REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimai yra parodę, kaip sveikatą veikia net ir vienas svaigusis gėrimas. Net ir mažos alkoholio dozės gali turėti nerimą keliančių pasekmių, rašoma dailystar.co.uk.

Tyrimai yra parodę, kaip sveikatą veikia net ir vienas svaigusis gėrimas. Net ir mažos alkoholio dozės gali turėti nerimą keliančių pasekmių, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Dažnai manoma, kad saikingas alkoholio vartojimas nėra pernelyg kenksmingas. Tyrimai yra parodę, kad viena ar dvi taurės vyno sveikatai gali turėti net ir teigiamą poveikį.

Deja, naujos sveikatingumo gairės rodo, kokį poveikį kūnui turi net ir vienas svaigusis gėrimas.

Taigi, ar visi turėtume tapti blaivininkais? „Lancet medical journal“ paskelbtame tyrime teigiama, kad bet kokį teigiamą alkoholio poveikį nusveria jo neigiamas poveikis.

Tyrimas parodė, kad vieno alkoholinio gėrimo per dieną suvartojimas su alkoholiu susijusių sveikatos problemų riziką padidina 0,5%.

REKLAMA
REKLAMA

Šis procentas ženkliai didėja, jei per dieną suvartojate daugiau nei vieną svaigųjį gėrimą.

Jei kasdien išgeriate po du alkoholinius gėrimus, jis padidėja iki 7%, o išgeriantiems po penkis - net iki 37%.Ekspertai

REKLAMA

įsitikinę, kad alkoholinių gėrimų vartojimas mažina gyvenimo trukmę, nes didėja insulto, kepenų ligų ir žalos nervinei sistemai tikimybė.

Dr. Maxas Griswoldas iš Vašingtono universiteto sako: „Rizika greitai didėja, jei žmonės geria daugiau.

Konkrečiai, aiški sąsaja tarp alkoholio vartojimo ir vėžio, sužeidimų, infekcinių ligų rizikos nusveria apsauginį poveikį nuo širdies ligų moterims mūsų tyrime.

Nors su alkoholio vartojimu siejamas sveikatos pavojus iš pradžių, išgeriant vieną gėrimą per dieną, yra visai nedidelis, jei žmonės geria daugiau, pavojus didėja.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos gerinimui bus labai svarbu skatinti žmones suvartoti kiek įmanoma mažiau alkoholio.“

Profesorė Helen Stokes-Lampard, Karališkojo šeimos gydytojų koledžo vadovė taip pat pakomentavo šį tyrimą. Jis sakė: „Jei pasirenkate vartoti alkoholį, tuomet labai svarbu tai daryti atsakingai.

Šis tyrimas - tai aiškus priminimas apie realų, galimai mirtiną pavojų, kurį mūsų sveikatai sukelia sukelia per didelio alkoholio kiekio vartojimas - net ir geriant visai nedaug ligų rizika didėja.

Šeimos gydytojai nenori pamokslauti, bet maksimalaus alkoholio suvartojimo ribos yra nustatytos ne šiaip sau. Svarbu, kad pacientai šias ribas žinotų ir stengtųsi jų laikytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, namuose keletą kartų per savaitę išgeriant kelias taures vyno labai lengva viršyti rekomenduojamą 14 alkoholio vienetų per savaitę ribą to net nesuvokiant, nes namuose alkoholis paprastai nedozuojamas standartiniais dydžiais.“

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba nerekomenduoja per savaitę suvartoti daugiau nei 14 alkoholio vienetų.

Tai yra lygu maždaug keturiems bokalams alaus arba keturioms taurėms vyno. Nors gerti mažiau laikoma mažiau pavojinga, tai vis tiek nėra visiškai saugu.

Tinklapyje aiškinama: „Jei per savaitę suvartojate mažiau nei 14 vienetų, tai laikoma žemos rizikos gėrimu.

Tai įvardijama kaip „žemos rizikos“, o ne „saugus“ lygis, nes nėra jokio saugaus alkoholio vartojimo lygio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų