naujienų portalas tv3.lt
2019.01.16 11:30

Tinklaraštininkė Rasa dalijasi virtų bulvių cepelinų receptu ir sako, kad jis jos mėgstamiausias.

Virtų bulvių cepelinai (nuotr. asm. archyvo)

Virtų bulvių cepelinai (nuotr. asm. archyvo)

Jums reikės: 500 gramų virtų bulvių, 50 gramų sausų manų kruopų, 50 gramų bulvių krakmolo, šiek tiek druskos.

Įdarui: 200 gramų mėgstamos mėsos, 1 svogūno, sultinio, kuriame virė mėsa, druskos, prieskonių.

Iš pradžių bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirus nupilame vandenį, nugariname bei sugrūdame. Atvėsiname.

Tuomet į atvėsusias bulves įdedame manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkome. Padedame tešlą į šalį, kol pasiruošime įdarą.

Įdaras: Mėsą sumalame, įdedame smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilame sultinio bei gerai išmaišome.

Tada iš bulvių masės darome paplotėlius, ant jų vidurio dedame paruošto mėsos įdaro bei formuojame cepelinus.

Po to cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio). Patiekiame su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar pati įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanaujame!

Pastebėjimas: Šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man pačiai jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios ...
Kiaulienos kepsneliai (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, ...
Blynai visiems skoniams (nuotr. Organizatorių)
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Plovas (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų