REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį šalį apskriejo nerami žinia – be žinios dingo Molėtų rajone gyvenanti šeima su trimis vaikais. Į vaiko teisių apsaugos specialistų akiratį šeima pateko, nes du iš trijų šios šeimos vaikų nelankė mokyklos.

Penktadienį šalį apskriejo nerami žinia – be žinios dingo Molėtų rajone gyvenanti šeima su trimis vaikais. Į vaiko teisių apsaugos specialistų akiratį šeima pateko, nes du iš trijų šios šeimos vaikų nelankė mokyklos.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovas spaudai Arūnas Malinovskis sakė, kad ši šeima jau eilę metų žinoma Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistams.

„Ši šeima buvo stebima, buvo teikiamos socialinės paslaugos ir paskirta atvejo vadyba. Vakar įvyko vadybos posėdis, kurio metu buvo konstatuota, kad tikrai nėra aišku, kur šiuo metu yra visa šeima. Tai pirmas toks šeimos dingimas.

Jie kelis kartus ir iki tol yra keitę gyvenamąją vietą: gyveno tiek Molėtuose, tiek Zarasuose, o deklaruota gyvenamoji vieta buvo Latvijoje“, – sakė atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prašė mokyti nuotoliniu būdu 

Jo teigimu, vaikai, kol lankė pradinę mokyklą, į pamokas eidavo, tačiau vėliau tėvai parašė prašymą leisti vaikus mokyti nuotoliniu būdu.

REKLAMA

„Jie deklaravo, kad išvyksta į Latviją ir vienas iš tėvų pasirašė raštą, kad vaikai mokyklą lankys nuotoliniu būdu.

Viena priežasčių, kodėl šeima buvo stebima ir patraukta į akiratį, tai toks šeimos sprendimas dėl mokyklos nelankymo“, – teigia A.Malinovskis.

Priežastys lieka neaiškios 

Pasiteiravus, kokios galimos priežastys, kodėl šeima slapstosi, mat jau viešojoje erdvėje keliamos versijos dėl galimo slapstymosi nuo tarnybų, Malinovskis nebuvo linkęs daugžodžiauti.

„Negaliu pasakyti, kodėl šeima slapstosi. Vienaip ar kitaip, jeigu šeimai nustatytas socialinių paslaugų poreikis, tai šeima rūpinasi ir ją prižiūri atvejo vadybininkas, o šeimai tokiu atveju nereikia nieko bijoti“, – sako atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Šeima specialistams žinoma 

Primename, kad Utenos apskrities policija penktadienį pranešė, kad sulaukė Utenos apskrities vaiko teisų apsaugos skyriaus prašymo rasti 1982 metais gimusį vyrą, kurio deklaruota gyvenamoji vieta yra Kupiškio rajone, 1988 metais gimusią moterį, kuri gyvenamąją vietą deklaravusi Latvijoje, bei jų nepilnamečius vaikus, gimusius 2009, 2011 ir 2017 metais. Vaikų gyvenamoji vieta taip pat deklaruota Latvijoje.

Šeimos prašoma ieškoti kaip dingusios be žinios. Naujausia žinoma faktinė gyvenamoji šeimos vieta buvo Molėtų rajone, Paprūdės kaime. Vaiko teisių apsaugos tarnyba informacija apie šeimą pirmą kartą gavo pernai spalio pabaigoje. „Gavome informaciją, kad vaikai nelanko mokyklos.

Specialistai lankėsi šeimoje, aiškinosi situaciją su mama, bet su vaikais pabendrauti nepavyko, nes mama prie jų neprileido“, – BNS sakė Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Irena Gaigalienė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų