REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Imbiero arbata (nuotr. 123rf.com)

Žalioji arbata – sveikiausias gėrimas žemėje. Joje gausu antioksidantų ir maistingųjų medžiagų, pasižyminčių galingu poveikiu.

12

Žalioji arbata – sveikiausias gėrimas žemėje. Joje gausu antioksidantų ir maistingųjų medžiagų, pasižyminčių galingu poveikiu.

REKLAMA

Šios medžiagos gerina smegenų veiklą, šalina riebalus, mažina vėžio pavojų ir turi daugelį kitų įspūdingų savybių, rašoma healthline.com. Žalioji arbata – tai daugiau nei tik skystis.

Daugelis žaliosios arbatos augalo lapeliuose esančių sudėtinių junginių paverčia ją neprilygstamu gėrimu, turinčiu didelį kiekį svarbių maistingųjų medžiagų.

Arbatoje gausu polifenolių, kurie mažina uždegimus ir padeda kovoti su vėžiu.

Apie 30 procentų žaliosios arbatos svorio sudaro polifenoliai, o jų tarpe yra didelis kiekis katechinų, vadinamų EGCG. Katechinai – tai natūralūs antioksidantai, kurie padeda užkirsti kelią ląstelių žalai ir pasižymi kitu teigiamu poveikiu.

Šios medžiagos gali mažinti laisvųjų radikalų gamybą organizme, taip apsaugodamos ląsteles ir molekules nuo žalos. Žinoma, kad šie laisvieji radikalai dalyvauja senėjimo procese ir įvairiose ligose.

REKLAMA
REKLAMA

Žaliojoje arbatoje taip pat yra truputis sveikatai svarbių mineralų.

Stenkitės rinktis kokybiškesnę žaliąją arbatą, nes kai kuriose žemesnės kokybės žaliosiose arbatose randamas pernelyg didelis kiekis fluorido.

REKLAMA

Nepaisant to, net pasirinkus žemesnės kokybės žaliąją arbatą, jos privalumai vis tiek ženkliai nusveria trūkumus.

Pasižiūrėję į bet kurio svorio metimui skirto maisto papildo sudedamųjų dalių sąrašą greičiausiai jame rasite ir žaliąją arbatą.

Taip yra todėl, kad kontroliuojamuose tyrimuose su žmonėmis yra įrodytas žaliosios arbatos poveikis deginant riebalus ir greitinant medžiagų apykaitą.

Viename 10 sveikų vyrų tyrime žalioji arbata energijos sąnaudas padidino 4%. Kitas tyrimas parodė, kad riebalų oksidacija padidėjo 17%, o tai reiškia, kad žalioji arbata selektyviai didina riebalų deginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų