiras bent vienas, kuriam neįtiksi arba nepatiksi“, - kalba merginos.

Vilija prisimena, kad mokykloje jas vadindavo Siamo katėmis ir tai ne juokais jas pykdė. „Vis tik mes buvome mokomos gintis. Buvo ir muštynių. Gynėme save dantimis ir nagais.

REKLAMA

Mes labai draugiškos ir geros, tačiau jeigu imi tampyti liūtą už ūso, tai nenustebk, kad gausi atgal. Jeigu pasakyta nelįsti, tai ir nelįsk. Nuo mažų dienų mums tėvai sako, kad kaip pasiklosime, taip išsimiegosime“, - aiškina merginos.

Puoselėja pamatines vertybes

Vitalija šiuo metu dirba knygyne pardavėja-konsultante, o Vilija – ligoninėje registratore. Po vienu stogu gyvenančios dvynės antrųjų pusių neturi, tačiau prasitaria, kad į pasimatymus su vaikinais nueina.

„Jei pradėčiau pasakoti, kokių vaikinų esu sutikusi, būtų galima parašyti atskirą straipsnį. Apmaudu, kad šiuolaikinėje visuomenėje daugėja nevyriškų vyrų.

Mes esame, turbūt, ta senoji karta, kurioms labai svarbu šeima, santuoka. Mūsų vertybės – pamatinės. Norime, kad šalia esantis vyras elgtųsi kaip vyras, o ne kaip mazgotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apmaudu, kad vis daugiau žmonių tampa nejautriais, šaltais ir savanaudžiais. Tai labai liūdina“, - neslepia Vilija, kuriai antrina ir sesuo Vitalija.

Ateitį planuoja Lietuvoje

Merginos neslepia – yra dalykų Lietuvoje, kurie joms netinka ir nepatinka, tačiau ateitį kol kas jos sieja su gimtąja šalimi.

„Niekada nežinai, kur mūsų laukia laimė ir kaip susiklostys gyvenimas, tačiau kol kas mes gyvename čia ir esame laimingos. Čia darbo tikrai yra, tereikia norėti ir siekti užsibrėžtų tikslų“, - atvirauja merginos.

Primename, kad Vitalija ir Vilija Tamulevičiūtės pasaulį išvydo 1987 metais, liepos 30-ąją. Sesės gimė suaugusios galvomis, todėl jau netrukus jų laukė sudėtingos operacijos, kurių metu mergaitės buvo atskirtos viena nuo kitos. 

Mergytės buvo atskirtos Maskvoje, 1989 metais liepos 6 dieną, o estetinės kaukolės ir plastinės operacijos buvo daromos Amerikoje, Dalase, Teksaso valstijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų