REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Plaukai (nuotr. 123rf.com)

Dažniausiai manome, kad mūsų plaukų būklė priklauso nuo to, kaip mes jais pasirūpiname. Tačiau pasirodo, kad mūsų plaukai gali parodyti įvairiausius simptomus, kurie atskleidžia, kad turime rimtų problemų su sveikata.

33

Dažniausiai manome, kad mūsų plaukų būklė priklauso nuo to, kaip mes jais pasirūpiname. Tačiau pasirodo, kad mūsų plaukai gali parodyti įvairiausius simptomus, kurie atskleidžia, kad turime rimtų problemų su sveikata.

REKLAMA

„Bright Side“ išanalizavo ir surinko dažniausiai pasitaikančias plaukų problemas ir sužinojo, kokias ligas tai parodo.

Išsausėję plaukai

Jei plaukai tampa išsausėję ir negyvi, pirmoji klaida gali būtų, kad per daug dažnai džiovinate ar garbanojate, tiesinate plaukus.

Taip pat plaukai žiemą išsausėja, kai mūsų organizmui trūksta vitaminų ir mikroelementų. Šis požymis gali reikšti, kad jūsų organizmui reikia seleno, sieros ir fosforo.

Jei norite įsitikinti, atkreipkite dėmesį į dantenas ir dantis: jei pastebėsite, kad dantys genda ar yra juntami nemalonūs pokyčiai, kreipkitės į gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Pleiskanos

Pleiskanos savaime nėra pavojingos, tačiau atrodo gana nemaloniai ir gali sukelti niežulį. Yra daugybė priežasčių, dėl kurių jos gali atsirasti. Galbūt naudojote per daug plaukų priežiūros priemonių.

REKLAMA

Taip pat pleiskanos atsiranda dėl blogos mitybos. Kita priežastis gali būti stresas, problemos, susijusios su virškinimo traktu, arba imunodeficitas.

Jei žmogus kenčia nuo geltonų pleiskanų, tai gali rodyti seborėjos dermatitą, dermatologinę patologiją, kuria sunku atsikratyti. Tokiu atveju, šampūnai nuo pleiskanų nepadės, turite kreiptis į daktarus, kad nustatytumėte priežastį ir rastumėte sprendimą. 

Ploni ir trapūs plaukai

Ploni ir trapūs plaukai gali būti dėl baltymų trūkumo. Kai organizmas kenčia nuo baltymų trūkumo, mūsų odos, nagų ir plaukų būklė blogėja. Rekomenduojama valgyti daugiau vaisių ir vartoti omega-3 riebalų rūgštis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokie simptomai gali reikšti, kad yra ir rimtesnių problemų. Pavyzdžiui, trapūs plaukai yra vienas iš Kušingo ligos simptomų. Norėdami būti saugūs, įsitikinkite, kad neturite jokių kitų šios ligos požymių: nemiga, aukštas kraujospūdis ir nugaros skausmas.

Plaukų slinkimas

Plaukų slinkimas gali būti susietas su endokrinine sistema arba su imuninės sistemos problemomis. Jis taip pat gali būti diabeto požymis. Jei plaukai slenka dideliais kuokštais, rekomenduojama kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Nesijaudinkite, tai gali būti ir vitaminų trūkumas arba streso rezultatas.

Niežėjimas

Jei jus beria spuogais, lupasi galvos oda ar jaučiate kitus odos sudirgimus, tai yra ženklas, kad kažkas yra negerai ir atėjo laikas kreiptis į dermatologą, kad įsitikintumėte, jog tai nėra psoriazė ar egzema.

Jei niežulys nėra susijęs su kitais simptomais, tai gali būti nervų sistemos sutrikimas, kurį sukelia stresas. Šiuo atveju rekomenduojama gerti raminančias arbatas ir vitaminus B1 ir B6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų