REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV laidų vedėjo Algimanto Čekuolio šeimoje – neramios dienos. Vienoje LRT televizijos laidoje jis prabilo apie sunkų gyvenimo periodą: jo žmonai Editai Čekuolienei smogė vėžys.

TV laidų vedėjo Algimanto Čekuolio šeimoje – neramios dienos. Vienoje LRT televizijos laidoje jis prabilo apie sunkų gyvenimo periodą: jo žmonai Editai Čekuolienei smogė vėžys.

REKLAMA

Šiemet ji netikėtai sužinojo apie klastingą ligą. Psichologė neslepia – išgirsta diagnozė išgąsdino tiek ją pačią, tiek Algimantą. Tačiau šiandien apie ligą Edita stengiasi kalbėti be kruopelės savigailos.

„Tai vėžys, ne paslaptis. Jis buvo pakankamai išplitęs, ketvirta stadija. ‚Aš labai greitai supratau, kiek nedaug turiu laiko. Suvokiau, jog gavau gyvenimo pamoką“, – atvirai kalba Edita Čekuolienė.

Praėjusiasi metais A.Čekuolis atvirai papasakojo apie tai, kaip jaučiasi. Ji sakė vaikštantis su lazdele, tačiau dėl to prastai nesijaučiantis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikštau su lazdele ir tikrai nežinau, kiek laiko tai truks. Gal kelis mėnesius, gal iki grabo lentos“, - kaip visad su gera nuotaika kalbėjo A.Čekuolis.

REKLAMA

Ko išmokė televizija

Pasiteiravus, ką šiuo metu be darbo televizijoje veikia A.Čekuolis, jis ėmė pasakoti apie intensyviai rašomą knygą.

„Visai neliūdžiu be televizijos ir gyvenu gerai. Labai gerbiu televiziją ir kolegas, su kuriais dirbau, tačiau dabar pagaliau galiu laiko skirti knygoms rašyti.

Televizija mane išmokė siekti užsibrėžtų tikslų ir dirbti darbus tikslingai.

Aš ir dabar, niekieno neverčiamas, keliuosi 7 ryto ir sėdžiu rašyti. Šiuo metu aplink mane pridėta daugybė knygų ir šaltinių, kurie man reikalingi rašomai knygai.

Per kitų metų knygų mugę žadu pristatyti naujausią savo knygą apie jotvingius.

Juk mes apie juos nieko nežinome, o jų istorija tokia įdomi“, - išmintimi dalijosi pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Televizija išmokė disciplinos

Jis atviras - turi tikslų kasmet išleisti bent po vieną knygą. „Pasakysiu taip - aš nežinau, kiek man liko, todėl ir dirbu sparčiai. Noriu rašyti po knygą per metus, šiemet štai, jau bus antroji knyga, todėl tikslai įgyvendinami.

Nors galėčiau sau leisti pasilepinti ir niekur neskubėti, aš taip nenoriu. Turbūt televizija ir bus mane išmokiusi disciplinos“, - kalba A.Čekuolis.

Jis įsitikinęs, kad žmogus turi rašyti tik tuo atveju, kai turi ką papasakoti ir pasakyti visuomenei. „Jeigu gali nerašyti, tai geriau nerašyti. Rašyti reikia tik tada, kai turi ką papasakoti“, - sako rašytojas.

Šiuo metu A.Čekuolis visą savo laiką skiria knygos rašymui, kurią 2018 metų pradžioje pristatys kasmetinėje knygų mugėje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų