REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Nupjautos kojos nesutrukdė sukurti laimės (nuotr. asm. archyvo)

38-erių Rasa, atrodo, niekuo neišsiskirianti moteris iš kitų. Žavi, aktyvi, judri, komunikabili, sukūrusi šeimą. Vis tik, kas galėtų pagalvoti, kad prieš 35-erius metus visa Lietuva ir Sovietų Sąjunga pergyveno dėl mažos mergaitės gyvybės, kuriai tėtis dirbdamas laukuose su šienapjove nupjovė abi kojas.

13

38-erių Rasa, atrodo, niekuo neišsiskirianti moteris iš kitų. Žavi, aktyvi, judri, komunikabili, sukūrusi šeimą. Vis tik, kas galėtų pagalvoti, kad prieš 35-erius metus visa Lietuva ir Sovietų Sąjunga pergyveno dėl mažos mergaitės gyvybės, kuriai tėtis dirbdamas laukuose su šienapjove nupjovė abi kojas.

REKLAMA

Iš Radviliškio kilusi Rasa Prascevičiūtė-Sept tv3.lt sutiko papasakoti, kaip gyvena dabar ir kodėl jos aštuonmetė dukrelė iki šiol tiksliai nežino, kas įvyko jos mamai ir kodėl dėl jos ateities tada nerimavo ir verkė kone visa Lietuva.

Išvažiavo dirbti aukle

38-erių Rasa jau 15 metų gyvena Vokietijoje. Ten, būdama vos 24-erių, draugės paraginta, išvyko dirbti aukle.

„Prisimenu, kad tada trumpam padirbėti Vokietijoje man pasiūlė draugė. Sutikau važiuoti, nes reikėjo pinigų. Negalvojau, kad ten liksiu ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbau aukle, man patiko. Praėjo metai, baigėsi mano darbo terminas, tačiau aš vis tiek nusprendžiau likti Vokietijoje, susiradau auklės darbą kitoje šeimoje, kur man pavyko įsitvirtinti“, - prisimena Rasa.

REKLAMA

Susipažino šokiuose

Vokietijoje moteris ne tik dirbo aukle, tačiau ir susirado antrąją pusę. Būdama 27-erių, šokiuose, atsitiktinai, ji susipažino su savo dabartiniu vyru.

„Susipažinome šokiuose. Likimo ironija – kažkada medikai kovojo dėl mano kojų, o susitikau su dabartiniu vyru būtent šokdama.

Netrukus susituokėme, auginame dukrelę, kuriai šiuo metu jau aštuoneri. Man tai – pirmoji santuoka ir pirmasis vaikelis. Vyrui – antroji. Iš pirmosios jis augina du vaikus“, - kalba pašnekovė.

Dukrai visko pasakoti neskuba

Rasos vyras, kaip ji pati sako, turi ir rusiško, ir vokiško kraujo. Su juo namuose ji bendrauja rusų kalba, o jų dukrelė, nors ir supranta rusiškai, su tėvais bendrauja vokiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių kalbos mergaitė nemoka, o Rasa sako, kad ir neketina kol kas mokinti. „Dukra moka dvi kalbas. Vis dar bijau, kad trečioji kalba jai pakištų koją ir jai būtų per sunku.

Būna, kad aš su mergaite kalbu rusiškai, o ji man atsako vokiškai“, - juokiasi moteris. Rasa neslepia – ji neskuba dukrai pasakoti apie savo praeitį ir nupjautas kojas.

„Ji yra mačiusi mane per televizorių. Sakiau, kad vaikystėje man nupjovė kojas, tačiau istorija baigėsi sėkmingai. Mano dukra dar pakankamai maža, kad gilintųsi į visas detales“, - šypteli lietuvė.

Gyvena įprastą gyvenimą

Pasiteiravus, ar Rasa pripratusi prie nuolatinio dėmesio, ji tik šypsosi ir neslepia emocijų.

„Aš gyvenu paprastą gyvenimą. Tėvai manęs niekada nevadino laimės kūdikiu arba ypatingu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisimenu, kaip vaikystėje tėvai ir mokytojai neleido man aktyviai judėti ir sportuoti, tačiau aš buvau labai išdykusi, todėl mane suvaldyti buvo tikrai labai sunku“, - prisimena Rasa.

Apie Lietuvą negalvoja

15-metų Vokietijoje gyvenanti garsioji Raselė grįžti gyventi į Lietuvą neplanuoja. „Man labai gera grįžti kartą per metus, aplankyti mamą ir sesę, tačiau čia pasilikti aš neplanuoju.

Vokietijoje dirbu parduotuvėje, dėlioju prekes, darbas nėra sunkus. Mūsų dukra čia jau eina į mokyklą.

Per daug laiko praleista Vokietijoje, kad būtų galima taip lengvai imti ir grįžti. Žinoma, į svečius visada gera grįžti, nes pasiilgstu

Džiaugiuosi, kad čia gaunu didesnį atlygį. Deja, Lietuvoje mažiau moka, čia, Vokietijoje, pragyvenimas geresnis“, - pasakoja Rasa.

Daugiausiai laiko Rasa leidžia su savo šeima. Dažnai lanko baseinus, važinėja dviračiais. Jiedu su vyru mėgsta būti kartu. 

Moteris neslepia – nors tragedija ir paženklino jos vaikystę, vis dėlto dabar ji gali mėgautis gyvenimu ir jo teikiamais malonumais nejusdama kojų skausmų.

 

Chirurgas,operaves Raselei kojas,paklaustas ar ji vaiksčios,pasakè (balerinos iš jos tikriausiai nebus,bet savo vestuvėse galės šokti ☺),kad tik visi gydytojai tokie butu...pagarba gruzinui! Tiesa pasakė ☺
Jūrate, o kur parašyta, kad balandį ar gegužę? O faktas buvo, kad su šienapjove mergaitei abi kojytes nupjovė. Tuo metu jau gyvenau Radviliškio rajone ir puikiai prisimenu tą siaubingą įvykį - verkėme visi sužinoję ir stebėjome transliacijas per Lietuvos ir Rusijos televizijas apie sėkmingas operacijas. Tai buvo amžiaus įvykis su laiminga pabaiga
Prisiminiau viską lyg vakar visa tai būtų nutikę,apsiverkiau....duok Dieve sveikatos jai ir jos šeimai,laimingų metų!!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų