REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Suvalkiečių kieme – 50 tūkstančių lempučių: sukūrė tikrą kalėdinę pasaką  (nuotr. Raimundo Maslausko)

Viena šeima Vilkaviškyje sako kieme susikūrė. Kalėdų pasaką. Žmonės taip išsipuošė savo kiemą, kad šis tapo kone populiaresnis nei centrinė miestelio kalėdinė aikštė.

20

Viena šeima Vilkaviškyje sako kieme susikūrė. Kalėdų pasaką. Žmonės taip išsipuošė savo kiemą, kad šis tapo kone populiaresnis nei centrinė miestelio kalėdinė aikštė.

REKLAMA

Kone įžymybėmis Vilkaviškyje tapę žmonės sako, kad kieme girliandas su tūkstančiais lempučių kabinėti pradeda vos nukritus medžių lapams.

Teritorija skendi šviesose ir sukuria tikrą Kalėdų pasaką. Tai privatus kiemas. Tačiau vos tik sutemsta ir užsižiebia girliandos, pradeda rinktis žmonės. Tiesiog pažiūrėti į visą šį grožį. Nieko panašaus visame Vilkaviškyje, o gal ir Suvalkijoje – nėra.

Vilkaviškiečių kiemas padaro įspūdį tiek dideliems, tiek mažiems.

Visą šią Kalėdų pasaką sukūrė vilkaviškietė Jolita Lekavičienė su šeima. Prieš trejus metus moteris sako tiesiog pajutusi, kad kiemas atrodo per nykiai, ne šventiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog ta vizija pradėjo tiesiog akcentais pasąmonėje kalbėti, kad reikia, reikia. Ir prie prisidėjom ne tik mūsų šeima. Bet tą pajuto, kad reikia daryti ir tėvai, ir krikšto vaikai, ir draugai. Gamta miega, bet norisi, kad ji su mumis bendrautų.

REKLAMA

Gal dėl to ir plėtojom visą šitą darbą. Kad ta kalėdinė dvasia būtų ne tik viduje, bet ir lauke“, – pasakojo J. Lekavičienė.

Maždaug 50 tūkstančių lempučių. Tiek šiuo metu šviečia vilkaviškiečių kieme. Ruoštis Kalėdoms žmonės pradeda rudenį, vos tik lapai nukrenta. Mat sukabinti tiek girliandų ant kieme augančių medžių ir augalų tikrai užtrunka.

Puošmenos, pasibaigus šventėms, yra nuimamos, sudedamos į dėžes ir laukiama kitų švenčių.

„Šiemet pradėjome rugsėjo mėnesio pabaigoje. Savatgaliais. Šiokiomis dienomis, kai žmogus dirbi, negali.Bet tikrai ne vieni, nes tai yra didelis rankų darbas“, – sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigų, kiek išleidžia girliandoms ar elektrai, vilkaviškiečiai neskaičiuoja. Tačiau, kad kieme susikurtų pasaką, šeimai tenka kai ko ir atsisakyti. Anksčiau mėgdavę gruodį kur nors trumpam išvažiuoti, dabar šio pomėgio jie priversti atsisakyti.

Pinigai skiriami kiemui puošti. Dėl to neliūdi nė vienas šeimos narys.

Vilkaviškyje juokaujama, kad dabar Lekavičių kiemas jei ne populiaresnis, tai tikrai konkurentas centrinei miesto aikštei. Kiekvieną vakarą pėsti, važiuoti būriai žmonių traukia pažiūrėti išpuošto sodo. Kiemo šeimininkai nepyksta ir kiekvieną pakviečia užeiti ir būti kiek tik širdis geidžia.

Kiemą išsidabinę vilkaviškiečiai sako, kad kasmet puošiasi vis kitaip. Idėjos kitiems metams prasideda vos tik baigiasi šventės. Tuomet prasideda girliandų paieška ir vizijos kūrimas, kaip sodas atrodys per kitas Kalėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų