REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Ramunė itin džiaugiasi savo lieknėjimo pasiekimais

Šiauliuose gyvenanti Ramunė Kumetienė (44 m.) dirba klientų aptarnavimo srityje. Moterį visai neseniai dar vargino liga, kurios gydymui buvo išrašyti hormoniniai vaistai. Atsisakiusi gydymo moteris ėmėsi tvarkyti savo mitybą dalyvaudama Lietuvos sveikuolių sąjungos skelbtame 30 dienų cukraus detokso iššūkyje. 

40

Šiauliuose gyvenanti Ramunė Kumetienė (44 m.) dirba klientų aptarnavimo srityje. Moterį visai neseniai dar vargino liga, kurios gydymui buvo išrašyti hormoniniai vaistai. Atsisakiusi gydymo moteris ėmėsi tvarkyti savo mitybą dalyvaudama Lietuvos sveikuolių sąjungos skelbtame 30 dienų cukraus detokso iššūkyje. 

REKLAMA

Metus laiko nesupratau kas man yra ir kokia tai gali būti liga: pradėjo atsirasti guziukai ant rankų, ant kojų, raumenų skausmai. Vėliau prasidėjo lyg kojų bėrimas, lyg dėmės; sąnarių skausmai, tinimai.

Paskutiniu metu intensyviai ėmė reikštis visi simptomai kiekvieną dieną. Jau buvau puolusi į neviltį. Kreipiausi į gydytojus.

Kraujo tyrimai rodė, kad kažkas labai negerai, bet kokia tai liga – neaišku. Vėliau reumatologė nustatė, kad tai - vaskulitas. Bet kokia jo priežastis paaiškinti negalėjo. Skyrė kažkokius hormoninius vaistus, vaistus nuo alergijos. Bet nusprendžiau, kad vaistų negersiu ir bandysiu ieškoti kitų būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Ryžosi dalyvauti 30 dienų cukraus detokso iššūkyje

Buvau skaičiusi įvairiausių istorijų, kaip žmonės išsigydo vienokias ar kitokias ligas pakeitę mitybos įpročius. Ir kaip tik gavau Facebook žinutę apie Cukraus detokso iššūkį.

REKLAMA

Šiandien galvoju, kad tai tikriausiai pats Aukščiausias man atsiuntė tą žinutę. Nuo pirmos dienos nepradėjau, nes turėjau dar pati pasvarstyti, nuteikti save tokiems pokyčiams. Nusipirkau Cukraus detokso knygą, perskaičiau ir tvirtai priėmiau sprendimą, kad man to reikia.

Be pastangų pasiekė išsvajotą svorį

Valgydavau 5 kartus per dieną. Buvau prisipirkusi, net 7 įvairių sporto mitybos specialistų mitybos planų. Kiek numesdavau svorio, tiek vėl sugrįždavo. Sportuodavau, bet kas liečia svorį, tai nemačiau labai didelio pokyčio. Labai mėgdavau bandeles, spurgas; nedažnai, bet suvalgydavau nesveiko maisto, tokių kaip kebabai, pica, hot dogas. Iki CD svėriau 61,2 kg numečiau 5,6 kg. Šiuo metu sveriu 55,6 kg. Bet tai negalutinis svoris, nes vis dar krenta. Nereikia jokio mitybos plano, mano dabartinis svoris – apie tokį net nesvajojau. Svajonė buvo – 57 kg.

REKLAMA
REKLAMA

Pirma savaitė buvo sunki, norėjosi kažko saldaus ir buvau labai pikta. Bet jau po kelių dienų sumažėjo bėrimai, atsirasdavo vos po kelias dėmeles. Dar po geros savaitės, nebeliko ir s1narių skausmų, tinimų.

Po cukraus detokso iššūkio jaučiuosi puikiai, nebėra jokio pykčio, labai gerai išsimiegu, dienos metu nebeapima snaudulys, silpnumas. Nebeliko jokio galvos skausmo. Jei išlenda ankstesnių negalavimų simptomai, spuogai ant veido, pūslelinė, tai dar kojų bėrimas - vos vienas kitas taškelis, bet viskas labai greitai praeina Tokie akivaizdūs pokyčiai, kai sumažėjo ligos simptomai, skatina mane rinktis tokią mitybą. Tai tapo pagrindiniu mano vaistu! Jokių kitų cheminių vaistų nevartojau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokyčiai įkvėpė ir kitus

Dauguma aplinkinių sako, kad taip negalėtų, neištvertų be saldumynų, su tokia mityba. Vyras ir sūnus negalėjo atsistebėti, kad aš turiu tiek valios, bet dabar jie jau nori maitintis taip, kaip aš, sumažino saldumynų vartojimą. Kolegos darbe, taip pat pradėjo sveikiau maitintis, nebesineša į darbą jokių bandelių.

Per šventes renkuosi mažiausiai nesveiką maistą: nevalgau mišrainių, miltinių gaminių. Saldumynai tik vaisiai. Tortų, pyragų dar nevalgau, nebent savo keptas ar gamintas iš sveikų produktų. Alkoholio nevartoju. Per šventes svarbiausia susitikti su artimaisiais, draugais – o atšvęsti galima ir su arbatos puodeliu.

Su Cukraus detokso programa pasikeitė ne tik mano mitybos įpročiai, pasikeitė mąstymas. Gal kitiems kartais atrodau keistai, bet matau, kad ir juos priverčiu susimąstyti, ir po truputį jie keičiasi, pagalvoja, kad gal ir jiems taip reikėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų