REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
M. Eastwood (nuotr. facebook.com)

Devyniolikmetė Montana Eastwood namuose dažėsi antakius būtent tam skirtais, kosmetikos parduotuvėje įsigytais dažais. Dažus ji nusiėmė po penkių minučių, bet po dviejų valandų jos oda ėmė degti.

45

Devyniolikmetė Montana Eastwood namuose dažėsi antakius būtent tam skirtais, kosmetikos parduotuvėje įsigytais dažais. Dažus ji nusiėmė po penkių minučių, bet po dviejų valandų jos oda ėmė degti.

REKLAMA

Gydytojai po trijų dienų, kai kremas nedavė rezultatų, jai skyrė steroidinių tablečių.

Studentė įspėja apie naudojimui namuose skirtų antakių dažų keliamus pavojus – tokiais pasinaudojus jai prireikė važiuoti į ligoninę ir gydytis nuo nudegimo.

Montana Eastwood (19) išbandė kosmetikos parduotuvėje pirktus antakių dažus, tikėdamasi, kad jos antakiai bus tamsesni. Mergina iš Bidefordo, Devono (Didžioji Britanija) dažus ant antakių paliko vos penkioms minutėms ir iš pradžių, tik nusiėmusi dažus, džiaugėsi rezultatu.

Bet vos po dviejų valandų odą aplink jos antakių ėmė berti, tuomet deginti ir, valandoms slenkant, net šlapiuoti.

Po trijų dienų nuo dažymo ji kęsdama siaubingus skausmus kreipėsi į ligoninę, kai jos šeimos gydytojo išrašytas kremas nepadėjo numalšinti simptomų.

REKLAMA
REKLAMA

M. Eastwood buvo išrašyta steroidinių tablečių ir antihistaminų, kad praeitų deginimas, bet ji vis dar gydosi.

Kirpėjos profesijos besimokanti mergina sakė: „Nusprendžiau nusidažyti antakius namuose, nes norėjau, kad jie būtų tik vos vos tamsesni, kad nereikėtų jiems naudoti tiek daug makiažo.

REKLAMA

Naudojau antakių dažų rinkinį, kurio prieš tai nebuvau bandžiusi, tačiau kadangi dažus ant antakių laikiau vos penkias minutes, buvau priblokšta, kad jie galėjo padaryti tiek žalos.

Po dažų nuėmimo praėjus kelioms valandoms, pastebėjau, kad odą ėmė berti ir niežėti.“ M. Eastwood pridėjo: „Tada artėjant vakarui pradėjo skaudėti ir iš žaizdos ėmė šlapiuoti. Tai buvo nebepakeliama, todėl pirmadienį nuėjau pas gydytoją, kuri man davė kremo.

Bet kitą dieną prasidėjo siaubingi skausmai, vos galėjau atmerkti akis, todėl reikėjo važiuoti į ligoninę. Man skyrė steroidinių tablečių ir antihistaminų – gydytojai man labai padėjo, kad greitai pasveikčiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad M. Eastwood pasireiškė alerginė reakcija į dažus. Dažymo produktų sudėtyje yra daugelis įvairių chemikalų, bet fenilenediaminas (PPD), dažnai randamas tamsesnių atspalvių dažuose, yra pirminė alerginių reakcijų į plaukų dažus priežastis.

Odos reakcijos į dažus gali būti ir nežymios, ir pasireikšti sunkiais simptomais. Sunkių simptomų atveju žmogus gali susirgti ir gali prasidėti anafilaktinis šokas.

Nepaisant to, kad dažų prieš tai nebuvo išbandžiusi, M. Eastwood tikina, kad tiksliai laikėsi naudojimo instrukcijos. Vis dėlto, M. Eastwood neatliko mėginėlio testo, kadangi nuolatos dažosi plaukus, todėl manė, kad yra saugi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė: „Aš juos palaikiau tik penkias minutes, tuomet nusiploviau, kaip ir parašyta instrukcijoje. Nedariau mėginėlio testo, nes nuolat dažausi plaukus, todėl buvau įsitikinusi, kad ir antakiams bus tas pats.

Man labai pasisekė, kad dėl šio dažymo nepraradau antakių, bet oda po antakiais ir aplink juos yra visiškai nudegusi.Norėčiau, kad žmonės sužinotų, kas man atsitiko, nes tikrai niekam nelinkiu tokios skausmingos patirties.

M. Eastwood pridėjo: „Visus įspėju prieš naudojant dažus pasidaryti mėginėlio testą, jei dažotės namuose.

Plaukus esu dažiusi tiek daug kartų, ir mano kūnui niekuomet nepasireiškė tokia reakcija, bet tai tik parodo, kad kūnas nuolat keičiasi.Mėginėlio testas užtrunka visai neilgai ir gali apsaugoti jus nuo baisaus skausmo ir komplikacijų!“

M. Eastwood sako, kad neprisimena dažų prekės ženklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų